Å finne en av de beste mobilabonnement er viktig når som helst på året, men spesielt når nye telefoner er i ferd med å komme. Å kjøpe en ny telefon gir deg muligheten til å finne et bedre mobilabonnement. Det er spesielt sant siden mange av de beste mobilabonnementene tilbyr tilbud på telefoner som krever at du forplikter deg til en plan.

Men selv om du ikke er ute etter en ny telefon, er det greit å se hvilke mobilabonnement som finnes der ute. Operatører endrer sine tilbud så ofte at planen du har for øyeblikket kanskje ikke lenger er det beste alternativet som er tilgjengelig.

Selvfølgelig er det mer enn å bare velge etter pris. Du må du vurdere hvilke telefoner som støttes av hvilke trådløse operatører og hvilke deknings- og datahastigheter som er i området der du vil bruke telefonen din mest. Det hjelper også å få en plan fra en topp telefonoperatør, slik at tjenesten din kommer med noen solide fordeler.

I heard recently that the average person scrolls the height of Big Ben in a day. Whilst waiting for a delayed train in Bath I spotted this line of hands on phones – all endlessly scrolling.
Photo by ROBIN WORRALL / Unsplash

ICE

ICE er en norsk operatør levert mobiltjenester siden 2015. I dag har ICE bygget et av Norges nyeste mobilnett, og her satser de på dekning, hastighet og faste lave priser.

Fordeler
  • Har blitt kåret til mobiloperatøren med beste kundeservice.
  • Tilbyr god dekning i utenfor storbyene
  • Mobilabonnement for barn under 13 år.
Ulemper
  • Flere har erfaring med dårlig dekning.
  • Tilbyr ikke de billige abonnementene.

PlussMobil

PlussMobil er en del av Norges største mediehus Aller Media, som eier merkevarer som Se og Hør, KK og Dagbladet.

Fordeler
  • Tilbyr full Telenor dekning
  • Du får premium tilgang til Aller media
  • Stort utvalg av abonnement
Ulemper
  • Ingen eget abonnement pakke for barn eller unge

OneCall

OneCall har et sterkt fokus på familie og har innført en fleksibel kvote som kan fordeles innad i familien etter behov. Ellers tilbyr de billige mobilabonnementer med fri fart, 4G-dekning og fri bruk i EU/EØS. OneCall har også vunnet Norsk Kundebarometer 2021 og Epsi Rating 2021.

Hva slags mobilabonnement trenger jeg?

Smiling woman by a window
Photo by Brooke Cagle / Unsplash


Som du forventer, er det ikke noe enkelt svar på dette, og spørsmålet er mer om hva som er den beste planen for deg. Dette vil åpenbart avhenge av en lang rekke faktorer.

For de som har et budsjett og ser etter litt fleksibilitet, vil en forhåndsbetalt mobilabonnement være en utmerket vei å gå. Dette er ofte de billigste alternativene, og mangelen på kontrakter kommer til å være en enorm bonus, spesielt hvis du liker å bytte operatør ofte.

Hvis du ofte streamer Netflix mens du er på farten, liker å spille spill på telefonen eller bare generelt tømmer dataene dine med imponerende hastigheter, er et ubegrenset abonnement en utmerket vei å gå – spesielt ettersom 5G blir mer vanlig.