Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Outnorth.no

Enten du er en fritidsvandrer eller en hardcore fjellklatrer, trenger du bra fottøy. Hvis du hovedsakelig er interessert i stier med lett terreng vil du sannsynligvis ha det bedre å bruke et par gode tursko i stedet for vanlige turstøvler/fjellstøvler. Ikke bare er de lettere og mer behagelige å ha på seg enn støvler, men de fleksible sålene gjør det også mulig å vandre raskere. Lave tursko er derimot ikke det beste alternativet for turer i steinete terreng og for turer på flere dager der du kan ha en tung ryggsekk. Da er vanlige turstøvler/fjellstøvler et bedre alternativ. Nedenfor er våre favoritt tursko fra 2020.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Vår favoritt!

Arc'teryx Aerios FL GTX

Arc'teryx Aerios FL GTX tursko er lette, og man kan knapt merke dem på beina på slutten av en lang tur. De er et perfekt valg for den lette turgåeren som krever komfort og ytelse, samt vanntetthet og god pusteevne.

Kjøp Arc'teryx Aerios FL GTX for menn fra Outnorth.no

Kjøp Arc'teryx Aerios FL GTX for kvinner fra Fjellsport.no

Viking Anaconda Light Boa GTX

Dette er en svært allsidige tursko. Anaconda Light Boa er en ny, lettvektsversjon av Vikings bestselgende tursko. Denne turskoen er vanntett og fungerer i de fleste forhold. Dette er en unisex-modell som passer for både herrer og kvinner.

Kjøp Viking Anaconda Light Boa Gtx fra Outnorth.no

Salomon Xa Pro 3d V8 GTX

Disse allsidige turskoene er fra det franske merket Salomon. Den er flott for friluftsliv, men også bra for hverdagen for de som går mye og trenger støtte og komfort. Denne modellen er også lettere og mykere enn originalen, med samme gode støtte, stabilitet og grep.

Kjøp Salomon Xa Pro 3d V8 GTX for menn fra Outnorth.no

Kjøp Salomon Xa Pro 3d V8 GTX for kvinner fra Fjellsport.no


Skal du ha tursko eller turstøvler?

I løpet av de siste årene har populariteten til høye turstøvler blitt sunket, og mange turgåere og backpackere har byttet til lavere tursko eller.

Hvis du planlegger å gå på tøffe stier eller bære mye vekt, er turstøvler det opplagte valget. De er også perfekte hvis du vil være i stand til å gå på alle typer terreng uten å måtte bekymre deg for at de ikke holder seg når det gjelder holdbarhet og stabilitet. Hvis steinete stier og tunge ryggsekker ikke er din greie, og du planlegger å vandre mest på skogstier - kjøp et par tursko i stedet. Tursko er mer behagelige for slike stier. Videre er de også lettere. Hvis du går for det meste på asfalterte naturstier er tursko også et godt valg.

Del dette innlegget