Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Outnorth.no

Enten du er en fritidsvandrer eller en hardcore fjellklatrer, trenger du bra fottøy. Hvis du hovedsakelig er interessert i stier med lett terreng vil du sannsynligvis ha det bedre å bruke et par gode tursko i stedet for vanlige turstøvler/fjellstøvler. Ikke bare er de lettere og mer behagelige å ha på seg enn støvler, men de fleksible sålene gjør det også mulig å vandre raskere. Lave tursko er derimot ikke det beste alternativet for turer i steinete terreng og for turer på flere dager der du kan ha en tung ryggsekk. Da er vanlige turstøvler/fjellstøvler et bedre alternativ. Nedenfor er våre favoritt tursko fra 2020.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Arc'teryx Acrux

Arc'teryx Aerios Ar Mid Gore-Tex turstøvel er en høyytelsesstøvel designet for seriøse turgåere og backpacking-entusiaster.

En av de fremtredende egenskapene til Acrux er dens Gore-Tex vanntette membran. Denne membranen gjør at støvelen er fullstendig vanntett, samtidig som den fortsatt puster. Dette betyr at føttene vil holde seg tørre, selv under våte forhold, men vil også kunne puste og forbli komfortable.

I tillegg til vanntettingen er Acrux også svært slitesterk. Den er laget med en tøff, slitesterk overdel i skinn, og har en Vibram Megagrip yttersåle som gir utmerket trekkraft på en rekke overflater. Denne kombinasjonen av holdbarhet og grep gjør Acrux ideell for tøffe fotturer utenfor stien.

Acrux er også designet for komfort. Den har en støttende fotseng og mellomsåle som gir demping og støtte til føttene dine, samt en avtagbar fotseng som kan erstattes med en tilpasset ortose om nødvendig. Støvelen har også en fleksibel, atletisk passform som gir naturlig bevegelse av foten.

Totalt sett er Acrux tursko et førsteklasses alternativ for seriøse turgåere og ryggsekk-entusiaster. Dens vanntetting, holdbarhet og komfort gjør den til et godt valg for lange dager på stien.

Kjøp Arc'teryx for menn fra Outnorth.no (annonselenke)

Kjøp Arc'teryx kvinner fra Outnorth.no (annonselenke)

Viking Anaconda Light Boa GTX

Viking Anaconda Light Boa GTX turstøvel er et lett og allsidig alternativ for turgåere og backpacking-entusiaster.

En av de fremtredende funksjonene til Anaconda Light Boa GTX er bruken av Boa-lukkesystemet. Dette systemet bruker en skive og snøring for å gi en sikker og tilpassbar passform. Skiven lar deg raskt og enkelt justere passformen på støvelen, mens snørewiren sørger for at den holder seg tettsittende og sikker på foten. Dette systemet eliminerer behovet for tradisjonelle lisser, som kan være tidkrevende å knyte og kan løsne i løpet av en fottur.

I tillegg til lukkesystemet er Anaconda Light Boa GTX også svært slitesterk. Den er laget med en tøff, slitesterk syntetisk overdel, og har en Vibram-yttersåle som gir utmerket trekkraft på en rekke overflater. Denne kombinasjonen av holdbarhet og grep gjør Anaconda Light Boa GTX ideell for tøffe fotturer utenfor stien.

Anaconda Light Boa GTX er også designet for komfort. Den har en polstret krage og pløs, samt en støttende fotseng og mellomsåle som gir demping og støtte til føttene dine. Støvelen er også pustende, takket være Gore-Tex-membranen, som lar fuktighet slippe ut samtidig som vannet holdes ute.

Totalt sett er Viking Anaconda Light Boa GTX turstøvel et lett og allsidig alternativ for turgåere og ryggsekk-entusiaster. Boa-lukkesystemet, holdbarheten og komforten gjør den til et godt valg for lange dager på stien.

Dette er en unisex-modell som passer for både herrer og kvinner.

Kjøp Viking Anaconda Light Boa Gtx fra Outnorth.no

Salomon Xa Pro 3d V8 GTX

Disse allsidige turskoene er fra det franske merket Salomon. Den er flott for friluftsliv, men også bra for hverdagen for de som går mye og trenger støtte og komfort. Denne modellen er også lettere og mykere enn originalen, med samme gode støtte, stabilitet og grep.

Kjøp Salomon Xa Pro 3d V8 GTX for menn fra Outnorth.no

Kjøp Salomon Xa Pro 3d V8 GTX for kvinner fra Fjellsport.no


Skal du ha tursko eller turstøvler?

I løpet av de siste årene har populariteten til høye turstøvler blitt sunket, og mange turgåere og backpackere har byttet til lavere tursko eller.

Hvis du planlegger å gå på tøffe stier eller bære mye vekt, er turstøvler det opplagte valget. De er også perfekte hvis du vil være i stand til å gå på alle typer terreng uten å måtte bekymre deg for at de ikke holder seg når det gjelder holdbarhet og stabilitet. Hvis steinete stier og tunge ryggsekker ikke er din greie, og du planlegger å vandre mest på skogstier - kjøp et par tursko i stedet. Tursko er mer behagelige for slike stier. Videre er de også lettere. Hvis du går for det meste på asfalterte naturstier er tursko også et godt valg.

Hvorfor kjøpe tursko

Tursko er et viktig utstyr for alle som liker å tilbringe tid utendørs. De gir den nødvendige støtten, beskyttelsen og trekkraften for å hjelpe deg med å navigere i et mangfold av terreng, fra godt vedlikeholdte stier til ulendte stier utenfor stien.

En av de viktigste fordelene med tursko er deres støtte. Tursko har en stivere, mer støttende såle enn vanlige joggesko, som bidrar til å fordele vekten jevnt og redusere belastningen på føtter og ben. Dette kan bidra til å forhindre skader og gjøre turene dine mer komfortable.

I tillegg til støtte gir tursko også beskyttelse for føttene. De har en slitesterk overdel som tåler slitasje og støt, og har ofte en forsterket tåhette for å beskytte tærne mot steiner og andre hindringer. Denne ekstra beskyttelsen kan bidra til å holde føttene trygge og sunne på stien.

En annen viktig fordel med tursko er deres trekkraft. Tursko har en spesiell yttersåle som gir utmerket grep på en rekke overflater, inkludert vått, glatt eller steinete terreng. Dette kan hjelpe deg med å opprettholde balansen og forhindre sklir og fall i stien.

Totalt sett er tursko et viktig utstyr for alle som elsker å gå på tur. De gir støtten, beskyttelsen og trekkraften du trenger for å nyte tiden utendørs trygt og komfortabelt.