Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Chillout.no og Outnorth.no

Alle bør eie en hodelykt. Enten du skal på en backpacking-tur,, gå tur med hunden om kvelden eller på bilcamping med venner, er en hodelykt et viktig verktøy som har mye nytte.

Mange blir forvirret når de skal kjøpe en hodelykt fordi det er så mange forskjellige produkter tilgjengelig. Derfor vil denne listen inneholde alt fra dyre hodelykter som egner seg for ekstreme forhold til billigere varianter. De kvalitetene som disse hodelyktene har til felles er pålitelighet, holdbarhet og god valuta for pengene.

Ettersom å lage en god hodelykt krever mye innovasjon og ressurser er det ikke mange selskaper som lager gode hodelykter. Ikke vær overrasket over å se de samme merkene flere ganger i denne listen. Disse selskapene har investert mye ressurser i utvikling av hodelykter, og dermed er deres hodelykter rett og slett overlegne.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Petzl Actik Vår favoritt!

Beste hodelykt med rimelig pris, batterilevetid og funksjoner. Her får du mye verdi for pengene!

Petzl Actik er en multifunksjonell hodelykt som er perfekt for enhver friluftsentusiast. Enten du er en klatrer, turgåer, løper eller bare noen som elsker å tilbringe tid i naturen, er Petzl Actik et uunnværlig verktøy som vil hjelpe deg å se klart i enhver situasjon.

En av de fremtredende egenskapene til Petzl Actik er lysstyrken. Med en maksimal effekt på 600 lumen er den mer enn lyssterk nok til å lyse opp selv de mørkeste stiene eller klatrerutene. Og takket være de justerbare lysstyrkeinnstillingene kan du enkelt justere lampens effekt for å passe de spesifikke behovene til aktiviteten din.

En annen stor egenskap ved Petzl Actik er dens allsidighet. Den kommer med en rekke forskjellige lysmoduser, inkludert en rød lysmodus som er perfekt for å bevare nattsynet ditt, samt en blinkende modus som kan brukes til å signalisere posisjonen din til andre i nødstilfeller.

Men Petzl Actik er ikke bare lys og allsidig – den er også designet for å være holdbar og pålitelig. Den vanntette konstruksjonen gjør at den tåler selv de tøffeste utendørsforhold, mens dens lette og kompakte design gjør den enkel å bære og bruke på farten. Den kan lades via en micro-usb og ladetiden er på ca 3 timer.

Kort sagt, Petzl Actik er en fantastisk hodelykt som er perfekt for enhver utendørsaktivitet. Dens lysstyrke, allsidighet og holdbarhet gjør den til et pålitelig og uunnværlig verktøy for alle som elsker å tilbringe tid ute i naturen.

Anbefalte tester
  • Nytimes.com: "This is the perfect headlamp for backpacking trips."

Hos New York Times har denne modellen vunnet hodelykt-kategorien i deres "Best gear" artikkel.

Kjøp Petzl Actik fra Chillout.no (annonselenke)

Petzl Swift RL Lamp

Petzl Swift RL-lampen er en allsidig og innovativ hodelykt som er designet for et bredt spekter av utendørsaktiviteter. Det er en lett og kompakt lampe som enkelt kan festes til enhver hjelm eller pannebånd, noe som gjør den perfekt for klatrere, turgåere, skiløpere og andre friluftsentusiaster.

En av de fremtredende egenskapene til Petzl Swift RL-lampen er dens justerbare lysstyrken. Med en maksimal effekt på 900 lumen er den lys nok til å lyse opp de mørkeste stiene eller klatrerutene. Men den har også en lavstrømsmodus som lar deg spare batterilevetid når du ikke trenger så mye lys.

En annen flott funksjon ved Petzl Swift RL-lampen er det oppladbare batteriet. I stedet for å hele tiden måtte kjøpe og bytte engangsbatterier, kan du ganske enkelt lade opp lampen ved hjelp av en mikro-USB-kabel. Dette sparer deg ikke bare penger i det lange løp, men det bidrar også til å redusere avfall og beskytte miljøet.

I tillegg til lysstyrken og det oppladbare batteriet har Petzl Swift RL-lampen også en rekke andre nyttige funksjoner. Den har en rød lysmodus som er perfekt for å bevare nattsynet, samt en låsemodus for å forhindre at lampen slår seg på ved et uhell når den er pakket bort i ryggsekken. Den har også en bred stråle i flomstil som gir et bredt synsfelt, noe som gjør den ideell for aktiviteter som stiløping eller fotturer.

Totalt sett er Petzl Swift RL-lampen et fantastisk verktøy for alle som elsker å tilbringe tid utendørs. Dens justerbare lysstyrken, det oppladbare batteriet og andre nyttige funksjoner gjør den til en pålitelig og uunnværlig følgesvenn for alle dine eventyr.

Kjøp Petzl Swift RL fra Outnorth.no (annonselenke)

Petzl Tikkina

Beste budsjettvennlige hodelykt

Tikkina er lillebroren til Petzl Actik. For en litt lavere sum tilbyr Tikkina en imponerende ytelse til en god pris som vil tilfredsstille de fleste behov. Tikkina gir helt klart den beste verdien i små hodelykter. Her får du en imponerende lysstyrke og utrolig lang batterilevetid. Den er superenkel å bruke, med en enkelt knapp og bare tre moduser å klikke seg gjennom (lav, middels og høy).

