Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Outnorth.no og Chillout.no

Om du skal på en kort dagstur eller en litt lengre tur på fjellet trenger du en sekk som gjør jobben. Jo lengre turen er jo mer viktig er komfort, kapasitet og funksjonalitet. Nedenfor har vi listet våre favoritter, fra enkle og rimelige modeller for korte fotturer til mer komfortable og funksjonsrike alternativer for lengre utflukter.

Det finnes mange alternativer når du er ute etter en god dagstursekk. Det kan være lett å gå seg vill i det store volumet av stiler og tilbehør. De kommer i alle former og størrelser, og hver prøver å skille seg fra den andre ved å bruke nytt tilbehør, lommer eller konstruksjon. I denne artikkelen ser vi på hovedfunksjonene for å se etter i en dagstursekk og gjennomgår de beste sekkene på markedet.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

1) Osprey Talon dagstursekk Vår favoritt!

Osprey Talon har en utrolig god balanse mellom komfort, bekvemmelighet og funksjonalitet. Med myke hoftebelter, polstrede skulderstropper og ventilerte bakpaneler er denne sekken svært komfortabelt å ha på. Den har god plass til en dagstur og praktiske oppbevaringsrom for å holde tingene dine organisert pent.

Prispunktet på sekken er ganske rimelig. En nedside er at den mangler generell komfort, men det er lett og bygget for å vare. Tempest-modellen av Osprey er den kvinnelige ekvivalenten til Talon. Den eneste forskjellen er et sele-system laget for å passe en kvinnelig figur mer komfortabelt.

Anbefalte tester
  • Switchbacktravel.com: "Osprey's popular daypack offers an excellent balance of weight, comfort, and features "
  • Outdoorgearlab.com: "This pack offers a time tested versatile design that is ready for any adventure "

Hos den anerkjente forbrukerguiden OutdoorGearLab har sekken fått editors choice award med en score på 4.8/5 stjerner. Sekken har også fått en sterk anbefaling av SwitchBackTravel med en score på 4.8/5 stjerner.

Kjøp Osprey Talon (herre) (annonselenke)


Kjøp Osprey Talon (dame) (annonselenke)

2) Salomon Trailblazer

Salomon Trailblazer er et fantastisk tillegg til Solomon sin Montane-serien, og den er perfekt for løpeturer eller en dagstur i fjellet. Passformen var fin og tett, og nettingpolstringen lar sekken puste så den ikke føles for varm hvis du løper med den. Et solid valg som også er budsjettvennlig.

Kjøp Salomon Trailblazer fra Outnorth.no (annonselenke)

3) Arc'teryx Brize

Brize er en minimalistisk ryggsekk som passer til de fleste anledninger. Takket være det tunge og slitesterke materialet kan du være trygg på at denne sekken holder seg gjennom de fleste situasjoner. Brize 25 kan brukes som tursekk, reisesekk eller dagstursekk takket være dens komfort, holdbarhet og funksjoner.

Kjøp Arc'teryx Brize fra Outnorth.no (annonselenke)

4) Arc'teryx Alpha

Denne sekken er svært teknisk og egner seg bra for dagsturer. Fordi det er designet for alpinsport som skiturer er den veldig lett ( 1,3 kg ).

Sekken har et rivesikkert ytre lag og vanntette glidelåser - i tillegg til mange praktiske tillegg. Arc'teryx-sekker er pålitelig, holdbare og prisen er utmerket.

Anbefalte tester
Kjøp Arc'teryx Alpha (annonselenke)

5) Patagonia Nine Trails

Dette er en flott sekk for en helg borte eller en kort tur. Den nok kapasitet for en som pakker lett, og siden den er så lett merkes den knapt når du har den på tur.

Anbefalte tester
Kjøp Patagonia Nine Trails (annonselenke)

Andre anbefalinger:

Vango Ozon

En pålitelig og liten veske fra Vango som pakker med mange funksjoner til en fornuftig pris. Ozon er en av de letteste sekkene i denne listen med en vekt på litt over en kilo.

Salomon XA 35

Denne sekken er lagd av det franske selskapet Salomon som er kjent for sine kvalitetsprodukter innen ski, fjell, jakker og sekker. Denne sekken er perfekt for å gå på turer som krever litt mer bagasje eller for turer som varer i flere dager.

Anbefalte tester
  • Outdoorgearlab.com: "A superb vest-style daypack with excellent features that are ideal for fast and light travel "
Kjøp Salomon XA 35 (annonselenke)

Hva er viktig når du skal kjøpe en dagstursekk?

Pris

En solid dagsekk skal ikke være altfor dyrt. Når det er sagt, hvis du tar vare på sekken din vil den vare i mange år. Det er ikke en dårlig idé å investere i en dagstursekk av høy kvalitet. På denne listen anbefaler vi en rekke valg fra rimelige sekker til mer avanserte investeringer.

Aktivitet

For korte dagsturer på veletablerte stier kan en lett minimalistisk sekk være alt du trenger. Hvis du er en klatrer, topturer eller liker å tilbringe lange dager på stien, vil du sannsynligvis ha en sekk med mer støtte og kapasitet. For reise og pendling vil god organisering og enkel tilgang være viktig.

Vekt

Når det gjelder å velge en dagstursekk er vekten ikke helt så viktig som den er med annet utstyr. Når vi vurderer sekker vurderer vi alltid hvilke sekker som gir mest komfort og funksjonalitet, samtidig som vi holder vekten rimelig.