Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Outnorth.no og Chillout.no

Fra korte skogsturer til omfattende helgeturer , hvordan du bærer vekten er noe av det aller viktigste. Du må ha med deg alt du trenger for å overleve, men du vil ikke gjøre pakken din så tung at det er ubehagelig å ha med seg. Å bestemme hva du trenger og hva du ellers kan gå uten, krever tid til å kategorisere elementer, sammen med mye dyp ettertanke.

Når du endelig har sortert ut hva du trenger å ta, må du nå legge det til i en enkelt ryggsekk - med mindre du planlegger å la vennene dine ta vekten for deg. Når du velger en ryggsekk vil du ha noe som passer for type tyr, komfortabel og letthet.

Her er våre valg for de beste ryggsekkene som du kan kjøpe. Disse valgene er basert på tester og anmeldelser gjort av (norske og internasjonale) publikasjoner og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Vi anbefaler alle sekkene på denne listen, men vår favoritt er Osprey Atmos Ag 65. Dette er en robust sekk som passer for både korte og lange turer. Osprey er et navn som dominerer denne listen. Firmaet har laget utelukkende sekker de siste førti årene, og det er derfor ikke rart at sekkene deres er av høyeste kvalitet. Osprey-sekker er lette, komfortable og er utstyrt med innovative funksjoner.

Oppsummering

Osprey Atmos Ag 65 Vår favoritt!

Den ultimate tursekken.

Osprey Atmos AG 65 er en usedvanlig behagelig og god ventilert sekk som har de fleste av funksjonene som gjør en sekk bra. For moderate vekter (førti kilo eller mindre) er Atmos AG 65 en av de mer komfortable sekkene på markedet. Suspensjonen fordeler lasten fantastisk over hofter, rygg og skuldre. For turgåere i varmt vær gir denne sekken også enestående ventilasjon.

Hos Switchbacktravel.com får denne sekken en solid score på 4.8/5 stjerner. Switchbacktravel.com

Kjøp Osprey Atmos Ag 65 fra Chillout.no (annonselenke)

Osprey Talon

Perfekt til trening og korte turer

Ospreys Talon treffer på funksjon, komfort, organisering og lav vekt. Er du ute etter en sekk til trening eller korte turer er denne perfekt for deg! Her får du mye for pengene!

Anbefalte tester

Switchbacktravel gir sekken strålende kritikk og skriver at sekken balanserer vekt, komfort og funksjonalitet på en fantastisk måte.

Kjøp Osprey Talon her fra Chillout.no (annonselenke)

Osprey Archeon 65

Denne store sekken fra Osprey er den mest miljøvennlige, laget helt av slitesterke, resirkulerte stoffer - til og med den avtakbare regncoveret er resirkulert.

Den er ikke spesielt lett og veier på 2,8 kg, men det er veldig romslig. Denne vil kunne holde hele campingsettet ditt med letthet. Det gjør også mest mulig ut av Osprey sitt utmerkede konstruksjons- og bæresystem, og føles komfortabelt selv når det er fullastet.

Anbefalte tester

Kjøp Osprey Archeon fra Chillout.no (annonselenke)

Osprey Xenith 88

For de som går lange turer

Hvis du er noen som ofte drar på lange turer eller reiser som krever at du bærer mye utstyr vil Osprey Xenith være et godt valg. Den er støttende, komfortabel, har et robust design og er voluminøs. Denne sekken utmerker seg på lange utflukter og turer. Nedsiden med en slik stor sekk er at den er tyngre enn mindre sekker.

Anbefalte tester
  • Outdoorproject.com: "The Osprey Xenith 88 is a fantastic technical pack with a huge capacity."

Kjøp Osprey Xenith fra Outnorth.no (annonselenke)

Bergans Alpinist Medium 110 L

Denne volumøse sekken fra Bergans har 110 liter pakkevolum og er godt egnet for lange turer. Den har et smart design som lar deg lett fordele utstyret og rasjoner. Dette er en god investering hvis du liker lange turer om sommeren og vinteren. Denne er vår favoritt fordi den er godt egnet for norske forhold og aktiviteter.

