Ingenting slår nybrent og nykvernet kaffe om morgenen. Det er den ultimate luksusen. Bokstavelig talt, ved å trykke på en knapp, blir kaffebønnene nykvernet, og drikken du ønsker vil bli levert i løpet av sekunder.

Espresso er en type kaffe som lages ved å presse en liten mengde varmt vann gjennom finmalte kaffebønner. Den er kjent for sin sterke, rike smak og er en stift i mange kaffeelskeres hjem. Hvis du er en fan av espresso og ønsker å kunne lage den hjemme, trenger du en god espressomaskin. I denne artikkelen skal vi ta en titt på noen av de beste espressomaskinene for hjemmet.

De beste espressomaskinene er ikke billig, og du kan forvente å betale flere tusenlapper for en god maskin. Er du i tvil kan du tenke på hvor mye du vil spare ved å bruke din espressomaskin enn å kjøpe dyre latter og cappuccinoene fra kaféer .

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

1) Sage SES990 Vår favoritt!

Sage SES990 er en high-end espressomaskin som er designet for bruk i hjemmet. Den er laget av Sage, en kjent produsent av små kjøkkenapparater.

Sage SES990 har en elegant og moderne design som vil se flott ut på enhver kjøkkenbenk. Den er laget av materialer av høy kvalitet, inkludert rustfritt stål og høykvalitets plast, som gjør den både slitesterk og enkel å rengjøre.

En av de fremtredende funksjonene til Oracle Touch er dens automatiske sliping, dosering og pressing. Dette gjør det enkelt å få perfekt kaffe hver gang, uten å måtte mase med detaljene. Maskinen har også en enkel berøringsskjermbetjening, som lar deg velge mellom fem populære kaffetyper: espresso, lang svart, latte, flat hvit og cappuccino.

En annen flott funksjon er dens automatiske melkeskummer. Med den automatiske dampstangen kan du lage den perfekte melketemperaturen og konsistensen etter din smak. Maskinens mikromelkeskum av baristakvalitet forsterker smaken av kaffe og er uunnværlig for en god kopp.

Når det gjelder temperaturkontroll, utmerker denne maskinen seg. Den har et digitalt temperaturkontrollsystem som er nøyaktig til +/-1ºC. Dette høres kanskje ikke så mye ut, men en forskjell på bare én grad kan bety forskjellen mellom en perfekt balansert espresso og en bitter. Maskinens PID (Proportional-Integral-Derivative) kontroller sørger for at vannet alltid har den ideelle temperaturen for å lage kaffe.

SES990 er også enkel å vedlikeholde, med en automatisk avkalkings- og rengjøringsalarm. Maskinen kommer til og med med et rengjøringssett og vannfilter for å hjelpe deg med å holde den i topp stand.

Totalt sett er SES990 et fantastisk valg for alle som leter etter en eksklusiv espressomaskin til hjemmet sitt. Dens automatiske maling, dosering og pressing, enkel berøringsskjermbetjening og automatisk melkeskummer gjør den til et toppvalg.

-> Kjøp Sage SES990 fra Bakeren og Kokken (annonselenke)

2) DeLonghi Kaffemaskin ECAM 21.117 W

Hvis du elsker kaffe, kan det være en forandring å ha en espressomaskin av høy kvalitet i hjemmet. De'Longhi kaffemaskinen er et flott alternativ for alle som leter etter en eksklusiv, helautomatisk espressomaskin.

En av de fremtredende egenskapene til De'Longhi kaffemaskinen er dens brukervennlighet. Den har direktevalgknapper og en praktisk dreiekontroll, som du kan bruke til å justere kaffestyrke og mengde. Dette gjør det enkelt å tilpasse kaffen til dine eksakte preferanser.

De'Longhi-kaffemaskinen kan også skryte av et høykvalitets malesystem. Dens 13-trinns koniske kvern kan justeres individuelt, slik at du kan få den perfekte malingen for kaffebønnene dine. Maskinen har en stor kapasitet på 200 g for kaffebønner, og den kan også brukes med kaffepulver.

