Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Outnorth.no

Å bruke hjelm i bakken er utrolig viktig for å holde hodet trygt og sørge for at du ikke avslutter vinterferien fra en sykehusseng. Heldigvis har selskapene som produserer skihjelmer gjort store framskritt for å forbedre sikkerheten din. Disse hjelmene er lettere og tryggere enn gamle modeller, og holder deg også varm og godt ventilert, slik at du får glede av hvert øyeblikk i bakken. Vi har undersøkt norske og internasjonale tester og satt sammen denne listen med de beste skihjelmene på markedet.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Switcher Mips Helmet

Sweet Protection er et norsk selskap som designer og produserer høykvalitets verneutstyr for utendørssport. Selskapet ble grunnlagt i Oslo i 1995 av en gruppe lidenskapelige skiløpere og ryttere som ønsket å skape bedre verneutstyr for seg selv og andre.

I dag er Sweet Protection kjent for sine innovative og høyytelsesprodukter, som inkluderer hjelmer, kroppsrustninger, briller og tilbehør for en rekke utendørssporter. Selskapets hjelmer er spesielt populære, og er kjent for sin sikkerhet, komfort og ventilasjon.

Sweet Protection Switcher MIPS er en godt ventilert all-mountain hjelm som kan håndtere alt mor natur kaster din vei. Den kommer med MIPS-teknologi og har justerbar passform og ventilasjon. Hjelmen er enkel å bruke med én hånd, selv med hansker på, takket være dens magnetiske spenne. Den er også lydklar, slik at du kan lytte til musikk mens du står på ski. Når du ikke hører på låter, gir hjelmens komfortable øreputer uhemmet lydkvalitet. Avanserte skiløpere vil sette pris på alt denne hjelmen har å tilby.

Kjøp Sweet Protection Switcher MIPS fra Outnorth.no (annonselenke)

Sweet Protection Igniter II

Dette er en veldig gjennomtenkt og allsidig hjelm. Den har en lav profil og veier lite. Prisen er i den øvre enden av spekteret, men du får det du betaler for i dette tilfellet! Hos Fjellsport.no har denne modellen 4.5/5 stjerner og omtalene nevner at hjelmen har gode pusteegenskaper, er komfortabel og hjelper til å varme hodet. Du kan også få denne hjelmen med MIPS som er en teknologi som reduserer rotasjonskreftene på hjernen.

Anbefalte tester
  • Engearment.com: "I believe the Sweet Protection Igniter MIPS Helmet is the best helmet for backcountry skiers and splitboarders out there."

Kjøp Sweet Protection Igniter II fra Outnorth.no (annonselenke)

Sweet Protection Switcher

Sweet Protection Switcher er en "all-rounder" med et utrolig bra ventilasjonssystemet. Uansett hvordan været er hjelper hjelmen deg med å finne den perfekte temperaturen. Hvis du vil lytte til noen låter mens du går på ski er denne hjelmen utstyrt med glidelåser for enkel tilgang til ørepropper. Denne hjelmen har også komfortable øreputer, som enkelt kan justeres. Denne hjelmen har også mulighet for å bli utstyrt med MIPS.

Anbefalte tester
  • mtnweekly.com: "Definitely a good feeling knowing you are wearing a Sweet Protection Helmet."

Kjøp Sweet Protection Switcher fra Outnorth.no (annonselenke)

Poc Fornix Spin

Fornix SPIN er en lett og komfortabel freestyle hjelm. Ventilasjonssystemet er veldig enkelt å kontrollere og kan enkelt byttes fra den ene siden til den andre mens du bruker hansker. Det er to frontåpninger som alltid er åpne. Fornix Spin er et solid, trygt og stilig alternativ for skiløpere som ikke koster altfor mye.

Anbefalte tester

Kjøp Poc Fornix Spin fra Outnorth.no (annonselenke)

Oakley Mod5

Oakley er kjent får sine utrolige skibriller, men selskapet har nylig begynt å lage hjelmer under MOD-serien. Vår favoritt fra denne serien er Mod5, som har paneler av tøff ABS-plast for ekstra beskyttelse og justerbar ventilasjon. Mod5 passer bra, ser bra ut og er bygget for å vare. Den bruker Oakley's Modular Brim System (MBS). Denne teknologien gjør at hjelmen er lett, men fortsatt gir økt beskyttelse. To utskiftbare rammer gjør Mod5 kompatibel med et bredt utvalg av briller og størrelser. Avtakbar liner og øreputer er en fin touch for de som liker å ha lue under hjelmen.

Anbefalte tester

Kjøp Oakley Mod5 fra Outnorth.no (annonselenke)


Hvorfor kjøpe en god skihjelm

Slalom er en spennende og hyggelig vinteraktivitet, men det er også en iboende farlig sport. For å beskytte deg selv mens du er i bakken, er det viktig å bruke en skihjelm av høy kvalitet. En god skihjelm kan bidra til å forhindre hodeskader ved fall eller kollisjon, og kan potensielt redde livet ditt.

