Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Outnorth.no

Ski- eller slalombriller er der for å sikre at får et bra syn i terrenget, og for å beskytte deg mot UV-stråler, vind og været.

De beste skibrillene er ikke nødvendigvis fullpakket med funksjoner. Det er heller kvaliteten på de få funksjonene som skiller disse brillene fra dårligere varianter. Skibriller er definitivt en av de tingen man ønsker å bruke litt ekstra penger på når man skal kjøpe utstyr.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet. Vår favoritt er Oakley Airbrake XL. Disse brillene er godt laget, har skarp optikk og gir et flott synsfelt.

1) Flight Tracker L


Oakley Flight Tracker Snow Goggles er et høyytelses brillealternativ som er designet for friluftsentusiaster og idrettsutøvere som ønsker å spore ytelsen deres og holde kontakten mens du er på farten. Disse brillene er inspirert av Oakleys første ekte overdimensjonerte snøbrille, Canopy, og har en klassisk, stilisert form med en overdimensjonert full-rim torisk design som gir et optimalisert synsfelt i alle retninger.

En av de fremtredende funksjonene til Oakley Flight Tracker Snow Goggles er deres Prizm Snow og HDO-teknologi. Prizm Snow-linsene hjelper deg å se kontraster på fjellet i en rekke lys- og snøforhold, mens Oakley High Definition Optics (HDO) gir sannere, mer nøyaktig syn sammenlignet med konvensjonelle linser. Dette gjør brillene til et godt alternativ for friluftsentusiaster som ønsker å se verden på best mulig måte.

I tillegg til den avanserte linseteknologien har Oakley Flight Tracker Snow Goggles også antidugg- og Plutonite-teknologi. F3 Anti-fog linsebelegget absorberer fuktighet og eliminerer uklarhet, mens Plutonite linsematerialet gir 100 % beskyttelse mot UVA/UVB/UVC og skadelig blått lys opp til 400nm. Dette gjør brillene til et flott alternativ for utendørsaktiviteter, da de vil holde synet ditt klart og beskyttet under alle forhold.

Oakley Flight Tracker Snow Goggles har også Ridgelock-teknologi og kraftig beskyttelse. Ridgelock-teknologien gjør det raskt og enkelt å bytte linser, samtidig som den tillater en komplett linseforsegling for å forhindre at tøffe forhold trenger inn i brillene dine. Brillene oppfyller også krav til støt basert på ANSI Z87.1 og EN 166 standarder, noe som gjør dem til et trygt og pålitelig valg for utendørsaktiviteter.

Når det gjelder komfort, har Oakley Flight Tracker Snow Goggles en fleksibel O Matter-ramme, trelags skum og kompatibilitet med reseptbelagte briller. O Matter-rammen tilpasser seg ansiktet ditt for en komfortabel passform, mens trelagsskummet gir komfort hele dagen med fukttransporterende polarfleece-fôr. Brillene har også diskrete innfatninger ved stengene som gir kompatibilitet med de fleste reseptbelagte briller.

Kjøp Flight Tracker fra Outnorth.no (annonselenke)

2) Oakley Flight Deck

Oakley Flight Deck-brillene er et høyytelsesbrillealternativ for ski- og snowboardkjørere som ønsker å være trygge og se verden på best mulig måte. Disse brillene er designet for å gi eksepsjonell synlighet, beskyttelse og komfort i bakkene, noe som gjør dem til et godt valg for friluftsentusiaster.

En av de fremtredende egenskapene til Oakley Flight Deck-brillene er deres PRIZM-linseteknologi. Denne teknologien bruker avanserte linsefarger for å forbedre kontrast og synlighet i en rekke forskjellige lysforhold, og hjelper deg å se verden på best mulig måte. Brillene er tilgjengelige i en rekke forskjellige linsefarger, inkludert PRIZM Rose, PRIZM Jade og PRIZM Torch, som hver er designet for å gi optimal synlighet under spesifikke lysforhold.

