Det er et tilsynelatende enkelt spørsmål - men som har mange forskjellige svar.

Derfor har vi laget denne guiden med deg som ønsker å lære som nybegynner. Guiden fungerer også for deg som ikke vil kjøpe Bitcoin, men fortsatt er nysgjerrig på området og hvordan prosessen ser ut.

Hvordan kan jeg kjøpe bitcoin?

Du kan kjøpe bitcoin på mange handelsplattformer rundt om i verden. Vi oppfordrer deg til å være klar over hvilken plattform du velger, og at du alltid sørger for at du kjøper og selger Bitcoin (og andre eiendeler) fra en regulert megler.

Kryptoverden har flere ganger blitt rystet av svindel og usikre plattformer. Det er viktig å velge en sikker og etablert plattform når man skal kjøpe kryptovaluta.

Vi anbefaler følgende plattformer:
Coinbase: Coinbase (annonselenke) er et av verdens største kryptoselskaper, og de har en veldig enkel måte å komme i gang med bitcoin -handel på. Her kan du enkelt å kjøpe, selge og lagre kryptovaluta som Bitcoin, Ethereum og mer. Coinbase ble grunnlagt i 2012 og er en fullt regulert og lisensiert kryptovalutautveksling. Coinbase tillot opprinnelig bare Bitcoin -handel, men begynte raskt å legge til andre kryptovalutaer (som Ethereum). I 2020 ble Coinbase notert på børsen Nasdaq.

eToro: Hos eToro kan du handle i mange ulike finansielle aktivia, inkludert kryptovaluta (for eksempel Bitcoin), aksjer, valutaer, indekser og mer.Unikt med eToro er at det er et sosialt handelsinvesteringsnettverk som gjør det mulig for brukere å se andre brukeres handelsaktiviteter, kopiere dem og gjøre sine egne handler.

MiraiEx: MiraiEx er en norsk børs hvor du kan kjøpe og selge Bitcoin og andre kryptovalutaer. Unikt med MiraiEx er at du kan registrere deg med Vipps og bruke BankId til å verifisere deg. MiraiEx er registrert hos Finanstilsynet og overvåket av Finansdepartementet.

For å komme igang må du oftest gjennom disse enkle stegene

1) Opprett en konto
Kom i gang er raskt, sikkert og designet for å holde din personlige informasjon trygg.

2) Bekreft din identitet
For å forhindre identitetstyveri eller svindel trenger du å verifisere at det virkelig er deg. Dette kan du oftest gjøre med pass eller førerkort.

3) Kjøp Bitcoin
Nå er du igang! Du kan enkelt betale med debetkort eller bankkonto.

Etter at du har utført trinnene blir det siste spørsmålet: hva gjør du nå? Hvis du tror at Bitcoin kommer til å øke i verdi velger du ikke å gjøre noe. Du "sitter" stille på posisjonen din til prisen endres. Hvis du vil bruke Bitcoin i stedet kan du se deg rundt på nettet etter butikker og andre som godtar Bitocin som betalingsmiddel. Hos Expedia kan du for eksempel velge å betale med Bitcoin. Hvis du vil selge kan du enkelt gjøre det i samme platform som du kjøpe dine  Bitcoins.

Lykke til med investeringene, men husk at Kryptovaluta er risikabelt og ikke bruk penger du ikke kan tape. Det er ingen EU organer som har et tilsyn med bransjen. Du risikerer å tape kapitalen du investerer.