Denne artikkelen inneholder annonselenker til Outnorth.no

Tarp et stort stykke vanntett stoff som er ment å tilby litt ekstra dekning fra regn og vind. Det vil være naturlig å sette opp et tarp over teltet slik at under nedbør så vil teltet bli beskyttet fra regnet.

Når vi ser etter riktig tarp tar vi først og fremst hensyn til størrelsen og materialet. Førstnevnte er grei; jo større plass du vil dekke. Når det gjelder materialet kan vi oftest plassere tarpene i to kategorier: tung og lett. Robuste tarper er laget av mer holdbare - og også tyngre - stoffer som kan takle varierende værforhold. Lette tarper er bedre egnet for backpackere fordi de kan enkelt pakkes ned i sekkene men beskytter mindre mot været.

Sea to Summit Jungle Hammock

Sea to Summit Jungle Hammock er vår soleklare favoritt. Med en vekt på kun 450 gram og en pakningsstørrelse på samme nivå er denne presenningen veldig lett og kan komprimeres til et område omtrent på størrelse med en vannflaske.

Kjøp Sea To Summit Hammock fra Outnorth.no (annonselenke)

Ticket To The Moon Moontarp

Tarpen måler 350 cm x 350 cm og har et gjennomtenkt design for å kunne festes uten å skli eller dryppe ned på fremmede steder; den veier 600 gram og er laget av vanntett nylon og resirkulert materiale.

Kjøp Moontarp fra Outnorth.no (annonselenke)


Hva er en tarp?

Tarp er den letteste formen for ly du kan bære på reisene dine, og veier så lite som 300 gram. De aller fleste presenninger på markedet er 100 % vann- og vindtette. Det som taler for det er dens evne til å raskt sette opp – og ta ned igjen når som helst; pluss at den har mange bruksområder som f.eks. å gi ly mot nedbør eller dugg eller snø i ekstrem kulde.

Hvorfor kjøpe en tarp?

Tarp er fleksibelt utstyr som kan brukes på mange forskjellige måter. De er et enklere alternativ til telt, som lar deg oppleve naturen mer, samtidig som de reduserer vekt og pakkestørrelse. Mens presenninger veier mindre enn de fleste telt, gir de nok dekning for 3-4 personer når de er forlenget!

Del dette innlegget