Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til one.com

Hvis du vil starte en nettside trenger du et domenenavn. Å kjøpe et domenenavn tar mindre enn fem minutter.

Det er to måter å kjøpe et domene:

  1. Pakket med webhotell / web-hosting
    Hvis du ønsker å starte en nettside trenger du web-hosting. Da det ofte naturlig å kjøpe et domenenavn fra samme nettside som du kjøper web-hosting. Mange tjenester tilbyr også gratis domenenavn hvis du velger kjøper web-hosting tjenester fra dem. For eksempel hos one.com (annonselenke) inneholder alle web-hosting pakkene ett gratis domene i et helt år. Dette er ofte også lettere å administrere domenenavnregistrering og webhotell i samme nettside.
  2. Gjennom en domeneregistrator
    Hvis du bare ønsker å registere et domenenavn kan du enkelt kjøpe dette gjennom en domeneregistrator (annonselenke). De fleste tjenester som tilbyr web-hosting tilbyr også kjøp av domener. Ønsker du et .no domene må du kjøpe gjennom en nettside som støtter dette, som one.com.

Hva er et domene?

For å identifisere enheter på internett, som for eksempel en nettside, bruker man IP -adresser. IP-adresser er en rekke tall som for eksempel 8.8.8.8. 8.8.4.4. Disse IP-adressene kan være vanskelig å huske for mennesker og derfor er domenenavn nyttig. Istedenfor å huske IP-adressen til en nettside kan man heller huske domenenavnet.

Hvordan velge et domenenavn?

Å velge et domenenavn kan være et av de viktigste trinnene i etableringen av nettsiden din. Et nøye valgt domenenavn kan øke brukerinteressen og drive webtrafikk. Navnet kan være navnet på foretaket ditt, ditt eget navn eller et annet navn eller uttrykk. Du kan stort sett velge velge hva du vil så lenge du ikke bryter andres rettigheter til varemerker. Man bør velge et navn som er kort, lett å stave og minneverdig.

Hva skal domene ende på?

Domenenavn kan ende på .no, .com, .org, .net og enda mer kreative ting som .co eller .io. Det er viktig å velge et domenenavn som er lett å huske og stave slik at kundene kan finne deg. Vi anbefaler å holde deg til .no hvis du skal opprette en norsk side og .com hvis du skal lage en internasjonal side.