Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Adams Matkasse, Godt Levert og HelloFresh.

Hvis du er i markedet for matkasser er det en god sjanse for at du kan føle deg overvelmet av alle alternativene. Skal du gå for en spesialkasse eller en vanlig kasse? Er det for matlaging til deg selv eller en familie på seks? Er du en erfaren kokk eller en helt nybegynner? Uansett omstendigheter så finnes det en matkasse som tilfredsstiller dine behov. Noen matkasser inneholder ingredienser sammen med oppskrifter, mens andre sender ferdiglagde måltider. Alle av dem er ment for å gjøre prosessen med planlegging og tilberedning av måltider mer praktisk.

Adams Matkasse

Leverer til store deler av landet

Hos Adams Matkasse får du råvarer og lite halvfabrikat. Videre får du alltid norsk kjøtt, fugl og fisk i kassen, og ferske grønnsaker. De har flere forskjellige matkasser som passer for ulike typer folk, som for eksempel "Fri for-kassen" som er uten gluten og laktose. Matkassen som passer for folk flest vil være "Ekspress Familie". Et fokus i mange av oppskriftene hos Adams Matkasse er definitivt sunnhet, og alle matkassene de tilbyr fokuserer på dette. Videre blir man også introdusert for retter man trolig ikke har spist før. Er du ute etter noe som gjør hverdagen litt lettere er Adams Matkasse svært anbefalt!

Dette sier Dagbladet om Adams Matkasse:
Sunn- og lett-kassen oppleves som svært forfriskende. Det beste med matkasser generelt er at man blir introdusert for oppskrifter man ikke vanligvis ville laget. Når det i tillegg er sunt og smakfullt, føles det som at Adam har svart godt på oppgaven. - Dagbladet

Bestill i dag hos AdamsMatkasse.no (annonselenke)

Godt Levert

Leverer til store deler av landet

Hos Godt Levert får du ferdig tilmålte porsjoner for forskjellige middager levert på døren. Disse middagene er satt sammen av kokker hver uke, og råvarene kommer fra deres egne utvalgte leverandører. I likhet med andre matkasse-leverandører kan du velge ulike typer matkasser. De har til og med en "Singel"-matkasse som er egnet for de som bor alene. Det er mye fokus på sunnhet i matrettene, men likevel skal det smake godt. Godt Levert har blant annet fått terningkast 5 hos Klikk.no og terningkast 6 av Dagbladet. Dagbladet testet "Roedekassen" som er matkassen for deg som ønsker å spise sunne og lette middager.

Bestill i dag hos GodtLevert.no (annonselenke)

Hello Fresh

Leverer til de fleste steder i Norge.

Denne matkassen har tatt verden med storm, og nå kan vi endelig nyte HelloFresh i Norge. Hello Fresh en god løsning for de som ønsker å lage sunn, variert mat, uten å måtte bruke mye tid på planlegging og innkjøp. Matkassene kan spare deg for tid og penger, og bidra til å øke interessen for matlaging og øke sjansen for at du spiser sunnere.

HelloFresh har en rekke måltidsplaner som varierer avhengig av typen mat du ønsker å lage mat, enten om det er klassiske, vegetariske eller familievennlige oppskrifter. Hos vår svenske naboer har HelloFresh fått 4,4/5 stjerner hos TrustPilot og HjemOgHage har gitt matkassen 4,8/5 stjerner.

Bestill i dag hos HelloFresh.no (annonselenke)

Nettmat

Leverer til Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen

Fokuset til Nettmat er å levere sunne matkasser med fokus på lokale råvarer. Det vil si grove fullkornsprodukter (som for eksempel ris, pasta og bakervarer), produkter med mindre salt, fersk frukt og grønnsaker. I tillegg får du smakfulle oppskrifter fra erfarne kokker. Dette inkluderer Miriam Østvik Jenssen,  Stian G. Iversen og Mari Hult. I likhet med andre matkasse-leverandører kan du velge en matkasse fra Nettmat basert på dine egne behov. I disse matkassene finner du menyene fra kokkene deres, men du kan fritt fjerne og legge til retter, uansett hvilken meny du har bestilt.

