Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Adams Matkasse og Godt Levert.

Hvis du er i markedet for matkasser, er det en god sjanse for at du føler deg overvelmet av alle alternativene. Skal du gå for en spesielkasse eller en vanlig? Er det for matlaging til deg selv eller en familie på seks? Er du en erfaren kokk eller en helt nybegynner? Uansett omstendigheter, er det en matkasse som tilfredsstiller dine behov. Noen matkasser inneholder ingredienser sammenkoblet med oppskrifter, mens andre sender ferdiglagde måltider eller dagligvarer. Alle av dem er ment for å gjøre prosessen med planlegging og tilberedning av måltider mer praktisk.

Vår favoritt!

Adams Matkasse

Leverer til store deler av landet

Hos Adams Matkasse får du råvarer og lite halvfabrikat. Videre får du alltid norsk kjøtt, fugl og fisk i kassen, og ferske grønnsaker. De har flere forskjellige matkasser som passer for ulike typer folk, som for eksempel "Fri for-kassen" som er uten gluten og laktose. Matkassen som passer for folk flest vil være "Ekspress Familie". Et fokus i mange av oppskriftene hos Adams Matkasse er definitivt sunnhet, og alle matkassene de tilbyr fokuserer på dette. Videre blir man også introdusert for retter man trolig ikke har spist før. Er du ute etter noe som gjør hverdagen litt lettere er Adams Matkasse svært anbefalt!

Dette sier Dagbladet om Adams Matkasse:
Sunn- og lett-kassen oppleves som svært forfriskende. Det beste med matkasser generelt er at man blir introdusert for oppskrifter man ikke vanligvis ville laget. Når det i tillegg er sunt og smakfullt, føles det som at Adam har svart godt på oppgaven. - Dagbladet

Bestill i dag hos AdamsMatkasse.no (annonselenke)

Godt Levert

Leverer til store deler av landet

Hos Godt Levert får du ferdig tilmålte porsjoner for forskjellige middager levert på døren. Disse middagene er satt sammen av kokker hver uke, og råvarene kommer fra deres egne utvalgte leverandører. I likhet med andre matkasse-leverandører kan du velge ulike typer matkasser. De har til og med en "Singel"-matkasse som er egnet for de som bor alene. Det er mye fokus på sunnhet i matrettene, men likevel skal det smake godt. Godt Levert har blant annet fått terningkast 5 hos Klikk.no og terningkast 6 av Dagbladet. Dagbladet testet "Roedekassen" som er matkassen for deg som ønsker å spise sunne og lette middager.

Bestill i dag hos GodtLevert.no (annonselenke)

Nettmat

Leverer til Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen

Fokuset til Nettmat er å levere sunne matkasser med fokus på lokale råvarer. Det vil si grove fullkornsprodukter (som for eksempel ris, pasta og bakervarer), produkter med mindre salt, fersk frukt og grønnsaker. I tillegg får du smakfulle oppskrifter fra erfarne kokker. Dette inkluderer Miriam Østvik Jenssen,  Stian G. Iversen og Mari Hult. I likhet med andre matkasse-leverandører kan du velge en matkasse fra Nettmat basert på dine egne behov. I disse matkassene finner du menyene fra kokkene deres, men du kan fritt fjerne og legge til retter, uansett hvilken meny du har bestilt.

En ulempe med Nettmat er at det er bare tilgjengelig i Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen. Videre har ikke Nettmat en matkasse for folk med allergier.

Bestill i dag hos Nettmat.no

Kokkeløren

Leverer til Oslo, Akershus og Bergensområdet

Kokkelæren leverer råvarer som kommer fra små og lokale produsenter. I likhet med Nettmat er denne matkasse-leverandøren bare tilgjengelig i større byer som Oslo og Bergen. Denne matkasse-leverandøren har vunnet en rekke tester:

"Kokkeløren tilbyr en kasse for de som ønsker det ypperste innen råvarer og produkter!" - TV2 Hjelper deg (2020)

"Kassa bugner av fine råvarer. Men, det mest slående er de små boksene med hjemmelagde sauser, dipper og puréer som ikke er fra vanlige, industrielle produsenter". Dagbladets (2020)

"Vinneren er soleklar!" - Dagbladets (2018)

Bestill i dag hos Kokkeloren.no


Vanlige spørsmål

Hva er en matkasse?

Et måltidssett er en eske full av de ferske og porsjonerte ingrediensene du trenger for å tilberede måltider. Matkasser gjør at du slipper å dra til butikken som gjør at du sparer tid og krefter. I tillegg til ingrediensene kan du også på oppskrifter på måltidene dine. Du kan velge hvilke ingredienser og mengden.

Jeg kan ikke lage mat. Er matkasser riktig for meg?

Hvis du hater å lage mat vil du ikke få mye nytte av matkasser. Hvis du derimot vil utforske nye oppskrifter eller hvis du ikke har tid til matbutikk kan matkasser være en god løsning for deg! Alle leveringstjenester for matkasser tilbyr enkle oppskrifter som er enkle å følge - ofte med mange bilder og en trinnvis beskrivelse.

Hva om jeg ikke er hjemme når leveringen av matkassen kommer?

Du trenger ikke å være hjemme når leveransen kommer. Matkassen blir oftest plassert foran døren din, eller kan du også legge det igjen hos naboene. Noen leveringstjenester for matkasser gir også muligheten til å arrangere bestemte leveringstider.

Kan jeg hoppe over levering av en matkasse?

Nesten alle leverandører av matkasser gir muligheten til å hoppe over en levering, og du slipper selvfølgelig å betale for den du hopper over. Det eneste viktige du må huske på er å sjekk siste øyeblikk for å avbryte en levering på forhånd!