Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Outnorth.no

Uansett ferdighetsnivå er en komfortabel støvel en absolutt nødvendighet. Ingenting ødelegger en god pudderdag raskere enn kalde eller vonde føtter, og dårligsittende støvler gjør det også vanskeligere å prestere når du står i bakken. Tvil ikke! skistøvler har aldri har vært mer fotvennlige enn de er i dag. De fleste nye støvler har anatomiske former og tilpassbare foringer, og noen kommer til og med med varmetilpassbare skall. Nedenfor er våre valg for de beste alpinstøvlene for sesongen.

Shift Pro 120 AT fra Salomon

Vår favoritt

Salomon Shift Pro 120 er et flott alpint turalternativ for en skiløper som fortsatt tilbringer en stor del av sesongen på ski på feriestedet, men som ønsker muligheten til å gjøre litt backcountry-eventyr. Denne støvelen kan styre omtrent hvilken som helst ski der ute med letthet og vil garantert heve ytelsesnivået ditt uten å ofre komforten. Gå/tur-funksjonen er intuitiv og jevn, slik at turen blir mer effektiv, eller hvis du bare vil være mer komfortabel med å cruise rundt.

Når det gjelder komfort, blir disse støvlene hyllet som det mest komfortable alternativet på markedet, selv etter en hel dag på ski. Med en flex rating på 120, tilbyr de et stivere alternativ for avanserte alpinister, noe som gjør dem ideelle for å starte svinger og holde gjennom dem på fjellet. Støvlene er også lette, og veier mellom 1632–1750 gram avhengig av størrelse, noe som gjør dem egnet for både ferieturer og sporadiske turer.

En fremtredende funksjon ved Salomon Shift Pro er gåmodusen, som får dem til å føles mer som klumpete tursko, noe som gjør gåing mye mer tilgjengelig. Støvlene er også svært justerbare, med mulighet for å bytte ut bunnplatene for tur- eller utforbindinger. Touring-bunnplatene er designet for maksimalt grep, mens de for utforbindinger er litt mindre gripende.

Når det gjelder slitestyrke, har Salomon Shift Pro alpinstøvlene holdt seg godt over tid, med kun små problemer som flassende maling på metalldelene. Totalt sett er disse støvlene et utmerket valg for avanserte skiløpere som leter etter et komfortabelt og høytytende alternativ på fjellet.

Kjøp Shift Pro 120 fra Outnorth.no (annonselenke)


The Cruise fra Nordica

The Cruise
The Cruise fra Nordica er et par alpinsko for herrer som passer til alpin.

(annonselenke)

Cruisesamlingen tar sikte på å forvandle skikjøringen din. Utstyrt med en bredere passform, har disse støvlene en strømlinjeformet, anatomisk form som maksimerer kontroll og respons. Takket være den doble, myke vristen – som åpner støvelens hals eksepsjonelt bredt – er de utrolig enkle å ta på og av. Og for å forbedre komforten og ytelsen ytterligere, kan foringene og skallene deres enkelt tilpasses. Cruise-kolleksjonen gir selvtillit og kontroll for å ta skikjøringen til neste nivå.


Pro 100 GW fra Salomon

Men’s S/Pro 100 GW
Men’s S/Pro 100 GW fra Salomon er et par alpinsko for herrer som passer til alpin.

(annonselenke)

Salomon S/Pro 100 GW er en premium skistøvel som tilbyr en balanse mellom kontroll, etterlevelse og komfort for øvre middels til avanserte utøvere. 100 flex er perfekt for noen som ikke trenger den stiveste støvelen, men likevel vil ha en ganske robust støvel.Salomon er veldig stolt over måten støvlene deres passer på, og designet på disse støvlene lar deg virkelig slå inn disse tingene før du i det hele tatt kjører i bakken. Salomon bruker deres MyCustomFit 3D-teknologi som lar deg termoforme foringen slik at den former seg rundt konturene til føttene dine for en perfekt passform. Foringen er også sømløs som sikrer færre hotspots inne i støvelen, noe som betyr færre problemområder å ta tak i i tilpasningsprosessen.


Hva må man vurdere når man kjøper alpinstøver?

Alpinstøvler er et viktig utstyr for alle som elsker å tilbringe tid i fjellene. De gir god støtte og stabilitet når du er på ski, og er også nødvendig for å sikre at du har god kontroll over skiene dine. Derfor er det viktig å velge riktig alpinstøvel for dine behov.

Når du skal kjøpe alpinstøvler, bør du først og fremst vurdere den generelle passformen. Dette er spesielt viktig for føtter som er bredere eller smalere enn gjennomsnittet. Det er også lurt å prøve støvlene med sokker som du planlegger å bruke når du er på ski, slik at du kan sikre at de passer godt.

En annen ting å vurdere er støvelens fleksibilitet. Alpinstøvler bør være både stive og fleksible på samme tid, slik at du kan få god støtte når du er på ski, men også ha god bevegelsesfrihet. Dette kan være spesielt viktig for de som planlegger å bruke støvlene til mer avansert skikjøring.

En tredje faktor å vurdere er støvelens isolasjon. Dette er spesielt viktig hvis du planlegger å bruke støvlene i kaldt vær. God isolasjon kan bidra til å holde føttene varme og komfortable