De har også en fleksibel O Matter-ramme som tilpasser seg ansiktet ditt for en komfortabel og sikker passform, samt trelags skum som gir komfort hele dagen i bakken.

Når det gjelder sikkerhet, er Oakley Flight Deck-brillene designet for å gi eksepsjonell beskyttelse mot elementene. Brillene har Oakleys Plutonite-linsemateriale, som gir 100 % beskyttelse mot UVA-, UVB- og UVC-stråler, samt skadelig blått lys opp til 400nm. De har også en slitesterk og slagfast ramme, noe som gjør dem til et trygt og pålitelig valg for utendørsaktiviteter.

Samlet sett er Oakley Flight Deck-brillene et høyytelsesbrillealternativ for ski- og snowboardkjørere som ønsker å være trygge og se verden på best mulig måte. Deres avanserte linseteknologi, tåkeforebyggende teknologi og beskyttende design gjør dem til et godt valg for friluftsentusiaster som ønsker å ta eventyrene sine til neste nivå.

Hos Fjellsport.no har disse brillene 5/5 stjerner og omtalene hyller disse brillene for passformen, utseende og funksjonaliteten. Disse brillene har også fått gjennomsnittlig 4.7/5 stjerner hos omtalene på Freeride.com.

Anbefalte tester

Kjøp Oakley Flight Deck fra Outnorth.no (annonselenke)

3) Sweet Protection Interstellar

Den støpte og karbonfiberforsterkede rammen gir god støtte for linsen og sikrer god sikt. Disse brillene passer til alle Sweet Protection-hjelmer og sikrer et optimalt synsfelt. Fastcompany.com lister disse brillene i deres toppliste fra 2020 av skibriller.

Anbefalte tester
  • Fastcompany.com: "... gave him better sight than he’d ever had while skiing before"

Disse brillene er designet for å gi eksepsjonell synlighet, beskyttelse og komfort i bakkene, noe som gjør dem til et godt valg for friluftsentusiaster.

En av de fremtredende funksjonene til Sweet Protection Interstellar-brillene er linseteknologien deres. Disse brillene er utstyrt med Sweet Protections avanserte Vivid-objektiv, som er designet for å gi forbedret kontrast og synlighet i en rekke forskjellige lysforhold. Vivid-objektivet bruker avanserte belegg og nyanser for å forbedre kontrasten og forbedre synlighet, og hjelper deg å se verden på best mulig måte.

I tillegg til den avanserte linseteknologien har Sweet Protection Interstellar-brillene også en rekke andre teknologier som gjør dem til et godt valg for ski- og snowboardkjørere. Brillene har en fleksibel polykarbonatramme som er designet for å tåle støt og beskytte mot fall, samt et trelags ansiktsskum som gir komfort hele dagen i bakken. Brillene har også et hydrofobisk og antiduggbelegg som hjelper til med å forhindre dugg og holde synet klart, selv under de mest utfordrende forhold.

Når det gjelder sikkerhet, er Sweet Protection Interstellar-brillene designet for å gi eksepsjonell beskyttelse mot elementene. Brillene har en slitesterk og slagfast polykarbonatlinse som gir 100 % beskyttelse mot UVA-, UVB- og UVC-stråler, samt skadelig blått lys opp til 400nm. Brillene har også en fleksibel og justerbar stropp som er designet for å holde brillene sikkert på plass, selv under høyhastighetsaktiviteter.

Samlet sett er Sweet Protection Interstellar-brillene et høyytelsesbrillealternativ for ski- og snowboardkjørere som ønsker å være trygge og se verden på best mulig måte. Deres avanserte linseteknologi, slagfaste konstruksjon og komfortable passform gjør dem til et godt valg for friluftsentusiaster som ønsker å ta eventyrene sine til neste nivå.

