Våren er rett rundt hjørnet, og det betyr at grillsesongen nesten er her. Hvis du tenker på å kjøpe en grill for første gang eller bytte ut grillen denne sesongen, vil du finne dusinvis av alternativer som stirrer tilbake på deg i de lokale hyllene i butikkhyllene.

Du vil se alt fra kullgriller og kamado-griller til pellet-griller og bærbare modeller. Så er det gassgriller. Du kan få en som er drevet av propan eller naturgass. En ting er helt sikkert: Uansett hva du lager mat, kan det være overveldende å plukke den beste grillen.

Gassgriller er et flott sted å starte hvis du aldri har hatt en grill før. En utendørs gassgrill er enkel å bruke, enkel å kontrollere og romslig nok til å mate hele familien. Dette er noen av de beste gassgrillene du kan kjøpe akkurat nå.

Hvorfor bruke gassgrill?

Både kull og gass fungerer, med sine respektive fordeler og ulemper. For mange utekokker vil det naturlig å bruke gassgriller. Disse varmes opp og kjøles raskt ned, og gjør det med lite styr. Som i et kjøkken, kontrolleres varmeeffekten med en vri på en knapp. For mange mennesker er det alene grunn til å kjøpe en.

Det er mye å velge mellom. Nye gassgriller kommer med alt fra en til seks brennere. De kan ha sidebrennere designet for spesifikke formål, for eksempel å varme varmen opp mat i en kjele. Du kan til og med kjøpe en grill med opplyste knotter for grilling om natten.

1. Weber Q3200

En av våre favoritter kommer fra Weber. Weber har lenge vært ledene i denne produktkategorien. Alle grillene deres er kjent for sin eksepsjonelle kvalitet, inkludert Weber Q3200-grillen.

Byggekvaliteten er utmerket, varmedistribusjonen er nesten perfekt, og med de fine varmekontrollene kan du lett koke sakte eller steke. Med mer matlagingsplass enn sine mindre søsken i Q-serien, er dette en bedre familie- og festgrill, selv om du ofrer bærbarhet.

Portabiliteten til denne modellen er en stor pluss. Grillen er lagd av lette materialer så den kan enkelt flyttes rundt.

A portable grill that is large enough to do most anything - gasgrilladvice.com

Hvis du ikke trenger noe så stort og fremdeles vil ha en grill som er ganske enkel å flytte rundt, er Q3200 fortsatt en fin investering som skal gi deg mange års utmerket service.

Kjøp Weber Q32o0 her (annonselenke)

2. Weber Spirit II E-310

Weber Spirit II E-310

Den kompakte størrelsen gjør at denne grillen passer til både på balkongen og på ptur. Grilloverflaten er stor nok til å tilberede et komplett måltid (kjøtt eller fisk og et par grønnsaker) for en familie, eller et dusin burgere til fest. Med en tykk, rustfast brennkammer av støpt aluminium, vil den vare i flere år. Videre er det en eksternt montert propanbeholder og lagringshylle under grill. Spirit II er også en spesielt enkel grill å montere, vedlikeholde og bruke.

Anbefalte tester
  • usatoday.com: "The Weber Spirit II E-310 is the best grill we've ever tested"

Dette er en grill som vil vare i mange år og er absolutt verdt pengene.

Kjøp Weber Spirit II E-310 her (annonselenke)

3. Nordic Season Huntington 4+1

Nordic Season Huntington 4+1

Denne er egnet for de som ønsker en litt større grill. Grillen har 4 brennere i rustfritt stål og en nyttig sidebrenner. Dette gjør at du kan tilbrede så og si hele hele måltidet utendørs. De 4 brennerne gir deg også stor fleksibilitet til å steke maten på ulike måter. Den har store sidebord som gjør at du har et stort arbeidsområde.

Designmessig er denne grillen lagd av rustfritt stål og passer fint inn i moderne bolig.

Kjøp Nordic Season Huntington 4+1 her

4. Weber Spirit II E-210

Weber Spirit II E-210

Hvis du ønsker å steke gatens beste burgere, er denne Weber-grillen et godt valg. Webers 10-års garanti gjelder for alle grilldelene, så denne vil holde seg i årene fremover, selv med mye bruk.

