Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Chillout.no

Når du er på utkikk etter et nytt telt, vil du raskt oppdage at det er mange alternativer der ute med massevis av spesifikasjoner å sammenligne. Dette er et spørsmål som mange stiller, men det er vanskelig å svare på. Det er vanskelig å si hvilket telt som er best, men det er lett å si at telt vil bli brukt til en rekke formål. De vil bli brukt til camping og til og med som et midlertidig ly.

Vi har lest gjennom utenlandske tester og omtaler for å finne de beste teltene tilgjengelig i Norge, og denne listen er basert på våre undersøkelser.

MSR Hubba Bubba NX Vår favoritt!

MSR Hubba Hubba NX har vært en av de mest populære teltene i mange år. Det er et godt designet, romslig og slitesterkt telt som gir utmerket beskyttelse i vind og vått vær. Det symmetriske oppsettet og nesten vertikale sidevegger på Hubba Hubba gir mye innvendig plass for to turgåere. Sist men ikke minst er teltet utrolig enkel å sette opp. Hubba Hubba er rangert blant de beste teltene for pålitelig beskyttelse og komfort. Kjøpere av dette teltet har påpekt at teltet er lett å sette opp og at den holder vind og vær ute. Den er også hyllet for at den tar lite plass og ikke veier mye.

Kjøp MSR Hubba Hubba NX 2-person fra Chillout.no (annonselenke)

Kjøp MSR Hubba Hubba NX 3-person fra Chillout.no (annonselenke)

Keb Dome 2 Telt

Fjällräven Abisko Dome 2 er et vakkert og godt designet selvbærende kuppeltelt. Valget av et tynt stoff i kombinasjon med tykkere stoff der teltet berører bakken er super. Teltet er helt symmetrisk som gjør det veldig enkelt å slå opp. Innerteltet er romslig nok for to store voksne og markisene er store nok til å oppbevare tursekkene. Prisen på dette teltet er litt stivt, men dette er en investering som vil vare i mange år.

Kjøp Fjällräven Abisko Dome 2 fra Chillout.no (annonselenke)

Urberg 3-person Tunnel Tent G5

Dette 3-persons teltet fra Urberg er for tre sesonger. Dette teltet er den rimeligste i denne listen og tilbyr god plass. Den er lett å ta med på tur med sin lette vekt og den er lett og sette opp. Kjøpere av dette teltet har påpekt at den er lett å sette opp og ta ned og at det er god plass i sovealkove og i fortelt. Det blir også påpekt at det kunne vært bedre luftemuligheter og det hadde vært ønskelig flere åpninger og vinduer.

Kjøp Urberg 3-person Tunnel Tent 5G fra Outnorth (annonselenke)


Vanlige spørsmål

Hva slags typer telt finnes?

Telt kan deles inn i tre kategorier på det mest grunnleggende: kuppeltelt, tunneltelt og geodesiske telt.

Kuppeltelt er veldig populære og er runde i formen. Fordelen med denne formen er at kuppeltelt takler vind fra alle kanter, så det spiller lite rolle hvilken vei du setter opp teltet. Mange kuppeltelt er også selvstående. Det vil si at man ikke trenger å sette det fast, som gjør det lettere å sette det opp i vanskelig terreng og små plasser. Videre er det også god høyde i innerteltet.

Kuppeltelt

Tunneltelt kjennetegnes ved romslige fortelt, og er ofte enkle å sette opp når man har god plass. Tunneltelt har også en relativt lav vekt i forhold til størrelse.

Tunneltelt

Geodesiske telt brukes mest til ekspedisjoner i utfordrende strøk. Hovedtrekkeet med disse teltene er at de er vindstabile. Dette er er for å tåle de tøffe forholdene man ofte møter på under ekspedisjoner. Er du ute etter et telt for helgeturer er ikke disse teltene for deg siden de tar mer plass i sekken, er tyngre og tar som regel litt mer tid å sette opp.

Geodesiske telt