Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Outnorth.no

Å bruke hjelm i bakken er utrolig viktig for å holde hodet trygt og sørge for at du ikke avslutter vinterferien fra en sykehusseng. Heldigvis har selskapene som produserer skihjelmer gjort store framskritt for å forbedre sikkerheten din. Disse hjelmene er lettere og tryggere enn gamle modeller, og holder deg også varm og godt ventilert, slik at du får glede av hvert øyeblikk i bakken. Vi har undersøkt norske og internasjonale tester og satt sammen denne listen med de beste skihjelmene på markedet.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Sweet Protection Igniter II

Dette er en veldig gjennomtenkt og allsidig hjelm. Den har en lav profil og veier lite. Prisen er i den øvre enden av spekteret, men du får det du betaler for i dette tilfellet! Hos Fjellsport.no har denne modellen 4.5/5 stjerner og omtalene nevner at hjelmen har gode pusteegenskaper, er komfortabel og hjelper til å varme hodet. Du kan også få denne hjelmen med MIPS som er en teknologi som reduserer rotasjonskreftene på hjernen.

Anbefalte tester
  • Engearment.com: "I believe the Sweet Protection Igniter MIPS Helmet is the best helmet for backcountry skiers and splitboarders out there."

Kjøp Sweet Protection Igniter II fra Outnorth.no (annonselenke)

Sweet Protection Switcher

Sweet Protection Switcher er en "all-rounder" med et utrolig bra ventilasjonssystemet. Uansett hvordan været er hjelper hjelmen deg med å finne den perfekte temperaturen. Hvis du vil lytte til noen låter mens du går på ski er denne hjelmen utstyrt med glidelåser for enkel tilgang til ørepropper. Denne hjelmen har også komfortable øreputer, som enkelt kan justeres. Denne hjelmen har også mulighet for å bli utstyrt med MIPS.

Anbefalte tester
  • mtnweekly.com: "Definitely a good feeling knowing you are wearing a Sweet Protection Helmet."

Kjøp Sweet Protection Switcher fra Outnorth.no (annonselenke)

Poc Fornix Spin

Fornix SPIN er en lett og komfortabel freestyle hjelm. Ventilasjonssystemet er veldig enkelt å kontrollere og kan enkelt byttes fra den ene siden til den andre mens du bruker hansker. Det er to frontåpninger som alltid er åpne. Fornix Spin er et solid, trygt og stilig alternativ for skiløpere som ikke koster altfor mye.

Anbefalte tester

Kjøp Poc Fornix Spin fra Outnorth.no (annonselenke)

Oakley Mod5

Oakley er kjent får sine utrolige skibriller, men selskapet har nylig begynt å lage hjelmer under MOD-serien. Vår favoritt fra denne serien er Mod5, som har paneler av tøff ABS-plast for ekstra beskyttelse og justerbar ventilasjon. Mod5 passer bra, ser bra ut og er bygget for å vare. Den bruker Oakley's Modular Brim System (MBS). Denne teknologien gjør at hjelmen er lett, men fortsatt gir økt beskyttelse. To utskiftbare rammer gjør Mod5 kompatibel med et bredt utvalg av briller og størrelser. Avtakbar liner og øreputer er en fin touch for de som liker å ha lue under hjelmen.

Anbefalte tester

Kjøp Oakley Mod5 fra Outnorth.no (annonselenke)


Hva bør du tenke på når du skal kjøpe en skihjelm?

Passform:

Passform er en nøkkelegenskap som kan avgjøre om du er komfortabel med hjelmen din hele dagen, samt påvirke beskyttelsesnivået hjelmen tilbyr.

Kompatibilitet med skibriller:

Hvis du allerede har et par skibriller må du sørge for at de kompatibel med din nye hjelm. Brillekompatibilitet er viktig siden et gap mellom toppen av skibrillene og hjelmen kan bli ubehagelig i kaldt vær og vind. Mange selskaper som produserer både hjelmer og skibriller sørger for at produktene deres er svært kompatible for en perfekt passform.

Beskyttelse:

Bare å bruke hjelm er ikke nok til å holde deg ordentlig beskyttet. Forsikre deg om at en hvilken som helst skihjelm du kjøper er riktig sertifisert for å oppfylle internasjonalt anerkjente industristandarder. Se etter et klistremerke på hjelmen eller annen informasjon som formidler at en hjelm er sertifisert i henhold til CE EN, ASTM eller Snell-standardene.

Tilleggsfunksjoner:

Når alt annet er på plass kan du se på tilleggsfunksjoner som gjør at hjelmen din kan forbedre skiopplevelsen.

Ramme eller visir: Mange hjelmer er designet med kort visir som strekker seg litt utenfor beskyttelsesbrillene. Dette muliggjør en bedre passform mellom hjelmen og beskyttelsesbrillene, samt beskytter linsene dine mot grener i skogen eller mot å støte dem på stolheisstangen. Noen liker også bare stilen på disse hjelmene.
Multisport-bruk: Selv om det er viktig å bruke hjelmer kun til det tiltenkte formålet, er noen hjelmer designet for bruk i flere idretter, og derfor testet for å tåle slagene som er spesifikke for to forskjellige idretter i stedet for bare en.
Lufting og ventilasjon: På varme dager er god ventilasjon nødvendig for å sikre at hodet ikke blir overopphetet. På kalde, vindfulle dager vil du imidlertid ønske at du ikke hadde noen hull i toppen av hjelmen. For å finne en balanse, må du bestemme hvilken av disse to situasjonene som høres mer utholdelig ut, eller velge en hjelm med ventiler som du kan åpne eller lukke, avhengig av forholdene eller dine personlige preferanser.
Lydkompatibilitet: Lydkompatibilitet er en viktig funksjon hvis du lytter til musikk når du går på ski eller sykler, og du vil at hjelmen din skal gi deg en bedre lytteopplevelse. Mange hjelmer har nå dette integrert via innebygde hodetelefoner eller tilbehørskompatibilitet.

Del dette innlegget