Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Xplora

Våre favoritter inkluderer smartklokker som fokuserer på kommunikasjon, GPS-sporing, treningssporing og innebygde kameraer. Vi har fremhevet smartklokker som er enkle for barn å bruke, holdbare nok til å tåle støt, beskyttede berøringsskjermer og er vanntette.

Vi anbefaler begge klokkene på denne listen, men vår desiderte favoritt er Xplora 5 fra Xplora. Denne klokken egner seg god til barn og tilbyr viktig funksjonalitet som vi er ute etter i en smartklokke for barn.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Xplora 5 Vår favoritt!

Den beste smartklokken for barn

Denne klokken har mye av funksjonene du ønsker når du skal gi et barn en smartklokke. Den er først og fremst lager for barn, og har dermed ikke internett eller tilgang til sosiale medier. Den sporer veldig bra slik at du lett kan se hvor barnet er og du kan ta kontakt med dem gjennom klokken. Videre har den en imponerende batteritid på 60 timer standby.

Xplora tilbur også en løsning for foreldre som ønsker å holde kontakten med sine barn, uansett hvor de er. Xplora-appen lar foreldrene overvåke barnets posisjon og kommunisere med barnet, mens SIM-kortet sørger for at klokken alltid er koblet til internett, slik at tjenesten alltid er tilgjengelig.

En av fordelene ved Xplora-tjenesten er at den er fullstendig uavhengig av operatøren. Det betyr at du ikke trenger å tenke på om du har valgt riktig operatør eller om du har et gyldig abonnement, da alt er inkludert i tjenesten. Prisen for tjenesten er kr 99 per måned, og dette inkluderer tilgang til Xplora-appen og posisjonerings- og IoT-løsningene som gjør at klokken alltid er koblet til appen.

Dersom du ønsker å fjerne operatørsperren, kan du inngå en avtale med en annen mobiloperatør. Dette kommer i tillegg til den månedlige prisen på 99 kr, og vil være en kostnad du må betale til den valgte operatøren. Da kan du for eksempel bruke abonnementet Plussmobil Barn sammen med klokken. Les mer om de beste mobilabonnementene for unge her.

Anbefalte tester
  • Barnevakten.com: "Xploras smartklokke gjør det enkelt for barn og foreldre å holde kontakt."

Klokken er intuitivt for barna og robust nok til å tåle leking. Operativsystemet og appene er enkle å bruke og kan installeres på flere enheter uten ekstra kostnad.

Kjøp Xplora 5 fra Xplora (annonselenke)

Xplora XGO2

Budsjett-valget

Med XGO2 får du mye for pengene. Her får du de viktigste funksjonene i en smartklokke for barn, som blant annet mobiltelefon, GPS-sporing, skolemodus og SOS-knapp.

Forskjellen mellom Xplora XGO2 og Xplora 5 er at Xplora 5 har bedre batterilevetid, flere fargemuligheter, bedre kamera og høyere vanntetthet. Ellers tilbyr Xplora XGO2 de samme sikkerhet og GPS-funksjonene som premium-modellen.

Kjøp Xplora XGO2 fra Xplora (annonselenke)

Fitbit Ace 2

En flott treningsklokke som er lagd for barn

Fit Ace 2 er en stor forbedring i forhold til Fitbit Ace på alle måter. Det nye designet er sprekt og morsomt, for ikke å nevne mer holdbar. I tillegg er det en touch-skjerm som gir en bedre brukeropplevelse.

Anbefalte tester
  • Pcmag.com: "The Fitbit Ace 2 features a number of improvements over its predecessor, making it the best children's fitness tracker you can buy."

Dette er en flott klokke som gir barnet et positivt forhold til trening og helse, og det til en rimelig pris. Nedsiden med denne klokke er at den ikke har GPS-sporing og du kan heller ikke kommunisere via klokken.

Kjøp Fit Ace 2 fra Elkjøp


Ting du bør vurdere før du kjøper en smartklokke for barn

Takket være forskjellige funksjoner lar smartklokker for barn utvikle barnets, ferdigheter, fysisk aktivitet og oppmuntrer dem til en sunn livsstil gjennom spill. Disse klokkene er vanligvis beregnet på barn mellom alereden 4 og 5 år, men aldersgrensen varierer litt fra modell til modell. Før du gjennomfører kjøpet er det anbefalt  å vurdere spesifikasjonene og funksjonalitene til klokkene.  Vi anbefaler å fokusere på disse tingene når du kjøper en smartklokke for barn.

