Med et kredittkort kan du bruke penger som du for øyeblikket ikke har, og deretter kan du betale tilbake på et senere tidspunkt. Selv om du har penger tilgjengelig, kan du ofte ha nytte av å bruke kredittkortet ditt uansett og deretter betale tilbake før du må betale renter.

Vi vil gå gjennom en liste over de beste tingene du kan kjøpe med kredittkort. Kredittkort er spesielt bra for å gjøre store kjøp, og dette vil vi forklare senere i artikkelen.

Det viktigste med å bruke kredittkortet er at du må ha råd til å betale tilbake hver måned. Kredittkortgjeld er dyr, og betaler du tilbake fort slipper du å betale dyre renter.

Betalingsbeskyttelse

En av grunnene til at kredittkort best brukes til store kjøp, er beskyttelsen du får i henhold til Finansavtaleloven (§54b). Dette lar deg klage til kredittkortselskapet hvis du ikke har fått varen du har kjøpt, for eksempel være ved feil, mangler eller at bedriften du har bestilt fra har gått konkurs. Dette kan være lurt hvis du skal bestille flyreise. Bestiller du med kredittkort er du sikret hvis mot utgifter ved en konkurs gjennom bank- og finansloven.

Belønning og tilbakebetaling

Hvis du har et belønningsbasert kredittkort, har du større grunn til å bruke det i stedet for bankkortet til ditt til daglige kjøp. Disse kredittkortene kan gi deg fordeler som cashback (penger du får tilbake) eller poeng som kan innløses på flyreiser (for eksempel SAS Eurobonus poeng eller Norwegian Reward)

Bank Norwegian kredittkort

Dette er et av Norges mest populære kredittkort, og det med gode grunner! Her får du inntil 6 ukers rentefri betalingsutsettelse og ingen kontantuttaksgebyr i utlandet. Reise og avbestillingsforsikring er også inkludert. Registerer du kortet på din Norwegian Reward-konto kan du opptjene CashPoints ved daglig bruk.

Re:member kredittkort

Dette kortet skiller seg ut fra andre kort ved fordelsprogrammet re:member reward. Her kan du få store rabatter i hundrevis av nettbutikker! Videre kan du få opptil 150 000 kr i kredittgrense og du får  inntil 45 dagers rentefri kreditt. Du får reise- og avbestillingsforsikring (hvis du betaler minst 50 % av transportkostnader med re:member-kortet). Med Re:member-appen får du også god oversikt over hva du har handlet med kredittkortet, reward-rabatten du har fått og fakturaene.

Instapay kredittkort

Dette kortet har lavere rente enn de andre på denne listen, men den skiller seg ut ved rentene regnes fra kjøpstidspunktet. Det vil si at du ikke har en rentefri periode (som man ofte har med kredittkort). Så hvis du planlegger å betale ned hele kredittkortet den første måneden er dette kortet kanskje ikke for deg. Er du derimot en som planlegger å betale ned gjelden over tid egner seg dette kortet bra siden renten er lavere enn konkurrentene.

Credits Gold kredittkort

Credits Gold er et enkelt og greit kort, uten noen store overraskelser. Den reklamerer med gebyrfrihet og lav rente, i tillegg til at den har reise- og avbestillingsforsikring.