Den  kommer med to gassbrennere, GS4 grillsystem og den er kompatibel med iGrill 3. Med iGrill-tilbehør kan du for eksempel sjekke kjøttemperaturen gjennom en egen app.

Anbefalte tester
  • Grillcookbake.com: "Weber Spirit II E-210 has a very solid build and is an excellent choice for those who want a simple yet high-performing grill. "

Grillen er rimelig priset (5000-6000 kr). Den er anbefalt til alle som drømmer om den perfekte lørdagsgrillen.

Kjøp Weber Spirit II E-210 her (annonselenke)

5. Broil King Signet 340

Broil King er en kanadisk grillprodusent som tilbyr et stort utvalg av gassgriller fra bærbare til store modeller i ulike prisklasser. De har drevet virksomheten siden 1906, som gjør at Broil King er en av de eldre produsentene av griller. Deres mange års drift er en god indikasjon på at de forstår alt det er å vite om griller og har hatt tid nok til å forbedre designen og ytelsen til produktene sine.

Anbefalte tester
  • Amazingribs.com: "You get a lot for your money with Signet. It competes well with Weber’s beloved Spirit line for a lower price. "

Broil King Signet 340 er solid, holdbar, pålitelig og har rikelig med kokeplass for en mellomstor gassgrill. Den har 3 brennere i rustfritt stål, og disse varmes opp til 350 °C på kort tid. Den har også grillrister med to sider i støpejern, og et grillsystem med rustfrie stålbøyler.

Kjøp Broil King Signet 340 her (annonselenke)


Hva er forskjellen mellom gass og kullgriller?

Gassgriller er raskere og enklere å bruke enn kullgriller fordi du kan slå på flammen (gjerne med en knapp) og enkelt kontrollere varmen slik du ønsker å ha den. De produserer ikke mye røyk og er enklere å rengjøre enn kullgriller siden du ikke trenger å takle avfall.

Kullgriller er imidlertid mye billigere og kan brenne varmere enn gassgriller. Kull gir også en behagelig røykfylt smak til maten din, som du ikke kan få fra en gassflamme. Men kull tar tid å tenne, og du må være komfortabel med å bevege deg rundt kull og fikle med ventiler for å kontrollere grillens varme.

Hvor lenge skal en gassgrill vare?

En god gassgrill skal vare et tiår eller mer, forutsatt at du rengjør den etter hver bruk og beskytter den godt. Weber, som lager flere av grillene på denne listen, garanterer alle deler i 10 år, så vi forventer at valgene våre holder opp i minst så lenge.

Er en gassgrill verdt prisen?

Hvis du griller regelmessig eller liker å grille i helgene, bør du investere i en gassgrill. En god koster fort over 5000 kr, men vil tjene deg godt i flere år. Selv om det er over det dobbelte av prisen på en kullgrill av høy kvalitet, er det verdt investeringen hvis du prioriterer hastighet og bekvemmelighet.

Hvordan velger jeg en gassgrill?

Når du velger en gassgrill, må du først bestemme hvilken størrelse du trenger. Vi tror at en grill med tre brennere er stor nok for de fleste behov, med god plass til å lage mat til en familie eller en BBQ. Griller med flere brennere er vanligvis overkill, mens to-brenner griller kan føles trangt.

Se etter griller i $ 400 til $ 700-serien med en brennkammer av aluminium (som holder varmen godt og ikke vil ruste). Hvis du ønsker at grillen skal være lenge bør du ikke velge en budsjettmodell, men pass også på å ikke betale for mye for utstyr du kanskje ikke kommer til å trenge (for eksempel et rotisserie eller en sidebrenner)

Konklusjon

Gode gassgriller er utrolig praktisk for deg som liker å lage mat ute. Ikke bare sparer de tid, men de bruker det så effektivt. Vi håper at guiden vår gir deg nok informasjon til at du kan finne en gassgrill som passer deg.