Testmagasinet er støttet av leserne. Når du kjøper via lenker på vår nettside kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. Les mer.

Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Xplora

Våre favoritter inkluderer smartklokker som fokuserer på kommunikasjon, GPS-sporing, treningssporing og innebygde kameraer. Vi har fremhevet smartklokker som er enkle for barn å bruke, holdbare nok til å tåle støt, beskyttede berøringsskjermer og er vanntette.

Vi anbefaler begge klokkene på denne listen, men vår desiderte favoritt er Xplora 4 fra Xplora. Denne klokken egner seg god til barn og tilbyr viktig funksjonalitet som vi er ute etter i en smartklokke for barn.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Xplora 4 Vår favoritt!

Den beste smartklokken for barn

Denne klokken har mye av funksjonene du ønsker når du skal gi et barn en smartklokke. Den er først og fremst lager for barn, og har dermed ikke internett eller tilgang til sosiale medier. Den sporer veldig bra slik at du lett kan se hvor barnet er og du kan ta kontakt med dem gjennom klokken. Videre har den en imponerende batteritid på 60 timer standby.

Anbefalte tester
  • Barnevakten.com: "Xploras smartklokke gjør det enkelt for barn og foreldre å holde kontakt."

Klokken er intuitivt for barna og robust nok til å tåle leking. Operativsystemet og appene er enkle å bruke og kan installeres på flere enheter uten ekstra kostnad.

Kjøp Xplora 4 fra Xplora (annonselenke)

Fitbit Ace 2

En flott treningsklokke som er lagd for barn

Fit Ace 2 er en stor forbedring i forhold til Fitbit Ace på alle måter. Det nye designet er sprekt og morsomt, for ikke å nevne mer holdbar. I tillegg er det en touch-skjerm som gir en bedre brukeropplevelse.

Anbefalte tester
  • Pcmag.com: "The Fitbit Ace 2 features a number of improvements over its predecessor, making it the best children's fitness tracker you can buy."

Dette er en flott klokke som gir barnet et positivt forhold til trening og helse, og det til en rimelig pris. Nedsiden med denne klokke er at den ikke har GPS-sporing og du kan heller ikke kommunisere via klokken.

Kjøp Fit Ace 2 fra Elkjøp


Ting du bør vurdere før du kjøper en smartklokke for barn

Takket være forskjellige funksjoner lar smartklokker for barn utvikle barnets, ferdigheter, fysisk aktivitet og oppmuntrer dem til en sunn livsstil gjennom spill. Disse klokkene er vanligvis beregnet på barn mellom alereden 4 og 5 år, men aldersgrensen varierer litt fra modell til modell. Før du gjennomfører kjøpet er det anbefalt  å vurdere spesifikasjonene og funksjonalitene til klokkene.  Vi anbefaler å fokusere på disse tingene når du kjøper en smartklokke for barn.

Brukervennlighet

Hvis enheten er for komplisert kommer ikke barnet til å bruke den. Se etter store skjermer, barnevennlige knapper og remmer som barn kan håndtere.

Barnets alder

Om barnet ditt vil kunne bruke smartklokken eller ikke, kan i stor grad avhenge av alder og tilsvarende motoriske ferdigheter.

Batteritid

Størrelsen på batteriene til klokken er relativt liten. Størrelsen påvirker hvor lenge klokken holder ut før den trenger en ny ladning, som vanligvis er oppført i flere dager. Det er ikke bare størrelsen på batteriet men også operativsystem, funksjonene, GPS og telefoni som påvirker hvor lenge batteriet varer.  Derfor kan man anta at med normal bruk av en smartklokke for barn må du sannsynligvis lade den opp hver dag. Batteriet er ofte oppgitt i milliamperetimer (mAh), og jo  høyere verdi, jo lenger skal klokken vare mellom ladningene. En verdi fra 400 mAh anses å være en grense for en anstendig batterikapasitet.

Vanntetting og holdbarhet

Robusthet og kvalitet er viktig for at klokken skal vare. Gummi er ofte et materiale som passer bra her. I det minste vil du ha en vannavstøtende enhet med en beskyttet skjerm og et solid bånd.

GPS-sporing

Du bør vurdere om GPS-sporing er noe du ønsker i barnets smartklokke. Hvis sporing er avgjørende, se etter enheter som også gir "geofencing" og posisjonsvarsler. Et "geofence" er et geografisk avgrenset område som du kan definere selv. Når barnet går utenfor dette området vil du få en beskjed. Du burde også vurdere rekkevidden til smartklokken hvis du har tenkt å bruke en som er avhengig av Bluetooth kontra å koble til et mobilnettverk.

Toveis kommunikasjon

Hvis du vil kunne snakke eller sende et sms til barnet ditt og få dem til å svare, vil du ha en smartklokke utstyrt med et SIM-kort. Vanligvis trenger du også en dataplan. Noen smartklokker har også nødknapper i nødstilfeller.

Spill

Bestem om du vil ha en enhet som tilbyr spill. Det er både fordeler og ulemper med dette. Selv om det kan være morsomt og til og med lærerikt for barn, kan klokker utstyrt med spill også være en distraksjon.

Ofte spurte spørsmål

Hvorfor trenger jeg et SIM-kort for barnets smartklokke?

Dersom enheten skal støtte GPS-sporing og toveis-kommunikasjon må den ha et SIM-kort med en dataplan for å koble til et nettverk for å sende og motta data.

Må barnets smartklokke være på samme nettverk som smarttelefonen min?

Nei, det ikke nødvendig at det er det samme mobiloperatør som du bruker.