Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Outnorth.no og Chillout.no

Dette er vår gjennomgang av de beste lakenposene. La oss ta en rask titt på hvorfor lakenposer bør være med i ryggsekken til alle soveposebrukere, campere, backpackere og eventyrere.

Disse anbefalingene er basert på tester og anmeldelser gjort av ulike publikasjoner og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Oppsummering

Sea to Summit Reactor

Passer til de flere ulike klima.

Reactor Thermolite er Sea to Summits mest solgte lakenpose! Stoffet har en god isolasjonsevne, og og veier mindre enn fleece. Lakenpose er også den tynneste i Sea to Summits Thermolite-serien, men den gir fremdeles opptil + 8 ° C i soveposen. Dette betyr at hvis soveposen din for eksempel har en komforttemperatur på 10 ºC, kan denne lakenposen redusere komforttemperaturen til omtrent 2 ºC. Selv om lakenposen markedsføres mot de som sover i kalde forhold er den allsidig nok til å brukes i andre klima også, så du kan også bruke lakenposen alene hvis du overnatter i et varmt klima. Stoffet er også veldig pustende, og da føles det veldig behagelig mot huden.

Anbefalte tester
Kjøp Sea to Summit Reactor her (annonselenke)

Sea to Summit Coolmax Adaptor Liner

For varme klima

Denne lakenposen er superkomfortabel og tilbyr effektiv ytelse. Den har god pusteevne og fukttransporterende, og er lett å bære på.

Lakenposen er laget av det myke Coolmax-materialet. Coolmax er et veldig lett, fint mykt, fleksibelt, svettetransporterende og  hurtigtørkende materiale, som også har fine varmeregulerende egenskaper. Dette gjør at lakenposen kan brukes under mange forskjellige temperaturforhold.

Anbefalte tester

Hos den amerikanske nettbutikken rei.com har lakenposen fått 4.4/5 stjerner. Her blir den anbefalt av kjøpere på grunn av dens varmeregulering og lette vekt.

Kjøp Sea to Summit Coolmax Adaptor Liner her (annonselenke)

Hva er en lakenpose?

Lakenposer ligner på tynne soveposer. De finnes i et hav av forskjellige varianter, og vil blant annet være laget av fleece, bomull, mikrofiber, merinoull eller silke. Lakenposen kan beskytte din sovepose, og det kan også gi deg ekstra varme.

Hvorfor kjøpe lakenpose

Varme
Lakenposer danner en ekstra buffer mellom kroppen din og den omgivende luften, og skaper et lag eller lommer med varm luft på hver side. Dette kan forbedre temperaturen på din sovepose betraktelig.

Hygiene
Soveposer en tendens til å samle lukt, og lakenposer motvirker problemet ved å tilby en vaskbar 'barriere', og kan også forlenge soveposens levetid ved å minimere antall ganger du må vaske soveposen.

Beskyttelse
Hvis du vandrer i Alpene eller andre steder i Europa, er sjansen sjansen for at fjellhyttene du sover i vil kreve at du har en sovepose. Du vil sette pris på deres insistering når du ser sengen din for natten, stol på oss! I et forsøk på å spare på vann og en begrenset strømforsyning, kan vask av sengetøy på disse stedene være en slags hendelse en gang i tiåret, hvis du er heldig. Å ha en liner vil spare deg for krenkelsen av det tiårets akkumulerte smuss og 'musk'. Det samme gjelder hvis du bor på vandrerhjem - selv om de neppe vil fastsette at du bruker en liner, vil det etter vår erfaring sikkert være noen få anledninger når det er veldig tilrådelig!

Vedlikehold av lakenpose


Vasking av lakenpose
Du trenger ikke å vaske lakenposen hver gang du bruker den. Hvis den lukter eller er skitten, må du vaske den. Du kan enkelt vaske lakenposen i vaskemaskinen, og det skal tåle vanlig vaskemiddel. Som alltid bør du lese vaskeinstruksjoner før du vasker og følg dem. Det vil også bli informert om lakenposen tåler en tur i tørketrommelen, eller om den har best lufttørking. En silkeforing bør som oftest vaskes på et skånsomt program uten tøymykner. Silkeforinger bør få lufttørke ettersom tørketrommelen vil utsette foringen for unødvendig varme som kan skade stoffet.

Oppbevaring av lakenpose
Lakenposen blir ikke skadet ved å oppbevares komprimert. Du kan enkelt rulle opp lakenposen og oppbevare den i den medfølgende oppbevaringsposen. Når du er på tur og har sovet i liner, er det lurt å lufte den - akkurat som med soveposen.