Lurer du på hvilken iPhone som passer best for deg? Fra iPhone 12 Pro Max til iPhone SE har du flere alternativer. Nedenfor er vår komplette iPhone-kjøpsguide med vårt utvalg av de beste iPhone-telefonene, og deres styrker og svakheter.

1) iPhone 13 - for de som ønsker en solid oppgradering

iPhone 12 er litt dyrere enn iPhone 11 sin pris når den ble lansert, men den kompenserer denne prisstigningen med nye funksjoner som kommer til å være svært nyttige de neste årene.

Dette inkluderer fremtidssikring med 5G-støtte og tillegg av MagSafe-tilkobling som gjør det mulig å feste ting til telefonen din, for eksempel en lader eller etui.

Kameraet er svært likt iPhone 11 sitt kamera i fjor, og batterilevetiden har ikke økt noe betraktelig, men det kan ikke benektes at iPhone 12 er en solid oppgradering fra iPhone 11.

Designmessig returnerer vi til stilen til iPhone 4 og 5 (som vi er en stor fan av!), og den føles veldig komfortabel i hendene. Sist men ikke minst har denne mobilen et fargerikt OLED-skjerm som er en stor(!) oppgradering iPhone 11 sin LCD-skjerm.

Kjøp iPhone 12 fra NetOnNet.no (annonselenke)

2) iPhone 12 Pro - den ultimate telefonen

iPhone 12 sin storebror er dyrere og har bedre spesifikasjoner enn standardmodellen. Generelt sett er materialene som mobilen er bygd av bedre, og den har et overlegen kamera.

iPhone 12 har en fjerde sensor i form av en LiDAR-skanner som gjør det lettere for iPhone å finne ut hva den ser på, og gjør en god jobb med å oppdage ansikter i svake lysforhold.

IPhone 12 Pro har også mer RAM. Her får du 6GB i RAM, imotsetning til iPhone 12 sin 4GB. Praktisk sett lar dette deg gjøre mer på telefonen din. Hvis du for eksempel ønsker å redigere videoer på telefonen din, er iPhone 12 Pro ideell for et slikt formål.

iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max er den mest ultimate telefonen Apple har å tilby.

Kjøp iPhone 12 Pro fra NetOnNet.no (annonselenke)

3) Apple iPhone SE (2020) - for de som ønsker en god deal

iPhone SE

Du kan nå få Apples raskeste smarttelefon for under 6000 kr. Den nye iPhone SE har en A13-prosessor, noe som betyr at den vil fungere like bra som deres dyrere toppmodeller. Denne modellen er mindre enn mange av telefonene på markedet idag med sin 4,7-tommers skjerm, og  den holder også fast på utformingen av Apples eldre telefoner. Det vil si tykke rammer rundt skjermen, en hjemmeknapp og Touch ID for sikker låsing. Dessverre er hodetelefonen-porten fjernet fra denne modellen.

Det er ikke bare prosessoren som er ny. Den har andre moderne funksjoner som trådløs lading.  Kameraet er veldig solid, men husk at den ikke svarer med bildekvaliteten fra iPhone 11 eller 11 Pro, spesielt i situasjoner der det er lite lys (ettersom den ikke har nattmodus). Batteritiden er heller ikke like god som toppmodellene og varer omtrent bare en hel dag (om ikke mindre) med gjennomsnittlig bruk. Hvis du er i markedet etter en ny iPhone, og du ikke ønsker å sprenge lommeboken er dette telefonen for deg. Spesielt hvis du også hater store telefoner som ikke passer i lommen.

-> Kjøp Apple iPhone SE (2020) fra NetOnNet.no (annonselenke)

4) Apple iPhone 11

iPhone 11

I fjor var dette en av våre favorittmodeller, og selv om iPhone 12 har kommet ut betyr det ikke at iPhone 11 er et dårlig kjøp. Takket være noen forbedrede kameraer og den flotte A13 Bionic-prosessoren, er iPhone 11 mer allsidig og raskere enn forgjengeren, iPhone XR. Det koster også litt ekstra, men hvis du vil ha en bedre telefon og du har de ekstra penger, hvorfor ikke kjøpe den? Den kommer i lilla og grønn også!