Kjøp Bergans Alpinist Fra Skittfiske.no

Fjällräven Kajka 75

Ikke la Fjallraven Kajka lure deg med sitt enkle utvendige design. Denne sekken har mange nyskapende funksjoner. Fjallraven Kajka 75 liters ryggsekk er en drøm å ta med seg utendørs. Vekten på sekken kan være skremmende for noen, men holdbarhet, lastekapasitet, komfort og de mange særegne funksjonene gjør opp for den ekstra vekten absolutt verdt det.

Kjøp Fjällräven Kajka 75 fra Outnorth.no (annonselenke)

Exped Thunder 50

En lett og kjekk ryggsekk som er like egnet for en tur til basecamp som en måned på veien. Thunder 50 veier litt over 1,5 kg, som er en bra vekt med tanke på sin generøse 50l-kapasitet, tøyelige sidelommer og utvidbar topp.

En stor fordel er det enorme glidelåspanelet foran, som åpner for å gi deg tilgang til alt i vesken uten å måtte pakke fra toppen. Dette er veldig nyttig hvis du for eksempel vil ta ut et kamera mens du går.

En lett aluminiumsramme, polstrede skulderstropper og komfortabel hoftestropp og midjebelte fordeler vekten godt, noe som gjør dette til en behagelig sekk selv når den er tungt lastet.

Kjøp Exped Thunder fra Outnorth.no (annonselenke)

Arc'teryx Alpha 55

Slank, vakker og veldig behagelig, denne vesken er en svært teknisk ryggsekk som ser ut som man kunne brukt til kontoret. Fordi det er designet for alpinsport som skiturer, er det fenomenalt lett - bare 1,3 kg - noe som gjør det ideelt for reisende som planlegger mange turer eller reiser mellom flyplasser og hotell.

Det har noen imponerende tekniske funksjoner - inkludert et rivesikkert ytre lag og vanntette glidelåser - i tillegg til mange praktiske tillegg, som sjenerøse lommer på side og lokk. Arc'teryx-sekker er pålitelig, holdbare og prisen er utmerket.

Kjøp Arc'teryx Alpha fra Outnorth.no (annonselenke)

Patagonia Nine Trails

Dette er en flott sekk for en helg borte eller en kort tur. Den nok kapasitet for en som pakker lett, og siden den er så lett merkes den knapt når du har den på tur.

Den enorme, U-formede glidelåsen på fronten gir deg tilgang til det meste av hovedrommet raskt, mens tøyelige sidelommer og en frontlomme gir litt ekstra rom hvis hovedrommet ikke er nok.

Den passer bra også når du tar den med på fly siden den passer inn i hyllene over setene.

Kjøp Patagonia Nine Trails fra Outnorth.no (annonselenke)

Snow Peak Active Backpack Type 01

Denne dyre, men tekniske vesken fra det japanske selskapet Snow Peak, og hadde noen av de mest kreative lagringsalternativene til noen av posene vi testet. Den romslige bunnlommen passer til to par sko - eller ett par støvler - mens en glidelås i panelet gir generøs tilgang til hele hovedrommet foran.

To lange lommer foran på vesken, som begge har glidelås på siden, er utvilsomt utmerket for teknisk utstyr; vi fant ut at de var nøyaktig riktig størrelse for et par sandaler. For prisen ville vi gjerne ha hatt litt mindre krimp i det vanntette stoffet; Vi fant også posen montert menn bedre, spesielt over brystet.

Vango Ozon

En pålitelig og liten veske fra Vango som pakker med mange funksjoner til en fornuftig pris. Ozon er en av de letteste sekkene i denne listen med en vekt på litt over en kilo.

Den er noe liten for lange turer, men 40l-kapasiteten økes av sjenerøse, tøyelige nettlommer på nettet, hoftebelteoppbevaring og en frontlomme. En flott pakke for uformelle turgåere og kortere turer.