Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Outnorth.no

Ski- eller slalombriller er der for å sikre at får et bra syn i terrenget, og for å beskytte deg mot UV-stråler, vind og været.

De beste skibrillene er ikke nødvendigvis fullpakket med funksjoner. Det er heller kvaliteten på de få funksjonene som skiller disse brillene fra dårligere varianter. Skibriller er definitivt en av de tingen man ønsker å bruke litt ekstra penger på når man skal kjøpe utstyr.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet. Vår favoritt er Oakley Airbrake XL. Disse brillene er godt laget, har skarp optikk og gir et flott synsfelt.

Oakley Airbrake XL

Disse skibrillene er en av toppmodellene til Oakley og leverer topp ytelse på nesten alle måter. Disse brillene leverer høyt på holdbarhet og funksjonalitet. Den har en utrolig god optisk kvalitet og linser er enkle å bytte. Den passer like godt med eller uten hjelm, og gir god optikk og beskyttelse. Den er noe dyr, men er du ofte i bakken vil den fort bli verdt det. Hos Outdoorgearlab.com får denne modellen 4.7/5 stjerner og utifra deres tester er det en av modellene med høyest score.

Anbefalte tester
  • Outdoorgearlab.com: "A top performer in nearly every way and one of our highest rated models "

Kjøp Oakley Airbrake XL fra Outnorth.no (annonselenke)

Oakley Flight Deck

Disse brillene fra Oakley gir deg et utrolig bra synsfelt. Disse brillene har ikke rammet så det gjør det veldig enkelt å bytte linser. Brillene bruker Prizm-teknologi som gjør det enklere å se i ulike værforhold, som svakt lys og sterk sol. Hos Fjellsport.no har disse brillene 5/5 stjerner og omtalene hyller disse brillene for passformen, utseende og funksjonaliteten. Disse brillene har også fått gjennomsnittlig 4.7/5 stjerner hos omtalene på Freeride.com.

Anbefalte tester

Kjøp Oakley Flight Deck fra Outnorth.no (annonselenke)

Oakley Fall Line Xm

Disse brillene har utmerket synsfelt, gir mye definisjonen i lite lys og er komfortable hele dagen. Hos Snowmagazine.com får disse brillene 4.5/5 stjerner og blir hyllet for sin kvalitet og linsene.

Anbefalte tester

Kjøp Oakley Fall Line Xm fra Outnorth.no (annonselenke)

Sweet Protection Interstellar

Den støpte og karbonfiberforsterkede rammen gir god støtte for linsen og sikrer god sikt. Disse brillene passer til alle Sweet Protection-hjelmer og sikrer et optimalt synsfelt. Fastcompany.com lister disse brillene i deres toppliste fra 2020 av skibriller.

Anbefalte tester
  • Fastcompany.com: "... gave him better sight than he’d ever had while skiing before"

Kjøp Sweet Protection Interstellar fra Outnorth.no (annonselenke)

POC Fovea Mid Clarity Comp

Fovea er en klassisk og enkel skibrille fra merket Poc som vil appellere til skiløpere, alpinister og snowboardere som er på jakt etter et greit design. Disse brillene har fått 4.5/5 stjerner hos Snowmagazine.com.

Anbefalte tester

Kjøp POC Fovea Mid Clarity Comp fra Outnorth.no (annonselenke)


Vanlige spørsmål

Hva slags glass burde man ha?

Man velger glass basert på lysforholdet man skal bruke dem i.

  • Gull/Ravgult/Orange/lys rosa passer på dager hvor det er overskyet og lite lys.
  • Blå/grønn/Grå kan brukes i de fleste forhold, som for eksempel delvis overskyet eller delvis sol.
  • Svart, rød og andre mørke glass er best når det er mye lys, som for eksempel ved påsketider.

Det tilbys en linse for omtrent alle lysforhold. Produsentene bruker begrepet VLT (Visual Light Transmission) som refererer til hvor mye lys som kommer inn gjennom linsen. Jo høyere prosentandel jo mer lys går gjennom linsen, jo lavere prosentandel desto mindre filtrerer lys gjennom linsen. En høy prosentandel vil  altså være for overskyete dager, og lav prosentandel vil passe bedre til solfylte dager.

Hva slags form på linsen burde man velge?

Linseformen du velger, kan ha innvirkning på synsfeltet og klarheten til ditt erifert syn. Sfæriske briller  har en linseform som samsvarer med krumningen i øynene dine for å gi deg et mindre forvrengt synsfelt, mer perifert syn og et tydeligere skarpere syn. Sfæriske linser er dyrere, men gir det altså et bedre syn.

Briller med flate linser kan også kalles sylindriske linser. De har et begrenset synsfelt, og ditt perifert syn kan ha minimal forvrengning i synsfeltet. De er også utsatt for mer gjenskinn.

Kan man bytte linser til skibriller?

Det å kunne skifte linser til skibriller en av de største nyhetene innen skibriller de siste årene. Med tanke på hvor viktig det er for deg å ha riktig linse så kan dette være en god investering. Disse er så enkle å bytte på og kan til og med gjøres mens du sitter i stolheis.

Hvordan tar man vare på skibriller?

Oppbevar alltid skibrillene i en beskyttelsebag eller veske. Skibriller blir oftest skadet i bilen eller utstyrsvesken din. Ved å holde dem i et beskyttende etui vil linsene dine fortsette å se bra ut og forbli ripefri.

Når du rengjør linsene må du bare tørke av utsiden med en spesiell brilleklut. Mange skijakker har en klut innebygd i jakken som er praktisk og enkel å bruke i bakken. Bruk aldri et papirhåndkle, serviett eller toalettpapir, siden trefibrene skraper av det beskyttende belegget.


Del dette innlegget