IPhone 11  ser nesten lik ut som hver hver iPhone siden iPhone X. Bakkameraet kan utføre noen få nye triks, som å ta lite lys i nattmodus som lyser opp mennesker i mørket mye bedre enn tidligere iPhone-modeller. Den nye vidvinkellinset lar deg også ta mer "brede" bilder, og egner seg supert til å ta bilder av naturen. På fronten har selfie-kamereat fått en oppgradering fra en 7-megapiksel-sensor til en 12-megapiksel-sensor, og den oppløsningen gjør også at Face-Id funker bedre. Sist men ikke minst varer iPhone 11 sitt batteri litt lenger enn tidligere modeller og den tåler også fall bedre.

-> Kjøp Apple iPhone 11 fra NetOnNet.no (annonselenke)

5) Apple iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro

I likhet med iPhone 11 har de den siste A13 Bionic-prosessoren og har en skjerm fra topp til bunn med et hakk på toppen for Face ID.

Disse telefonene koster mye mer, men Pro-modellene er et klart skritt foran når det gjelder byggematerialer, kameraoptikk og displayteknologi. De er de eneste modellene med et ekstra 2X zoom-teleobjektiv på baksiden. De kan også skyte bedre 4K-video og vil få noen ekstra portrettmodusfunksjoner, slik at du kan ta bedre bilder av kjæledyrene dine (blant annet). Den er av rustfritt stål (iPhone 11 er av aluminium), og på forsiden får du en vakker OLED-skjerm som pakker i flere piksler enn de andre modellene. På baksiden er et glasspanel med en myk matt finish. Batteriene i disse Pro-telefonene varer også mye lenger enn de eldre modellene.

-> Kjøp Apple iPhone 11 Pro fra NetOnNet.no (annonselenke)

Apple iPhone XS

iPhone XS

Apple kansellerte produksjon av iPhone XS og XS Max i 2018, men de er fremdeles greie kjøp selv i 2020. De har en rask A12 Bionic-prosessor og to bakkameraer, slik at du kan zoome inn opp til 2X. XS og XS Max har også pene OLED-skjermer og er vanntett. Hvis du får en god deal på denne telefonen er det absolutt ikke et dårlig kjøp.

-> Kjøp Apple iPhone XS fra NetOnNet.no (annonselenke)

Apple iPhone XR

iPhone XR

iPhone XR er bare to år gammel, og det er fremdeles en flott telefon. Men hvis du kjøper den for full pris på Apple sin hjemmeside gir det mer mening å betale litt ekstra for iPhone 11, som har mer allsidige kameraer og lengre batterilevetid.

-> Kjøp Apple iPhone XR fra NetOnNet.no (annonselenke)

Alle eldre iPhone-modeller: Apple iPhone 1-7, iPhone SE (2016)

Du får sikkert kjøpt eldre iPhone-modeller noen plasser men du bør ikke bli fristet av de lave prisene. De har ikke prosessorkraften til å håndtere nye software-oppgraderinger. De vil bli betydelige tregere og usikre, og vil sikkert tilslutt slutte å få oppdateringer snart.


Hva bør du være oppmerksom på når du kjøper en ny iPhone?

Her er noen viktige ting du må vite før du bestemmer deg for hvilken iPhone du skal kjøpe:

Prosessor og RAM: Prosessoren og RAM er de to viktigste delene av enhver telefon. De bestemmer hvor kjapp telefonen er og hvordan den håndterer intense oppgaver som spill eller multitasking. Jo nyere iPhone, jo bedre prosessorkraft og RAM. Derfor anbefaler vi at du kjøper de nyeste iPhone-modellene, og du bør helst ikke kjøpe iPhones som er over tre år gamle.

Lagringsplass: Lagring er også utrolig viktig fordi mengden lagring du har, avgjør hvor mange bilder, sanger, videoer og apper du kan ha lastet ned på telefonen. Kjøp aldri en 16 GB iPhone - du vil gå tom for plass og angre på det. 32 GB er greit for de fleste, men hvis du tar mange bilder, har lastet ned mange sanger eller videoer, eller du er en app-junkie, vil du ha 64 GB, 128 GB eller 256 GB lagringsplass. Dessverre koster det penger å legge til lagring. Heldigvis har de nyeste telefonene minst 64 GB lagringsplass.

