Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Outnorth.no

Å trenge gjennom dyp snø er veldig utmattende, men du kan gjøre det mindre utmattende ved å bruke truger. Truger gjør at du kan vandre i snødekt terreng uten å synke for dypt. Truger er blitt mer og mer populært de siste årene. Folk bruker det ofte på toppturer, der man går på truger opp, og står på snøbrett eller ski ned.

Truger kan brukes med alle tursko, men fungerer best med støvler som har relativt stive såler. Når du vandrer med truger kan det også være lurt å bruke turstaver for å gi bedre balanse og gamasjer for å holde snøen utenfor støvlene.

Vi har undersøkt både internasjonale og norske tester. Basert på disse undersøkelsene har vi kompilert en liste med våre favoritt-truger.

MSR Lightning Ascent Vår favoritt!

For de som ønsker det beste markedet har å tilby.

MSR Lightning Ascent truger er perfekte for turgåere og fjellklatrere som ofte vandrer i bratt terreng. De er dyre, men disse trugene representerer det beste av ultralett og aggressiv terrengytelse.  De har en lett aluminiumsramme som gir suveren holdbarhet og trekkraft. Det nye Paragon-bindingssystemet gir deg mer komfort for forskjellige typer fottøy. Disse trugene gir en god verdi for eventyrlystne folk som ønsker det aller beste.

Hos Outdoorgearlab.com får disse trugene en veldig positiv omtale og har blant annet fått "Editors' Choice Award".

Kjøp MSR Lightning Ascent fra Outnorth.no (annonselenke)

Fåk Alu Frame Snow Shoe

Beste budsjettvennlige truger

Dette er truger som gir bra med flyt i puddersnø og gir et solid grep i terrenget. De har justerbar hælstøtte samt et smidig bindingssystem. Den er enkel å åpne og stenge, selv med bare én hånd. Sist men ikke minst er disse svært rimelige sammenlignet med andre truger på markedet. Denne er vår favoritt fordi den passer for folk flest.

På Fjellsport.no har dette produktet 5/5 stjerner. Brukere påpeker her at trugene er enkle å bruke, er solide og holder seg veldig bra.

Kjøp Fåk Alu Frame Snow Shoe fra Outnorth.no (annonselenke)

MSR Revo Explore

MSR Revo Explore truger er sammenlignet med MSR Lightning Ascent billigere, men på den annen side tilbyr de heller ikke like god trekkraft. De er enkle å ta av og på, og er perfekt for de som ønsker komfort og robusthet. Revo Explore er ikke for tung med tanke på størrelsen og materialene som brukes, og de er mer enn tilstrekkelige for de som ønsker solide truger som kommer til å vare i mange år.

Hos Sectionhiker.com får denne modellen en "Excellent"-score med 4.5/5 stjerner.

Kjøp MSR Revo Explore fra Outnorth.no (annonselenke)


Vanlige spørsmål ved kjøp av truger

Hva er de beste truger for dyp snø?

MSR Lightning Ascent gir utrolig flyt i dyp snø.

Trenger du staver?

Selv om du kanskje ikke trenger staver anbefales de på det sterkeste. Når du starter kan truger gjøre den mest smidige personen ganske klønete. Bruk av staver vil øke balansen i overkroppen og engasjere armene i en ellers veldig benfokusert sport.

På mer aggressivt og teknisk terreng trenger du staver. De kan være viktig når du ikke er helt komfortabel med terrenget og vil ha et ekstra sikkerhetslag.

Hvilke sko bruker du på truger?

Et bra par med turstøvler eller vinterstøvler anbefales til de fleste truger. Se etter noe som vil holde føttene varme og tørre uten å gå på kompromiss med mobiliteten. Å legge til gamasjer i oppsettet ditt er også en god ide å holde snø ute.

Del dette innlegget