Brukervennlighet

Hvis enheten er for komplisert kommer ikke barnet til å bruke den. Se etter store skjermer, barnevennlige knapper og remmer som barn kan håndtere.

Barnets alder

Om barnet ditt vil kunne bruke smartklokken eller ikke, kan i stor grad avhenge av alder og tilsvarende motoriske ferdigheter.

Batteritid

Størrelsen på batteriene til klokken er relativt liten. Størrelsen påvirker hvor lenge klokken holder ut før den trenger en ny ladning, som vanligvis er oppført i flere dager. Det er ikke bare størrelsen på batteriet men også operativsystem, funksjonene, GPS og telefoni som påvirker hvor lenge batteriet varer.  Derfor kan man anta at med normal bruk av en smartklokke for barn må du sannsynligvis lade den opp hver dag. Batteriet er ofte oppgitt i milliamperetimer (mAh), og jo  høyere verdi, jo lenger skal klokken vare mellom ladningene. En verdi fra 400 mAh anses å være en grense for en anstendig batterikapasitet.

Vanntetting og holdbarhet

Robusthet og kvalitet er viktig for at klokken skal vare. Gummi er ofte et materiale som passer bra her. I det minste vil du ha en vannavstøtende enhet med en beskyttet skjerm og et solid bånd.

GPS-sporing

Du bør vurdere om GPS-sporing er noe du ønsker i barnets smartklokke. Hvis sporing er avgjørende, se etter enheter som også gir "geofencing" og posisjonsvarsler. Et "geofence" er et geografisk avgrenset område som du kan definere selv. Når barnet går utenfor dette området vil du få en beskjed. Du burde også vurdere rekkevidden til smartklokken hvis du har tenkt å bruke en som er avhengig av Bluetooth kontra å koble til et mobilnettverk.

Toveis kommunikasjon

Hvis du vil kunne snakke eller sende et sms til barnet ditt og få dem til å svare, vil du ha en smartklokke utstyrt med et SIM-kort. Vanligvis trenger du også en dataplan. Noen smartklokker har også nødknapper i nødstilfeller.

Spill

Bestem om du vil ha en enhet som tilbyr spill. Det er både fordeler og ulemper med dette. Selv om det kan være morsomt og til og med lærerikt for barn, kan klokker utstyrt med spill også være en distraksjon.

Ofte spurte spørsmål

Hva er Xplora-klokker?

Xplora selger faktisk flere klokker for barn, som alle fremmer en mer aktiv livsstil gjennom spill og virkelige belønninger.

Vi tror X5 Play er den beste Xplora-klokken for barn, men XGO2 er et rimelig alternativ. XGO2 har nesten alle de samme funksjonene som X5 Play, men et kamera av lavere kvalitet og en annen kjerneprosessor.

Hvordan legger jeg til musikk på Xplora-klokken min?

En av de godkjente kontaktene dine skal sende en tekstmelding til MP3-filen til Xplora X5 Play-klokken. Trykk på filen og la sangen spille av. Når sangen er over, vil du se et alternativ for å laste ned filen til klokken.

Sørg for at du har en stabil Wi-Fi-tilkobling for å øke hastigheten på nedlastingsprosessen og bevare klokkens batterilevetid.

Fungerer Xplora-klokken med iPhone?

Ja, Xplora-appen fungerer på iOS- og Android-telefoner.

Er Xplora 5 vanntett?

Ja, Xplora 5 er vanntett. Den har en vurdering på IP68, noe som betyr at den er vanntett til en dybde på 1 meter i 30 minutter. Dette forutsetter imidlertid at klokken bare slippes i vannet. Klokken tåler ikke det ekstra trykket som utøves når du driver med svømming og andre vannaktiviteter. Med andre ord, ikke få panikk hvis du bruker Xplora X5 Play i regnet, men ta den av før du hopper i bassenget.

Hvorfor trenger jeg et SIM-kort for barnets smartklokke?

Dersom enheten skal støtte GPS-sporing og toveis-kommunikasjon må den ha et SIM-kort med en dataplan for å koble til et nettverk for å sende og motta data.

Må barnets smartklokke være på samme nettverk som smarttelefonen min?

Nei, det ikke nødvendig at det er det samme mobiloperatør som du bruker.