Skjermstørrelse: iPhones kommer i flere skjermstørrelser: 4,7 tommer (iPhone 8), 5,5 tommer (iPhone 8 Plus), 5,8 tommer (iPhone 11 Pro og XS), 6,1 tommer (iPhone 11 og XR) og 6,2 tommer (iPhone 11) Pro Max og XS Max). Telefoner med små skjermstørrelser har mindre fysiske kropper, som er lettere å holde. IPhone 11 Pro Max og Plus-linjen er de største telefonene du kan holde, og de er i samme størrelse, men Max har riktignok en mye større skjerm, takket være sin ramme uten design. IPhone 11 Pro er en smule større enn iPhone 8, så den er veldig behagelig å holde.

Batterilevetid: De fleste iPhones - og smarttelefoner generelt - har ikke god batterilevetid. Jo mindre iPhone, jo dårligere batterilevetid. iPhone 12 Pro Max har den beste batterilevetiden på en hvilken som helst iPhone, men iPhone 12 Pro får også god batterilevetid, og det samme gjør den nye iPhone 12. Imidlertid har alle tre gjort store sprang når det gjelder batterilevetid.

Porter: Alle iPhones har en lynport for lading, men modeller som har kommet etter iPhone 8 har manglet 3,5 mm-hodetelefonporten.. Det betyr at du ikke kan koble til kablede hodetelefonene eller annet tilbehør med mindre du kjøper adapteren eller bruker Lightning-ørepluggene som følger med din nye iPhone. Vi anbefaler at du får et fint par trådløse hodetelefoner.

Programvare: Apple leverer oppdateringer til iPhonene sine i omtrent fire år etter utgivelsen, så teoretisk sett kan du ha iPhone oppdatert i fire år før du bør kjøpe en ny. Oppdater alltid programvaren for å få viktige sikkerhetsoppdateringer og nye funksjoner. Du kan oppleve nedbremsing på eldre enheter, men iPhones holder vanligvis bra.

Pris: Vurder kjøpet ditt som en investering. Smarttelefonen din er mer enn en kommunikasjonsenhet - Det er kameraet, datamaskinen, fotoalbumet ditt, musikkspilleren og spillkonsollen. En god smarttelefon kan vare i mange år, men en billig en med dårlig spesifikasjon vil være utdatert raskere, og du vil ende opp med å bruke mer på lang sikt. Prislappen Phone 12 Pro ser mindre skremmende ut når du vurderer at den kan vare deg i fire til fem år.


Skal du oppgradere?

Hvis du har en iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, XS, XS Max eller XR: Det er ingen grunn til å oppgradere i det hele tatt med mindre du er en techie som trenger det aller siste og beste. Hvis du oppgraderer hvert år, kan du like gjerne skaffe deg en av Pro-modellene.

Hvis du har en iPhone X, 8 eller 8 Plus: Du kan definitivt vente et år til den neste store oppdateringen. Hvis du bare virkelig vil ha et eksepsjonelt kamera på telefonen eller ønsker lengre batterilevetid, kan du oppgradere til iPhone 11, 11 Pro eller 11 Pro Max. Vi tror iPhone 11 er den beste telefonen for folk flest.

Hvis du har en iPhone 7 eller 7 Plus: Du fortjener en oppgradering. Disse telefonene begynner å bli trege og vil ikke vare så mye lenger. Du kan like godt ta tak i en iPhone 11, 11 Pro eller 11 Pro Max.

Hvis du har en iPhone 6, 6 Plus eller 5S: Du fortjener ikke bare en oppgradering, du fortjener en medalje. Du har hatt telefonen din i minst 4-5 år. Nå kan du unne deg og få iPhone 12 Pro eller 12 Pro Max. Hvis du vil spare litt og ikke ønsker alle mulige kamerafunksjonene, er iPhone 12 et utmerket kjøp.