Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Chillout.no og Outnorth.no

Alle bør eie en hodelykt. Enten du skal på en backpacking-tur,, gå tur med hunden om kvelden eller på bilcamping med venner, er en hodelykt et viktig verktøy som har mye nytte.

Mange blir forvirret når de skal kjøpe en hodelykt fordi det er så mange forskjellige produkter tilgjengelig. Derfor vil denne listen inneholde alt fra dyre hodelykter som egner seg for ekstreme forhold til billigere varianter. De kvalitetene som disse hodelyktene har til felles er pålitelighet, holdbarhet og god valuta for pengene.

Ettersom å lage en god hodelykt krever mye innovasjon og ressurser er det ikke mange selskaper som lager gode hodelykter. Ikke vær overrasket over å se de samme merkene flere ganger i denne listen. Disse selskapene har investert mye ressurser i utvikling av hodelykter, og dermed er deres hodelykter rett og slett overlegne.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Petzl Actik Vår favoritt!

Beste hodelykt med rimelig pris, batterilevetid og funksjoner. Her får du mye verdi for pengene!

Denne lette holdelykten vil gi deg solid og pålitelig ytelse i flere år. Den har opp til 350 lumens og en batteritid på 120 timer. Den har en enkel knapp som er enkel å bruke selv med hansker på. Ett klikk gir deg lav lysstyrke som passer bra til teltet eller rundt camp-leiren. To klikk gir middels lysstyrke som passer bra til å gå nedover en sti, og tre klikk for høy lysstyrke som gir en sterk og lys stråle. Du har også muligheten til å bytte til rødt lys.

Anbefalte tester
  • Nytimes.com: "This is the perfect headlamp for backpacking trips."

Hos New York Times har denne modellen vunnet hodelykt-kategorien i deres "Best gear" artikkel.

Kjøp Petzl Actik fra Chillout.no (annonselenke)

Petzl Tikkina

Beste budsjettvennlige hodelykt

Tikkina er lillebroren til Petzl Actik. For en litt lavere sum tilbyr Tikkina en imponerende ytelse til en god pris som vil tilfredsstille de fleste behov. Tikkina gir helt klart den beste verdien i små hodelykter. Her får du en imponerende lysstyrke og utrolig lang batterilevetid. Den er superenkel å bruke, med en enkelt knapp og bare tre moduser å klikke seg gjennom (lav, middels og høy).

Anbefalte tester
  • Outdoorgearlab.com: "the Tikkina offers impressive performance at a great price, that will meet most people's needs "

Kjøp Petzl Tikkina fra Chillout.no (annonselenke)

BioLite HeadLamp 330

Beste hodelykt for løping

Hvis du driver mye med terrengløp, langrenn eller fjellklatring er BioLite HeadLamp 330 et godt valgt. Hodelykten har et sterkt lys og mange funksjoner. Du kan bytte mellom dimbar spotlight, flomlys, rødt lys og strobelys med en enkel knapp.

Anbefalte tester

Kjøp BioLite HeadLamp 330 fra Outnorth.no (annonselenke)

Black Diamond Spot 350 Headlamp

Lys hodelykt med god batterilevetid

Den nylig oppdaterte Black Diamond Spot 325 gir deg det du trenger: en god lysstråle, enkel navigasjon og en langvarig batterilevetid på mer enn 12 timer . Her får du 325 lumen pakket i et kompakt og effektivt design.

Anbefalte tester
  • Outdoorgearlab.com: "A quality, durable, and bright light that hits the sweet spot for most people's needs"

Kjøp Black Diamond Spot 350 fra Fjellsport.no

Lupine Blika RX4 Smartcore

Den ultimate hodelykten

Dette er en kraftig kvalitetslykt med 2100 lumen. Lyset veier bare 85 gram og passer til de fleste aktiviteter som løping, langrenn og sykling. En av de mest beste egenskapene til denne hodelykten er justerbarheten. Enten du løper om natten over tøft terreng, eller trenger lav lysstyrke for kartlesing, kan RX4-hodelykten justeres etter dine behov. Grunnen til at denne er vår favoritt er fordi den egner seg for aktivitetene vi gjør i Norge og de forholdene vi ofte er i.

Anbefalte tester
  • Fjellsport.no: "Svært fornøyd. Enestående lys og opplevd kvalitet! "

Denne hodelykten har fått veldige gode omtaler på Fjellsport.no og har fått 4.5/5 stjerner.

Kjøp Lupine Blika RX4 Smartcore fra Fjellsport.no


Hva er viktig å tenke på når man skal kjøpe en hodelykt?

Pris: Du trenger ikke å bruke mye for å få en hodelykt som vil få jobben gjort. Bare husk at det å kjøpe et kvalitetsutstyr koster mer, men det vil vare lenger og vil trolig være mer effektivt.

Lysstyrke: Lumen og stråleavstand er den viktigste spesifikasjonen som vil hjelpe deg med å bestemme hvor lys en hodelykt er. De som ofte går om natten, vil ha en hodelykt med høyere lumen og lengre stråleavstand. Hvis du bare trenger en hodelykt for å gå tur med hunden eller for å ha den i bilen din, vil sannsynligvis et lavere lumenantall fungere.

Oppladerbar eller ikke-ladbar: Oppladbare batterier er mer miljøvennlige og reduserer batterisvinn, men de varer kortere. Ikke-oppladbare batterier varer lenger for lengre turer, men koster mer og skaper mer avfall. Hvis du vil gå den oppladbare ruten.

Vekt: Ettersom hodelykten er festet til et hodebånd (eller en hjelm), skal den være så lett som mulig.

Er en hodelykt bedre enn en lommelykt?

Lommelykter er ikke egnet for fotturer, fjellklatring og andre krevende friluftsaktiviteter. Det er viktig å ha hendene ledig når du er ute på stien slik at du kan utføre forskjellige oppgaver som å navigere, få ting ut av sekken, holde på turstaver og så videre.

Hvor mange lumen bør en hodelykt ha?

I dag har hodelyktene vanligvis minst 200 lumen. Merk at hodelykter med mange lumen vil ikke nødvendigvis gi bedre lysstyrke fordi lysstyrken avhenger også av det optiske linsesystemet.

Del dette innlegget