Når det gjelder vedlikehold, er De'Longhi kaffemaskinen lite vedlikehold og enkel å rengjøre. Den kompakte bryggegruppen kan fjernes helt fra maskinen, noe som gjør det enkelt å få tilgang til interiøret for rengjøring.

En annen flott funksjon ved De'Longhi kaffemaskinen er dens evne til å produsere kaffedrikker i barista-stil. Dens spesielle skummunnstykke gir et ideelt melkeskumresultat for en kremet cappuccino eller latte macchiato.

Endelig lar De'Longhi kaffemaskinen deg lagre dine personlige preferanser for aroma, kaffe og melkemengde for alle drikker. Dette betyr at du kan nyte konsekvent velsmakende kaffe hver gang.

Totalt sett er De'Longhi kaffemaskinen et fantastisk alternativ for alle som leter etter en eksklusiv, helautomatisk espressomaskin til hjemmet sitt. Dens brukervennlighet, høykvalitets malesystem og evnen til å produsere drinker i barista-stil gjør den til et godt valg.

Dette er en veldig brukervennlig maskin som har fått 9.85 av 10 stjerner av Trustedcoffeereviews.co.uk. Den har et enkelt kontrollpanelet som lar deg velge mellom 3 forskjellige temperaturer, intensitet og mengde. Den har også et cappuccino-system som lar deg lage skum til den perfekte cappuccinoen.

Kilde

-> Kjøp DeLonghi ECAM 21.117 W fra Bakeren og Kokken (annonselenke)

3) DeLonghi Espressomaskin EC685 Svart

Selv om Delonghi EC-685 ikke er den beste allsidige espressomaskinen, er det fortsatt verdt å vurdere. Maskinen er veldig enkel å bruke, og den lager velsmakende kaffe. Fremfor alt gir den enestående skum. En annen fordel er at den er en av de mer rimelige maskinene i denne listen.

Kilde
  • Goodhousekeeping.com: "This model is great for anyone in need of a coffee machine but who’s also short of space in the kitchen."

-> Kjøp DeLonghi EC-685 fra Bakeren og Kokken (annonselenke)

5) Gaggia Classic ver.3 (2019 Pro) Espressomaskin

Gaggia Classic er den nyeste gjengivelsen av Gaggias elskede halvautomatiske espressomaskiner. Med den attraktive Gaggia-stilen, er det ikke rart at denne espressomaskinen er et populært valg for både nybegynnere og eksperter.

Kilde
  • Homegrounds.com: "The Gaggia Classic Pro offers the excellent brewing that we’ve come to expect from the Gaggia Classic and improves it with a commercial steam wand. "

-> Kjøp Gaggia Classic fra Bakeren og Kokken (annonselenke)

Ulike typer espressomaskiner

Manuelle maskiner krever finmalte bønner da de ikke har ingen innebygd kvern. Kaffen plasseres i et filter på et håndtak, og håndtaket brukes til å trekke vann gjennom bønnene. Disse maskinene finner du ofte på kaféer og gir de beste kaffene, men det er uten tvil den vanskeligste maskinen å mestre.

Når du brygger kaffe med en halvautomatisk espressomaskin heller du forhåndsmalt kaffe i filteret også presser du kaffen. Her trenger du ikke å manuelt trekke vannet gjennom bønnene da dette er her blir gjort med knapper.

Automatiske maskiner har en innebygget kaffekvern som maler bønnene. Størrelsen på espresso eller kaffedrikk er automatisert og ofte programmerbar. Disse maskinene passer deg som vil nyte av en god kopp espresso uten å måtte anstrenge deg. Ønsker du skummet melk må du kjøpe en melkeskummer ved siden av.

Super-automatiske maskiner er et trinn over automatiske maskiner. I tillegg til alt det automatiske maskiner kan, kan du ofte også skumme melk. Det eneste du trenger å huske er å fylle opp med kaffebønner, vann og melk.

Kapselmaskiner bruker kapsler for å lage espresso eller andre kaffedrikker. Dette er absolutt den letteste måten å få seg en espresso om morgenen.

Å velge riktig handler må du spørre deg om hvor lettvint du ønsker prosessen skal være, hvordan mye rengjøringen du tillater, hvor mye plass den kan ta, og selvfølgelig hvor mye den vil koste deg.