Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Bakeren og Kokken

Å produsere gode kjøkkenkniver, spesielt hundrevis om gangen, er ingen enkel oppgave. Det krever høyverdig stål, dyktige håndverkere, strenge kvalitetskontrollsystemer og ideelt sett dine egne varmebehandlingsanlegg. Kjøkkenknivmerkene i listen nedenfor er alle respekterte merker og har livstidsgarantier. Noen av disse merkene har laget kniver i hundrevis av år!

Vi har lest gjennom utenlandske tester og omtaler for å finne de beste kokkeknivene tilgjengelig i Norge, og denne listen er basert på våre undersøkelser.

Mac TH-80 Vår favoritt!

Selv om valg av kokkekniv har mye å gjøre med personlig preferanse, er vi sikre på at Mac TH-80 er en av de mest tiltalende knivene der ute. Den knivskarpe kanten, det komfortable håndtaket og det smidige bladet gjør hakkeoppgaver mye enklere, noe som igjen reduserer måltidets forberedelsestid. Og den utmerkede kantretensjonen betyr at Mac-en vil forbli skarp i lang tid med riktig pleie.

Anbefalte tester
  • Nytimes.com: "this knife will make your everyday dicing and slicing tasks smoother and quicker."

Kjøp Mac TH-80 fra BakerenOgKokken.no (annonselenke)

Wüsthof Classic

Disse knivene er laget av et litt mykere stål enn de beste japanske knivene, og derfor føles de litt mindre skarpe. De er tunge og kraftige, mindre kvikke enn de lettere knivene, men de er begge utmerkede til å skjære opp en kylling. Hvis du lager store kjøttstykker ofte, er sannsynligvis en av disse det beste for deg. Og de er gode til det aller meste.

Anbefalte tester
  • NBCnews.com: "Wusthof Classic Chef's Knife is my last chef's knife"

Kjøp Wüsthof Classic fra BakerenOgKokken.no (annonselenke)

Global G-2 Kokkekniv

Denne kniven er en av de mest unike kokkeknivene på markedet. Materialene og estetikken gir denne kniven et tydelig utseende i forhold til konkurrentene. Når det gjelder pris, passer den komfortabelt inn i mellomklassen, mens den fremdeles gir noen avanserte designfunksjoner.

Anbefalte tester
  • Culinarylore.com: " it is extremely sharp and will slice through vegetables and meat with ease, even for very thin slices. "

Kjøp Global G-2 fra BakerenOgKokken.no (annonselenke)


Vanlige spørsmål om kokkekniver

Hva er forskjellen mellom Japanske og vestlige kniver?

Japanske kniver tilbyr et bredere utvalg, med spesielle kniver til ulike kjøkkenoppgaver. De er vanligvis laget av høykarbonstål som oppnår høy hardhet, har tynnere profiler og lavere slipevinkler og tilbyr også asymmetriske og enkle skråslip. De skjerpes lettere enn den vanlige vestlige typen kniv, og de har god kantretensjon, men de trenger mer pleie (vanligvis ikke rustfri). Vestlige kniver tilbyr ofte betydelig mindre variasjon. De er laget av mykere rustfritt stål, har dobbel skråslip, tykkere profiler og høyere slipevinkel. De krever ofte også mindre vedlikehold enn japanske kniver.

Hvordan skal man ta vare på karbonstål kniver?

Vask dem etter hver bruk og sørg for å tørke dem helt før du setter dem i skuffen. Hvis man glemmer det og kniver får rust så kan du tilsette natron med en dråpe vann og gni lett med en tannbørst for å fjerne rusten. Over tid vil kniven sannsynligvis få en patina men dette bør ikke være bekymringsfullt.

Hva slags materialer kan kokkekniver / kjøkkenkniver være lagd av?

Karbonstål
Karbonstålkniver er kjent hos både amatører og profesjonelle. De er godt kjent på grunn av deres ekstremt skarpe kanter og god kantretensjon. Nedsiden med disse knivene er at de ruster de lett. Dette betyr regelmessig vedlikehold.

Rustfritt stål
Kniver i rustfritt stål er godt kjent på grunn av korrosjonsbestandighet, men ikke på grunn av den skarpe kanten. Korrosjonsbestandighet til et materiale sier hvor mye det motstår korrosjon/rust. Dette er mindre sant i dagens marked da du kan finne nye rustfrie stålene som har god kantretensjon.

Keramikk
Keramiske kniver er den nyeste typen på knivmarkedet. De kan være ekstremt harde og dermed ha en eksepsjonell kant, men de er også mindre robuste og tøffe enn. De kan også vanligvis ikke skjerpes av brukeren.