Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Chillout.no og Outnorth.no

Uansett om du skal sove ute én natt eller en hel måned er ved viktig med god søvn. Det finnes mange soveposer på markedet hvor du kan finne komfortable og funksjonelle soveposer til gode priser. Vi har gjort vårt beste for å sammenligne soveposene i markedet.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Vår favoritt!

Mountain Equipment Glacier 1000

For de aller fleste

Mountain Equipment Glacier 1000 er en suveren allrounder.  Kvaliteten på ytelsen og den ergonomiske formen på Mountain Equipment Glacier 1000 gjør det til et toppvalg for kaldere netter. Enten du går på ski , alpint eller bare går på vintercamping, er dette en sovepose som du vil være glad for å ha med deg. Hvis du trenger en god sovepose for å holde deg varm på dine utflukter, er Mountain Equipment Glacier 1000 et utmerket alternativ.

Kjøp Mountain Equipment Glacier 1000 for menn fra Chillout.no (annonselenke)

Kjøp Mountain Equipment Glacier 1000 for kvinner fra Chillout.no (annonselenke)

Mountain Equipment Helium 800

For de kalde nettene

Mountain Equipment's Helium soveposer er laget med MEs Helium-teknologi noe som gjør dem eksepsjonelt lette, komprimerbare og tøffe. Den tettvevde konstruksjonen sørger for de høyeste nivåene av nedtetting, vindmotstand og motstand mot varmetap. Denne soveposen har også det beste andedunet tilgjengelig på markedet, med 700+ fillpower premium andedun med 90/10 fyllforhold. Denne soveposen har en comfort-grense på -11 C som gjør dette til en svært varm sovepose.

Kjøp Mountain Equipment Hellium 800 for menn fra Chillout.no (annonselenke)

Kjøp Mountain Equipment Hellium 800 for kvinner fra Chillout.no (annonselenke)

Mammut Protect Fiber Bag

Denne soveposen skiller seg ut ved at glidelåsen er plassert på midten på oversiden. Soveposen har også glidelåsåpninger til armene. Dette gir bedre temperaturregulering og komfort. Med denne soveposen får du også inkludert en sovemaske og øreplugger.

Kjøp Mammut Protect Fiber Bag fra Outnorth.no (annonselenke)

Rab Ascent 700

Dette er en robust, varm, rimelig lett, værbestandig og veldig godt produsert sovepose. Sovenposen er av høy kvalitet og er laget av førsteklasses materialer, men det er ikke det varmeste eller mest værbestandige sovposen som Rab lager, og det er heller ikke det mest ultralette. Dette er en flott sovepose som kommer til å være deg på  tur i mange, mange år.

Kjøp Rab Ascent fra Outnorth.no (annonselenke)

Marmot Sawtooth

En varm 3-sesongs sovepose for en rimelig pris

Dette er en av Marmots bestselgende soveposer og det med god grunn! denne soveposen gir utrolig god valuta for pengene. Denne posen er fylt med 650 + FP andedun og dette dunet er behandlet slik at den er mer motstandsdyktig mot fukt, i tillegg til at den tørker fortere. Dette er en sovepose av høy kvalitet med en relativt lav prislapp. Vi anbefaler denne til de som søker en varm 3-sesongs sovepose og ikke ønsker å sprenge budsjettet sitt.

Kjøp Marmot Sawtooth fra Fjellsport.no


Hvorfor investere i en sovepose av god kvalitet

Å investere i en kvalitetssovepose er en viktig beslutning for alle som liker å tilbringe tid utendørs. En god sovepose kan gi et komfortabelt og trygt sted å sove, uansett hvor eventyrene dine tar deg.

En av de viktigste grunnene til å investere i en kvalitetssovepose er isolasjonen den gir. En god sovepose holder deg varm, selv i kaldt vær. Dette er viktig for å holde deg komfortabel og trygg, siden hypotermi kan være en alvorlig risiko i kaldt vær. En kvalitetssovepose vil ha høykvalitets isolasjon og en tett veving for å fange kroppsvarmen og holde deg varm.

En annen grunn til å investere i en sovepose er holdbarheten den gir. En god sovepose er laget for å vare, og tåler påkjenningene ved utendørs bruk. Dette betyr at den ikke rives eller slites lett, og vil gi årevis med pålitelig service. En sovepose er også enkel å rengjøre og vedlikeholde, så den vil alltid være klar for ditt neste eventyr.

I tillegg til isolasjon og holdbarhet er en sovepose også designet for maksimal komfort. Dette betyr at den vil ha funksjoner som en komfortabel fotboks, en trekkkrage for å forhindre varmetap og en komfortabel hette. Den vil også være romslig nok til at du kan bevege deg rundt og bli komfortabel, men ikke så stor at den blir tung og tung å bære.

Totalt sett er det å investere i en sovepose en smart avgjørelse for alle som liker å tilbringe tid utendørs. Det vil gi isolasjon, holdbarhet og komfort, og vil vare i mange år fremover.

Hva slags typer soveposer finnes?

Soverposer kan puttes i tre grunnleggende kategorier: sommer, tre-sesong og vinter.

Sommer: Sommersekker er egnet for temperaturer på omtrent 0 grader og høyere. De er lette, lettere å pakke og har ofte glidelåser i full lengde slik at du kan åpne dem nesten helt opp for ventilasjon. De fleste sommer-soveposer er svært enkle uten altfor mye funksjonalitet, men det er greit siden man ikke har behov for en avansert sovepose om sommeren.

3-sesong: Disse posene er ideelle for temperaturer på omtrent -6 grader og over, og er best egnet for vår- og høstturer, samt sommere når temperaturen kan dyppe under frysepunktet om natten. Gode ​​tre-sesongposer har lagt til funksjoner for å bekjempe kaldere temperaturer som med hette og krage.

Vinter: Disse soveposene er gode ved omtrent -6 grader og under, har alle funksjonene i en tre-sesongspose men er forsterket med mer isolasjon.

Hvor varm sovepose trenger jeg?

Temperaturgrensene er definert slik:

- T-komfortgrense/T-Comfort: Dette er temperaturen en kvinne kan forvente å sove komfortabelt i.
- T-nedre grense/T-limit: Dette er temperaturen en mann kan forvente å sove komfortabelt i . Dette sammenhengende åtte timer i, i en sammenkrøket posisjon. Menn/kvinner med høy kroppstemperatur kan benytte seg av denne for å finne riktig sovepose.
- T-ekstrem/T-Extreme: Denne temperatur gjelder kun for nødsituasjoner. Denne temperaturen kan du ikke forvente å få søvn i, men kun for å overleve. Denne temperaturen kan fremdeles medføre risiko for hypotermi.

Disse temperaturgrensene kan du finne på soveposenes produktside.

Hvor stor sovepose skal jeg kjøpe?

Lengen på soveposen du velger bør være målt etter høyden din. For eksempel, hvis du er 1.85 meter høy, bør du sove i en sovepose som er omtrent like lang. En sovepose som har lengde på 1.85 meter vil faktisk være litt lengre for å gi en 1.85 meter høy person litt ekstra rom for å justere seg.