Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Fabel.no og Storytel.com

I dagens verden er bøker et flott sted å unnslippe kjas og mas. Samtidig blir det vanskeligere å finne tiden til å slå seg til ro med en god roman. Lydbøker er en flott løsning på dette problemet.

I denne artikkelen har vi samlet de beste lydbok-tjenestene. Ved å bruke disse tjenestene vil du kunne finne både klassikere og de nyeste utgivelsene, alt innspilt i høy kvalitet og lest for deg av engasjerende skuespillere.

Listen består av disse applikasjonene:

App Språk  Gratis prøveperiode Pris pr måned App Store score
Storytel  Norsk & engelsk 14 dager  fra 199,- 4.5
FABEL  Norsk 14 dager fra 89,- 4.4
Audible Engelsk 30 dager fra 130,- 4.7

Fabel

Fabel er en norsk lydbok app hvor du finner lydbøker fra både norske og utenlandske forfattere. Appen er laget av Lydbokforlage, som har laget lydbøker for det norske markedet siden 1987.

Med smarte algoritmer vil appen hjelpe deg til å finne lydbøker mange sjangre og kategorier. I appen kan du enkelt markere lydbøker du ønsker å høre på slik at du har god oversikt over dine favoritter. Du kan også laste ned lydbøker offline slik at du kan lytte på dem når du ikke har nett. Liker du å høre på lydbøker før du legger deg kan du sette på en sove-funksjon slik lydboken slår seg av når du sovner. Som med fysiske bøker kan du også legge inn dine egne bokmerker.

Anbefalte tester
  • Klikk.no: "Gratis bruk i fire uker. Godt organisert. Greit utvalg, med mye krim. Rask søkefunksjon."

Hos Fabel får du en gratis prøveperiode på 14 dager og pris per måned er 179 kr.

Prøv 2 uker gratis hos Fabel.no (annonselenke)

Storytel

Storytel er en app fra et svensk selskap for streaming av lydbøker. Selskapet ble lansert allerede i 2005 under navnet Bokilur og har siden 2007 arbeidet under navnet Storytel. De utvides stadig internasjonalt.

Lydbøker kan lastes ned på forhånd, eller streames på farten. Ønsker du å lese istedenfor å lytte kan du enkelt bytte modus. Videre kan du justere lyttehastigheten hvis du ønsker å fort komme gjennom en bok. Liker du å lese om kvelden kan du legge til en søvnfunksjon slik at den skrur seg av etter at du har sovnet. I appen kan du lett oppdate nye bøker gjennom anbefalinger, og du kan lett dele anbefalinger med venner. Appen har også en nyttig barnemodus som lar barnet utforske et bibliotek med barnebøker. Sist men ikke minst er det også bokmerkefunksjonalitet.

Anbefalte tester
  • TV2.no: "Testpersonene følte at Storytel hadde det beste og største utvalget, og var den beste appen å bruke."

Hos Storytel får du en gratis prøveperiode på 14 dager og pris per måned er 179 kr.

Prøv 14 dager gratis hos Storytel.com (annonselenke)

Audible

Takket være det enorme annonseringsbudsjettet forblir Amazons Audible-nettsted det mest kjente navnet i bransjen.

Med Audible kan streame lydbøker eller laste ned lydbøker slik at du kan høre på dem når du ikke har nett. Appen gir deg alle detaljer du ønsker om bøkene, samt nyttige funksjoner som bokmerker, hvilemodus, justerbar lyttehastighet og knappefri modus. I appen kan du også sømløst bytte mellom lytting og lesing med Whispersync for Voice funksjonaliteten. Om du ønsker kan du også koble til Facebook slik at du kan dele hva du hører på med venner og familie.

Anbefalte tester
  • Finder.com.au: "It's a clean, simple and multi-featured experience that takes almost all the pain out of enjoying audiobooks. "

Pris per måned for Audible er 179 kr.

Last ned Audible fra Audible.com


Hvorfor laste ned en lydbok-app

Det er mange gode grunner til å laste ned en lydbok-app. Her er noen av de viktigste:

  1. Økt leseopplevelse: Ved å høre på en lydbok kan du få en mer engasjerende leseopplevelse enn ved å lese selv. Du kan la narratoren guide deg gjennom historien på en måte som kan gjøre det mer spennende og underholdende å følge med.
  2. Enklere å lese i travle perioder: Hvis du ikke alltid har tid til å sitte ned og lese en bok, kan lydbøker være en god løsning. Du kan høre på dem mens du gjør andre ting, som å kjøre bil, trene, eller gjøre husarbeid.
  3. Tilgjengelighet: Med en lydbok-app kan du enkelt ha med deg lydbøkene dine overalt, så du alltid har noe å lytte til. Du kan også enkelt bytte mellom ulike bøker og pause eller gå tilbake i historien når du vil.
  4. Økt tilgjengelighet for personer med leseutfordringer: For personer som sliter med å lese, kan lydbøker være en god måte å fortsatt kunne nyte historiene de liker.
  5. Økonomisk: Mange lydbok-apper tilbyr et stort utvalg av bøker som du kan låne eller kjøpe til en lavere pris enn papirbøker. Dette kan være en god måte å spare penger på om du liker å lese mye.

Hva er forskjellen mellom å streame og laste ned en lydbok?

Å streame en lydbok betyr at du spiller den av direkte fra internett, uten å lagre den på enheten din. Dette gir deg muligheten til å begynne å høre på en lydbok med en gang, uten å vente på at den skal laste ned. Ulempen med å streame lydbøker er at du trenger en internettforbindelse for å gjøre det, og at det kan være en dårligere lydkvalitet enn ved å laste ned lydboken.

Å laste ned en lydbok betyr at du laster den ned til enheten din, slik at du kan høre på den selv om du ikke har tilgang til internett. Fordelen med å laste ned lydbøker er at du kan høre på dem når du vil, uten å måtte være tilkoblet internett. Ulempen er at det kan ta lenger tid å laste ned en lydbok, og at den tar opp plass på enheten din.