Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Outnorth.no

Enten du planlegger å erobre Norges høyeste topper eller bare gå for en avslappet tur i din nærmeste skog, kan turbuksene utgjøre hele forskjellen. Et godt par vil være komfortabelt, holdbart og lett - de vil ikke veie deg ned selv om du går milevis i løpet av en dag.

Turbukser er vanligvis laget av lette syntetiske materialer, slik at hvis de blir våte, tørker de raskt. Dette gjelder også for svette hvis du går i varme klima.

Hvis du skal kjøpe turbukser til høsten og vinteren i Norge bør du velge et tykkere og isolert par for ekstra varme.

Vi har undersøkt både engelske og norske nettsider som tester turprodukter, og det har gitt grunnlaget til denne listen. Alle buksene i denne listen har fått god kritikk, men Fjällräven Keb Trousers er vår favoritt!

Fjällräven Keb Trousers Vår favoritt!

Denne turbuksen fra det svenske merket Fjällräven er svært robust, teknisk og slitesterk. Buksene veier litt under 600 gram og stoffet gir en fin balanse mellom komfort og betryggende værbeskyttelse. Når du er ute på tur vil disse buksene gi deg mye bevegelsesfrihet, og det er en ventilasjonsåpning som slipper ut overskuddsvarme. Sist men ikke minst er produsert på en miljøvennlig måte og bruker resirkulert materialer. Fjällräven imponerer veldig med disse buksene og er favoritten på denne listen!

Kilde
  • Gearlimits.com: "The pants are technically advanced hiking pants with optimal fit and thoughtful details."

Hos Gearlimits.com får disse buksene en score på 4.6/5. Her blir buksene hyllet for sin kvalitet, at den gir mye bevegelsesfrihet og beskyttelsen den gir. Hos Fjellsport.no får den 4.5/5 stjerner og tidligere kjøpere sier blant annet at den er slitesterk, har god passform og er behagelig.

Kjøp Fjällräven Keb for menn fra Outnorth.no (annonselenke)

Kjøp Fjällräven Keb for kvinner fra Outnorth.no (annonselenke)

Norrøna Svalbard Flex1 Pants

Disse turbuksene fra Norrøna er svært fleksible og kan brukes hele året. Den er lagd av et materiale som gjør at buksene puster godt og er beskyttet mot været. Materialet er også komfortabel og gir bra med bevegelsesfrihet. Buksene er svært praktiske også. Du får flere lommer med glidelås og på sidene får du også ventilasjon. Dette er den ultimate turbuksen som passer for de aller fleste og vil vare i mange år!

Kilde
  • klikk.no: "Et robust og teknisk godt plagg med kul design. "

Kjøp Norrøna Svalbard Flex1 for menn fra Outnorth.no (annonselenke)

Kjøp Norrøna Svalbard Flex1 for kvinner fra Outnorth.no (annonselenke)

Patagonia Torrentshell

Den modellen fra Patagonia er en veldig imponerende forbedring på en gammel klassiker. Den har et 3-lags skall som gir beskyttelse for friluftsaktiviteter og uteliv.

Designet er enkelt og funksjonelt. De store glidelåsene gjør at du kan ta på deg buksene over større fottøy. Disse buksene egner seg dog ikke helt for aktiviteter som involverer snø, men for resten av året er de et strålende valg.

Kilde
  • Outdoorgearlab.com: "The updated Torrentshell from Patagonia is a very impressive improvement on an old classic."

Kjøp Patagonia Torrentshell for menn fra Outnorth.no (annonselenke)

Kjøp Patagonia Torrentshell for kvinner fra Outnorth.no (annonselenke)

Fjällräven Kaipak

Disse turbuksene er allsidige og kan brukes både til turer i byen og turer i marka.   Buksen har et forsterket bakpanel som er praktisk når du skal sette deg ned på røft terreng. Buksen tørker raskt til tross for sin tykke bomull-aktige følelse, og du kan også gjøre buksene vannavstøtende ved å behandle dem med Fjallraven's Greenland voks (som kan kjøpes separat). Sist men ikke minst kommer disse buksene i lyse farger som skiller deg ut på turstien.

Kilde
  • Outdoorsmagic.com: "Loads of pockets, a breathable, eco-friendly fabric and an articulated fit."

Kjøp Kaipak for menn fra Outnorth.no (annonselenke)

Kjøp Kaipak for damer fra Outnorth.no (annonselenke)

Fjällräven Abisko Trekking Tights

Disse buksene er strammere enn vanlig turbukser, men de er så komfortable og tøyelige at du umiddelbart glemmer at du bruker dem. Abiskos har en stor kartlomme og glidelåslomme som lar deg holde styr på tingene dine. Buksene motstår også fuktighet og vannsprut. Det er forsterkere rundt rumpe og knær som er flotte når du sitter i et telt etter en tur. De kan være dyre, men du betaler for god kvalitet. Hvis du er ute etter tights er disse for deg.

Anbefalte tester

Kjøp Abisko Trekking Tights til menn fra Outnorth.no (annonselenke)

Kjøp Abisko Trekking Tights til kvinner fra Outnorth.no (annonselenke)

Rab Downpour

Hvis du er ute etter en lette, sommervennlig turbukser er disse et godt valg. Disse buksene er veldig pustende og lette, men tilbyr likevel beskyttelse mot vinden. Disse er best brukt for turer på våren og sommeren, eller på tropiske reiser. De har et tøyelig materiale og foret linning som gjør dem ekstremt behagelige. Det føles veldig frigjørende å bruke disse buksene, noe som gjør dem ideelle hvis du synes de fleste turbukser er restriktive.

Kilde

Kjøp Downpour for kvinner fra Fjellsport.no

Kjøp Downpour for menn fra Fjellsport.no


Hvorfor bruke turbukser?

Det er mange fordelene med turbukser:

De er lette: Turbukser er som regel laget av sterk nylon som gjør dem svært lette. På lengre turer gir denne vektbesparelsen en stor forskjell.

De tørker raskt: På grunn av sin nylonkonstruksjon tørker turbukser veldig raskt. Hvis buksen blir våt, vil de tørke ut ofte i løpet av minutter - selv når du bruker dem. I motsetning til jeans eller andre bomullsstoffer så vil ikke nylon holde på eller absorbere vann. Evnen til å holde buksene tørre er spesielt viktig fjellområder, hvor kalde temperaturer ofte følger med regnvær.

De er stille: Gode turbukser som er laget av spesialisert nylon er ofte myke og stille. Ikke bare gir det en mer fornøyelig turopplevelse, men det kan også gjøre at du ser mer av dyrelivet på turene!

Lommer: Turbukser har vanligvis mange lommer. Disse lommene er alltid nyttige, da de er ideele steder å lagre kart, mobiler, leppepomade og andre ting som er nyttige å ha tilgjengelige.

Komfort: Turbukser er en av de mest behagelige buksene en person kan ha på seg. Turbukser er lette og romslige. Med en turbukse trenger du aldri å bekymre deg for at buksen gnir seg mot huden som ofte kan skje med jeans på lengre turer) En turbukse gir i hovedsak masse fleksibilitet. Sist men ikke minst har turbukser ofte elastiske linning. Dette gjør at buksen "beveger seg" med dine bevegelser.

Shorts:  Noen turbukser konverteres enkelt til shorts. Disse turbuksene har glidelåser ved knærne. Disse er svært nyttige å ha på varme sommerdager.