Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Bakeren og Kokken

De eggformede ovnene kalt Kamados har sine røtter fra Asia og er kjent for å bidra til svært gode resultater. Vanligvis laget av keramikk, holder de varmen med utrolig effektivitet. En liten mengde drivstoff kommer langt, slik at du kan kjøre kamado ved lave og lave temperaturer hele dagen. I tillegg kan du fyre opp kamado-griller for å bli varme nok til å lage ekte napolitansk pizza. De er også gode for å steke ekte biff i steakhouse-stil, og ærlig talt omtrent alt du kan tenke deg å grille.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Big Green Egg Large

Big Green Egg har helt siden starten har vært en ledende produsent av kamado-griller, og Big Green Egg Large er den mest populære modellen i Big Green Egg familien. Denne modellen kan enkelt tilberede hummer, steke biffer og grille grønnsaker samtidig. Keramikken i egget reflekterer varmen i EGG’et som bidrar til at det i ovnen blir ekstra mørt. Egget tåler ekstreme temperaturer og temperatursvingninger. En annen fordel med luftsirkulasjonen er at grillkullet varer lenger og gir mindre aske.

Denne grillen har blitt anerkjent av internasjonale anmeldere. Reviewed.com skriver at grillen skiller seg fra andre fordi du kan bruke den som ovn eller grill. Seriouseats.com mener at den er utmerket, selv om prisen er relativt høy. Ekspertene ser på Large Big Green Egg som en god grill som kan brukes til å tilberede mange matvarer.

Anbefalte tester

Kjøp Big Green Egg Large (annonselenke)

Kamado Sumo

Kamado Sumo er en luksuriøs grill ble utviklet sammen med den svenske kokken Johan Jureskog som bl.a. er kjent for sine kjøttrestauranter.

Med Kamado SUMO  har du muligheten til å justere grillgitteret slik du vil og kan velge hvilket nivå det skal sitte på. Grillen er todelt som gjør at du kan ha en som er nærmere varmen og en som er høyere oppe og dermed lage mat med forskjellig varme. De tykke keramiske sideveggene samler varme og lar deg enkelt nå virkelig gode grilltemperaturer.

Grillen er laget av rustfritt stål og har nyttige sidebord som kan brettes opp / ned ved behov. Den har veldig god luftstrøm og kan også kan bruke til å røyke og bake i ovnen.

Vekten til denne grillen er en av ulempene. Den veier hele 108 kg som gjør at den er vanskelig å frakte (men det taler også om kvaliteten på de keramiske delene). Heldigvis har grillen hjul slik at den lett kan beveges rundt. En annen ulempe er selvfølgelig prisen.

Kjøp Kamado Sumo (annonselenke)