Testmagasinet er støttet av leserne. Når du kjøper via lenker på vår nettside kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. Les mer.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Outnorth.no

Overeksponering for sollys er ikke bare skadelig for huden din, men også for øynene dine. Å tilbringe en lang dag ute i solen uten solbriller vil føre til at de fleste får slitne øyne - og solen kan faktisk brenne øyeeplet og være en medvirkende årsak til ulike øyeproblemer som grå stær, som er en sykdom der linsen i øyet mister sin klarhet. For turgåere og fjellklatrere er det også viktig å merke seg at UV-stråler blir 4% for hver 305 meters økning i høyden, noe som gjør understreker hvor viktig det er med riktig solbeskyttelse.

Vi har undersøkt både internasjonale og norske tester. Basert på disse undersøkelsene har vi lagd en liste over de beste solbrillene.

Oppsummering

Julbo Explorer 2.0 Vår favoritt!

Julbo Explorer er et ikonisk par med solbriller som var lagd for aktiviter med ekstreme lysforhold. Dette er etterfølgeren som gir enda mer beskyttelse, og er en verdig oppgradering fra orginalen.  

Linsen til disse brillene er fotokromatisk. Det vil si at de automatisk tilpasser seg lysforholdene ved at de blir mørkere eller lysere. De har også polarisering som fjerner reflekser fra overflater som snø, is og vann. De er lette (ca 32 gram) og robuste som gjør at de passer perfekt til fjellturer, langrenn eller alpint!

Anbefalte tester
  • Trailtopeak.com: "the Explorer 2.0 is a very worthy upgrade over the original Julbo Explorer. "

Hos trailtopeak.com får brillene en veldig positiv omtale og får en score på 9.1/10. Hos Amazon har de en rating på 4.3/5.

Kjøp Julbo Explorer 2.0 fra Outnorth.no (annonselenke)

Oakley Radar EV Path Prizm Snow

Oakleys Radar EV Path er et par med  behagelig passform, utmerket optikk og rikelig med stil. Disse brillene bruker Oakley sin egen Prizm-linser som tilbyr bedre syn og økt kontrast med fargegjengivelse. Disse veier 28 gram og passer ypperlig til de fleste sporter.

Anbefalte tester
  • Bikeradar.com: "Oakley has raised the bar in cycling sunglasses"

Kjøp Oakley Rader Ev Path Prizm Snow fra Outnorth.no (annonselenke)

Oakley Jawbreaker

Oakley sin Jawbreaker er spesielt utviklet for toppidrettsutøvere. I likhet med Oakleys Radar EV Path bruker denne Prizm-glass som gir økt syn og fargegjengivelse. Disse veier ca 34 gram.

Anbefalte tester
  • Bikeradar.com: "Buy if, You want best-in-class optics and like the loud style"

Kjøp Oakley Jawbreaker fra Outnorth.no (annonselenke)