En ulempe med Nettmat er at det er bare tilgjengelig i Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen. Videre har ikke Nettmat en matkasse for folk med allergier.

Bestill i dag hos Nettmat.no

Kokkeløren

Leverer til Oslo, Akershus og Bergensområdet

Kokkelæren leverer råvarer som kommer fra små og lokale produsenter. I likhet med Nettmat er denne matkasse-leverandøren bare tilgjengelig i større byer som Oslo og Bergen. Denne matkasse-leverandøren har vunnet en rekke tester:

"Kokkeløren tilbyr en kasse for de som ønsker det ypperste innen råvarer og produkter!" - TV2 Hjelper deg (2020)

"Kassa bugner av fine råvarer. Men, det mest slående er de små boksene med hjemmelagde sauser, dipper og puréer som ikke er fra vanlige, industrielle produsenter". Dagbladets (2020)

"Vinneren er soleklar!" - Dagbladets (2018)

Bestill i dag hos Kokkeloren.no


Vanlige spørsmål

Hva er en matkasse?

En matkasse er en eske full av de ferske og porsjonerte ingrediensene du trenger for å tilberede måltider. Matkasser gjør at du slipper å dra til butikken som gjør at du sparer tid og krefter. I tillegg til ingrediensene kan du også få oppskrifter på måltidene. Du kan ofte velge hvilke type ingredienser og mengden.

Fordeler med matkasse

Matkasser er en praktisk og problemfri måte å planlegge, handle og tilberede sunne måltider hjemme. Her er noen grunner til at du bør vurdere å bruke måltidssett:

Tidsbesparende: Matkasser kommer med forhåndsmålte og ferdigkuttede ingredienser, slik at du ikke trenger å bruke tid på å handle dagligvarer eller hakke grønnsaker. Dette kan være en stor tidsbesparelse, spesielt hvis du har en travel timeplan.

Sunn mat: Mange matkasser tilbyr sunne alternativer, for eksempel vegetariske, glutenfrie og lavkarbo måltider. Dette gjør det lettere å holde seg til et sunt kosthold, siden måltidene allerede er planlagt for deg.

Bekvemmelighet: Med matkasser er det ikke nødvendig å planlegge måltider på forhånd eller ta en tur til matbutikken. Alle ingrediensene du trenger leveres rett på døren, og sparer deg for tid og krefter.

Variasjon: Matkasser-selskaper tilbyr et bredt spekter av måltidsalternativer, slik at du kan prøve nye oppskrifter og retter uten å måtte søke etter oppskrifter eller kjøpe alle ingrediensene selv.

Kostnadseffektivt: Selv om matkasser kan virke dyre ved første øyekast, kan de faktisk spare deg for penger i det lange løp. Ved å gi forhåndsmålte ingredienser kan du unngå matsvinn og spare på dagligvarer. I tillegg vil du ikke bli fristet til å bestille takeaway eller spise ute så ofte, noe som kan øke raskt.

Totalt sett er matkasser et praktisk og sunt alternativ for de som ønsker å spare tid og spise godt. Så hvorfor ikke prøve dem og se hvordan de kan være til nytte for deg og din familie?

Jeg kan ikke lage mat. Er matkasser riktig for meg?

Hvis du hater å lage mat vil du ikke få mye nytte av matkasser. Hvis du derimot vil utforske nye oppskrifter eller hvis du ikke har tid til matbutikken kan matkasser være en god løsning for deg! Alle leveringstjenester for matkasser tilbyr enkle oppskrifter som er enkle å følge - ofte med mange bilder og en trinnvis beskrivelse.

Hva om jeg ikke er hjemme når leveringen av matkassen kommer?

Du trenger ikke å være hjemme når leveransen kommer. Matkassen blir oftest plassert foran døren din, eller kan du også legge det igjen hos naboene. Noen leveringstjenester for matkasser gir også muligheten til å arrangere bestemte leveringstider.

Kan jeg hoppe over levering av en matkasse?

Nesten alle leverandører av matkasser gir muligheten til å hoppe over en levering, og du slipper selvfølgelig å betale for den du hopper over. Det eneste viktige du må huske på er å avbryte innen tidsfristen for matkassen.