Det er et stort antall verktøy for bygging av nettbutikker nå tilgjengelig, og det kan føles veldig vanskelig å velge det rette for din virksomhet. Shopify er sannsynligvis den mest kjente nettbutikkløsningen som er tilgjengelig for øyeblikket, men er det egentlig den som passer best for deg?

Hva er Shopify?

Shopify er en løsning som lar deg lage din egen nettbutikk. Det gir muligheten til å tilpasse butikken din for å tilfredsstille dine egne merkevarekrav, og lar deg selge enten fysiske eller digitale produkter. Et mål bak Shopify er å la nybegynnere bygge en nettbutikk selv, og at du ikke skal trenge å kunne programmere. Dersom du er en utvikler gir plattformen deg også tilgang til å tilpasse malene med kode.

Shopify er en "hostet" løsning. Dette betyr at den kjører på sine egne servere, og du trenger ikke kjøpe webhotell eller installere programvare noe sted. Du betaler en månedlig avgift for å bruke det, og du kan administrere butikken din hvor som helst via en nettleser.

Fordeler med Shopify

App Store

Shopify har en egen app-store hvor du kan finne tusenvis av tredjepartsapper som utvider Shopifys kjernefunksjonalitet. Dette gjør at du kan gi din nettbutikk unike funksjoner med noen få tastetrykk.

Enkel å bruke

Ofte er nettbutikkbyggere vanskelige å bruke, men Shopify gjør det enkelt. Brukergrensesnittet til Shopify er gjennomtenkt og intuitivt. Shopify er ekstremt enkelt å sette opp og komme i gang, så det kan brukes av nybegynnere som ikke har teknisk kunnskap til å sette opp eller drive et nettsted. Dette er altså et attraktivt valg for små bedrifter som nettopp har startet og ønsker å minimere kostnadene. Du kan enkelt sette opp og starte nettbutikken din på en helg, men du kan også bruke dager eller uker på å utvikle en tilpasset løsning som dekker dine behov.

Innovative funksjoner

Shopify fortsetter å imponere bransjen med innovasjoner som Shopify App Store, Shopify Payments og Shopify Fulfillment.

Temaer / Themes

Shopify inkluderer 10 gratis temaer som du kan bruke når du lager din nettbutikk. Disse temaene lar deg enkelt sette opp en stilig nettbutikk uten å måtte skrive en eneste linje med kode selv. Temaene er moderne og gjør at du kan umiddelbart konkurrere med andre nettbutikker med tanke på utseende og brukervennlighet. De fokuserer ofte på store bilder for å vise frem produkter og rikelig med mellomrom.

Du kan også kjøpe teamer på Shopify temabutikk. Disse teamene er kvalitetssikret av Shopify og tilbyr ofte brukerstøtte. De koster som regel mellom 1000 - 2000 kr. Du kan også kjøpe teamer fra andre nettsider som Themeforest.

Hvor mye koster Shopify?

Du har tre planer å velge mellom når du starter opp en Shopify-butikk: Basic Shopify, Shopify og Advanced Shopify. Hver plan inkluderer alle hovedfunksjoner du trenger for å starte opp en nettbutikk, inkludert ubegrensede med produkter, ubegrenset båndbredde, svindelanalyse og support. Vi anbefaler derfor å starte med Basic Shopify og oppgradere når det er nødvendig.

Planene inkluderer en 14-dagers gratis prøveperiode. Du kan dermed trygt prøve ut Shopify og avbryte den senere. Du trenger heller ikke å gi noe kort-informasjon som er et stort plus. Etter at 14-dagers prøveperioden er over blir kontoen din fryst inntil du starter å betale for en av planene.

Transaksjonsgebyrer

Når du starter opp butikken din kan du velge mellom å bruke Shopify Payments eller du kan bruke en ekstern tjeneste som Braintree eller Paypal. Disse tjeneste vil altså håndtere prosesseringen av kredittkort når en kunde kjøper et produkt i butikken din.
Hvis du bruker Shopify Payments til behandling av kredittkort vil Shopify ikke belaste noen ekstra transaksjonsgebyr. Men hvis du bestemmer deg for å bruke en tredjeparts kredittkortprosessor, vil Shopify legge til et gebyr i tillegg til hver transaksjon.

Konklusjon

Shopify er sterkt anbefalt for alle som ønsker å sette opp en nettbutikk. Løsningen passer for nybegynnere med også for større nettbutikker. Store nettbutikker som Kylie’s Cosmetics og MVMT watches bruker Shopify som er et tegn på at store merkenavn velger å bruke denne løsningen.


Vanlige spørsmål om Shopify

Hvilken Shopify-planen gir mest valuta for pengene?

Det avhenger av kravene dine, men mange ender sannsynligvis med den midterste "Shopify" -planen.

Er det enkelt å oppgradere eller nedgradere Shopify-planen min?

Ja, du kan når som helst oppgradere eller nedgradere din Shopify-plan.

Kan jeg selge videoinnhold på Shopify?

Ja - du kan selge digital innhold på Shopify med en app som heter Digital Downloads.

Kan jeg lage flerspråklige versjoner av Shopify-butikken min?

Ja, med alle planene kan du opprette versjoner av nettstedene dine på forskjellige språk.

Bør jeg bruke en gratis eller betalt Shopify-mal?

For de fleste vil det være nyttig å starte med en gratis Shopify-mal og etterhvert når inntektene øker velge å kjøpe en premium-mal.