Anbefalte tester
  • Outdoorgearlab.com: "the Tikkina offers impressive performance at a great price, that will meet most people's needs "

Kjøp Petzl Tikkina fra Chillout.no (annonselenke)

BioLite HeadLamp 330

Beste hodelykt for løping

Hvis du driver mye med terrengløp, langrenn eller fjellklatring er BioLite HeadLamp 330 et godt valgt. Hodelykten har et sterkt lys og mange funksjoner. Du kan bytte mellom dimbar spotlight, flomlys, rødt lys og strobelys med en enkel knapp.

Anbefalte tester

Kjøp BioLite HeadLamp 330 fra Outnorth.no (annonselenke)

Black Diamond Spot 350 Headlamp

Lys hodelykt med god batterilevetid

Den nylig oppdaterte Black Diamond Spot 325 gir deg det du trenger: en god lysstråle, enkel navigasjon og en langvarig batterilevetid på mer enn 12 timer . Her får du 325 lumen pakket i et kompakt og effektivt design.

Anbefalte tester
  • Outdoorgearlab.com: "A quality, durable, and bright light that hits the sweet spot for most people's needs"

Lupine Blika RX4 Smartcore

Den ultimate hodelykten

Dette er en kraftig kvalitetslykt med 2100 lumen. Lyset veier bare 85 gram og passer til de fleste aktiviteter som løping, langrenn og sykling. En av de mest beste egenskapene til denne hodelykten er justerbarheten. Enten du løper om natten over tøft terreng, eller trenger lav lysstyrke for kartlesing, kan RX4-hodelykten justeres etter dine behov. Grunnen til at denne er vår favoritt er fordi den egner seg for aktivitetene vi gjør i Norge og de forholdene vi ofte er i.

Anbefalte tester
  • Fjellsport.no: "Svært fornøyd. Enestående lys og opplevd kvalitet! "

Denne hodelykten har fått veldige gode omtaler på Fjellsport.no og har fått 4.5/5 stjerner.


Hva er viktig å tenke på når man skal kjøpe en hodelykt?

Pris: Du trenger ikke å bruke mye for å få en hodelykt som vil få jobben gjort. Bare husk at det å kjøpe et kvalitetsutstyr koster mer, men det vil vare lenger og vil trolig være mer effektivt.

Lysstyrke: Lumen og stråleavstand er den viktigste spesifikasjonen som vil hjelpe deg med å bestemme hvor lys en hodelykt er. De som ofte går om natten, vil ha en hodelykt med høyere lumen og lengre stråleavstand. Hvis du bare trenger en hodelykt for å gå tur med hunden eller for å ha den i bilen din, vil sannsynligvis et lavere lumenantall fungere.

Oppladerbar eller ikke-ladbar: Oppladbare batterier er mer miljøvennlige og reduserer batterisvinn, men de varer kortere. Ikke-oppladbare batterier varer lenger for lengre turer, men koster mer og skaper mer avfall. Hvis du vil gå den oppladbare ruten.

Vekt: Ettersom hodelykten er festet til et hodebånd (eller en hjelm), skal den være så lett som mulig.

Er en hodelykt bedre enn en lommelykt?

Lommelykter er ikke egnet for fotturer, fjellklatring og andre krevende friluftsaktiviteter. Det er viktig å ha hendene ledig når du er ute på stien slik at du kan utføre forskjellige oppgaver som å navigere, få ting ut av sekken, holde på turstaver og så videre.

Hvor mange lumen bør en hodelykt ha?

I dag har hodelyktene vanligvis minst 200 lumen. Merk at hodelykter med mange lumen vil ikke nødvendigvis gi bedre lysstyrke fordi lysstyrken avhenger også av det optiske linsesystemet.

Hvorfor bør du bruke hodelykt

Hodelykter er et viktig verktøy for enhver turgåer. De gir en håndfri lyskilde som lar deg se klart på stien, selv under de mørkeste forholdene. Her er bare noen få grunner til at du bør bruke hodelykt når du går på tur.

Først og fremst lar hodelykter deg se hvor du skal. Dette er spesielt viktig når du går om natten, når det er mørkt og vanskelig å se stien fremover. Med en hodelykt kan du enkelt navigere deg rundt hindringer og unngå å snuble og falle.

Hodelykter er også nyttige for å finne frem på campingplasser. Når du ankommer en campingplass etter mørkets frembrudd, kan en hodelykt hjelpe deg med å sette opp teltet, sette opp bål og utføre andre oppgaver uten å måtte famle rundt i mørket.

En annen grunn til å bruke hodelykt når du går tur er at de er håndfrie. Det betyr at du kan bruke hendene til å gjøre andre ting, som å sette opp leir eller lage mat, uten å måtte holde en lommelykt i hånden. Dette kan være spesielt nyttig når du går solo, siden du kan bruke hodelykten til å lyse veien mens du fortsatt har hendene fri til å gjøre andre oppgaver.

Samlet sett er hodelykter et viktig verktøy for enhver turgåer. De gir en praktisk og håndfri lyskilde som kan hjelpe deg å se klart på stien, selv under de mørkeste forholdene. Så hvis du planlegger en fottur, sørg for å ta med en hodelykt for å hjelpe deg å se veien.