I tillegg til å gi beskyttelse, er en kvalitetsskihjelm også komfortabel og godt ventilert, slik at du kan bruke den i lengre perioder uten ubehag. Den skal også være justerbar, slik at du kan tilpasse passformen til hodet ditt.

En annen viktig faktor å vurdere når du kjøper en skihjelm er holdbarheten. En billig hjelm av lav kvalitet gir kanskje ikke samme beskyttelsesnivå som en dyrere hjelm av høy kvalitet. I det lange løp er investering i en skihjelm av høy kvalitet verdt den ekstra kostnaden for den ekstra beskyttelsen og tryggheten den gir.

Samlet sett er en skihjelm et viktig sikkerhetsutstyr for enhver alpinist. Den gir beskyttelse for hodet ved et fall eller en kollisjon, og kan gjøre skiopplevelsen mer komfortabel og fornøyelig.

Hva betyr MIPS?

MIPS-teknologi har revolusjonert skihjelmer ved å gi et ekstra lag med beskyttelse mot hodeskader.

MIPS, som står for Multi-directional Impact Protection System, er et beskyttende lag som er integrert i hjelmen. Den er utformet for å redusere rotasjonskreftene på hjernen i tilfelle et vinkelstøt. Ved fall eller kollisjon lar MIPS-laget hjelmen rotere uavhengig rundt hodet, noe som kan bidra til å redusere rotasjonskreftene som kan forårsake hjerneskader.

Før utviklingen av MIPS-teknologien var skihjelmer først og fremst designet for å beskytte mot lineære støt, for eksempel direkte treff i hodet. Imidlertid involverer mange fall og kollisjoner i bakkene på skrå, noe som kan føre til at hodet roterer og potensielt kan føre til hjerneskader. MIPS-teknologi løser dette problemet ved å gi ekstra beskyttelse mot rotasjonskrefter.

I tillegg til den ekstra beskyttelsen som tilbys av MIPS, er hjelmer med denne teknologien heller ikke annerledes når det gjelder passform, komfort eller ventilasjon enn tradisjonelle hjelmer. Dette betyr at skiløpere kan nyte samme nivå av komfort og ytelse fra en MIPS-hjelm som de ville gjort fra en vanlig hjelm.

Totalt sett er MIPS-teknologi en verdifull innovasjon innen skihjelmdesign. Den gir ekstra beskyttelse mot rotasjonskrefter, noe som kan bidra til å forhindre hjerneskader i tilfelle en skråkollisjon. Skiløpere som ønsker den beste beskyttelsen for hodet bør se etter en hjelm med MIPS-teknologi.

Hva bør du tenke på når du skal kjøpe en skihjelm?

Passform:

Passform er en nøkkelegenskap som kan avgjøre om du er komfortabel med hjelmen din hele dagen, samt påvirke beskyttelsesnivået hjelmen tilbyr.

Kompatibilitet med skibriller:

Hvis du allerede har et par skibriller må du sørge for at de kompatibel med din nye hjelm. Brillekompatibilitet er viktig siden et gap mellom toppen av skibrillene og hjelmen kan bli ubehagelig i kaldt vær og vind. Mange selskaper som produserer både hjelmer og skibriller sørger for at produktene deres er svært kompatible for en perfekt passform.

Beskyttelse:

Bare å bruke hjelm er ikke nok til å holde deg ordentlig beskyttet. Forsikre deg om at en hvilken som helst skihjelm du kjøper er riktig sertifisert for å oppfylle internasjonalt anerkjente industristandarder. Se etter et klistremerke på hjelmen eller annen informasjon som formidler at en hjelm er sertifisert i henhold til CE EN, ASTM eller Snell-standardene.

Tilleggsfunksjoner:

Når alt annet er på plass kan du se på tilleggsfunksjoner som gjør at hjelmen din kan forbedre skiopplevelsen.

Ramme eller visir: Mange hjelmer er designet med kort visir som strekker seg litt utenfor beskyttelsesbrillene. Dette muliggjør en bedre passform mellom hjelmen og beskyttelsesbrillene, samt beskytter linsene dine mot grener i skogen eller mot å støte dem på stolheisstangen. Noen liker også bare stilen på disse hjelmene.
Multisport-bruk: Selv om det er viktig å bruke hjelmer kun til det tiltenkte formålet, er noen hjelmer designet for bruk i flere idretter, og derfor testet for å tåle slagene som er spesifikke for to forskjellige idretter i stedet for bare en.
Lufting og ventilasjon: På varme dager er god ventilasjon nødvendig for å sikre at hodet ikke blir overopphetet. På kalde, vindfulle dager vil du imidlertid ønske at du ikke hadde noen hull i toppen av hjelmen. For å finne en balanse, må du bestemme hvilken av disse to situasjonene som høres mer utholdelig ut, eller velge en hjelm med ventiler som du kan åpne eller lukke, avhengig av forholdene eller dine personlige preferanser.
Lydkompatibilitet: Lydkompatibilitet er en viktig funksjon hvis du lytter til musikk når du går på ski eller sykler, og du vil at hjelmen din skal gi deg en bedre lytteopplevelse. Mange hjelmer har nå dette integrert via innebygde hodetelefoner eller tilbehørskompatibilitet.