Kjøp Sweet Protection Interstellar fra Outnorth.no (annonselenke)

4) Oakley Fall Line Xm

Disse brillene har utmerket synsfelt, gir mye definisjonen i lite lys og er komfortable hele dagen. Hos Snowmagazine.com får disse brillene 4.5/5 stjerner og blir hyllet for sin kvalitet og linsene.

Anbefalte tester

Kjøp Oakley Fall Line Xm fra Outnorth.no (annonselenke)

5) Oakley Airbrake XL

Disse skibrillene er en av toppmodellene til Oakley og leverer topp ytelse på nesten alle måter. Disse brillene leverer høyt på holdbarhet og funksjonalitet. Den har en utrolig god optisk kvalitet og linser er enkle å bytte. Den passer like godt med eller uten hjelm, og gir god optikk og beskyttelse. Den er noe dyr, men er du ofte i bakken vil den fort bli verdt det. Hos Outdoorgearlab.com får denne modellen 4.7/5 stjerner og utifra deres tester er det en av modellene med høyest score.

Anbefalte tester
  • Outdoorgearlab.com: "A top performer in nearly every way and one of our highest rated models "

Kjøp Oakley Airbrake XL fra Outnorth.no (annonselenke)

6) POC Fovea Mid Clarity Comp

Fovea er en klassisk og enkel skibrille fra merket Poc som vil appellere til skiløpere, alpinister og snowboardere som er på jakt etter et greit design. Disse brillene har fått 4.5/5 stjerner hos Snowmagazine.com.

Anbefalte tester

Kjøp POC Fovea Mid Clarity Comp fra Outnorth.no (annonselenke)


Vanlige spørsmål

Hva slags glass burde man ha?

Man velger glass basert på lysforholdet man skal bruke dem i.

  • Gull/Ravgult/Orange/lys rosa passer på dager hvor det er overskyet og lite lys.
  • Blå/grønn/Grå kan brukes i de fleste forhold, som for eksempel delvis overskyet eller delvis sol.
  • Svart, rød og andre mørke glass er best når det er mye lys, som for eksempel ved påsketider.

Det tilbys en linse for omtrent alle lysforhold. Produsentene bruker begrepet VLT (Visual Light Transmission) som refererer til hvor mye lys som kommer inn gjennom linsen. Jo høyere prosentandel jo mer lys går gjennom linsen, jo lavere prosentandel desto mindre filtrerer lys gjennom linsen. En høy prosentandel vil  altså være for overskyete dager, og lav prosentandel vil passe bedre til solfylte dager.

Hva slags form på linsen burde man velge?

Linseformen du velger, kan ha innvirkning på synsfeltet og klarheten til ditt erifert syn. Sfæriske briller  har en linseform som samsvarer med krumningen i øynene dine for å gi deg et mindre forvrengt synsfelt, mer perifert syn og et tydeligere skarpere syn. Sfæriske linser er dyrere, men gir det altså et bedre syn.

Briller med flate linser kan også kalles sylindriske linser. De har et begrenset synsfelt, og ditt perifert syn kan ha minimal forvrengning i synsfeltet. De er også utsatt for mer gjenskinn.

Kan man bytte linser til skibriller?

Det å kunne skifte linser til skibriller en av de største nyhetene innen skibriller de siste årene. Med tanke på hvor viktig det er for deg å ha riktig linse så kan dette være en god investering. Disse er så enkle å bytte på og kan til og med gjøres mens du sitter i stolheis.

Hvordan tar man vare på skibriller?

Oppbevar alltid skibrillene i en beskyttelsebag eller veske. Skibriller blir oftest skadet i bilen eller utstyrsvesken din. Ved å holde dem i et beskyttende etui vil linsene dine fortsette å se bra ut og forbli ripefri.

Når du rengjør linsene må du bare tørke av utsiden med en spesiell brilleklut. Mange skijakker har en klut innebygd i jakken som er praktisk og enkel å bruke i bakken. Bruk aldri et papirhåndkle, serviett eller toalettpapir, siden trefibrene skraper av det beskyttende belegget.