En vektdyne kan forbedre din søvnkvaliteten og varigheten. Det er vanskelig å si hvilken vektdyne som er best, men kvalitet og vaskbarhet er gode utgangspunkt. Disse dynene er de som er spesielt komfortable, solid konstruert og enkle å ta vare på.

Denne listen er basert på anmeldelser og erfaringer fra eksterne kilder, samt våre egne tester.

Vår favoritt!

1) Vektdyne fra Zenkuru

Dette tunge teppet gir en rolig og behagelig følelse. Det føles nesten som en stor klem! Denne hjelper kroppen din til å slappe av, og du stresser mindre og sover bedre.

Denne vektdynen er fylt med små glassperler som skaper et trykk over hele kroppen. Disse glassperlene er hypoallergene, giftfrie og luktfrie. Ytterstoffet er laget av 100 % bomull som har miljøsertifiseringen Øko Tex Standard 100. Trykket fra vektdynen hjelper kroppen din med å slappe av slik at du kan sove dypere, stressermindre og føler deg tryggere mens du sover. Hvis du beveger deg mye når du sover kan denne dynen også hjelpe med å dempe dette.

Denne dynen har en score på 4.7/5 stjerner på Coolstuff.no. Anmeldelsene påpeker at søvnen deres har blitt betraktelig bedre og at det føles godt å ligge under den.

Du kan få denne dynen i forskjellige vekter: 5, 7, 9, 11, 13 og 15 kg

Kjøp Zenkuru fra CoolStuff.no (annonselenke)

2) Cura Peal fra Cura of Sweden

Cura Pearl fra Cura of Sweden er fylt med små mikroperler. Disse mikroperlene former seg etter kroppen og gir en helt unik opplevelse når du sover. Dette reduserer stress, angst og aggresjon. Ytterstoffet er laget av 100% bomull. Glassperlene i dynen er sydd inn i et rutenett slik at det ikke glir rundt og samler seg i klumper inni teppet. Denne vektdynen er en av nordens mest solgte vektdyner og passer for de fleste.

Denne vektdynen har fått best i test fra Pricerunner. Fordeler som påpekes er at dynen følger kroppen, den er myk og den er lett å vaske.

Du kan få denne dynen i forskjellige vekter: 5, 7, 9, 11 og 13 kg

Kjøp Cura Pearl fra ConfidentLiving.no (annonselenke)


Hva er en vektdyne?

Vektdyner er terapeutiske vektede tepper som bruker vekt til å slappe av nervesystemet, noe som bidrar til å forbedre søvnen din og redusere stress og angst. Stressfri søvn er en av de beste måtene å forbedre hjernens funksjon og kognitive evner.

Hvor tung bør en vektdyne være?

Det kommer helt på kroppen din! en tung dyne bør tilsvare ca. 10-15 prosent av kroppsvekten din, men å velge vekt handler egentlig om dine personlige preferanser.

Hva er fordelene med å bruke en vektdyne?

Trykket fra ekstravekten etterligner en terapeutisk teknikk som kalles dyp trykkstimulering. Dyp trykkstimulering bruker trykk for å slappe av nervesysteme. Dette kan lindre smerte, redusere angst og forbedre humøret. Noen eksperter hevder at ved å replikere følelsen av å klemme kan vektdyner øke produksjonen av oksytocin (også kjent som "kjærlighetshormonet"/ "kosehormonet"), dopamin og melatonin, og til og med kan redusere søvngang.

Hva er ulempene med å bruke en vektdyne

Det er noen ulemper som det er verdt å huske på. For noen kan vektdyner bli for varmt. Andre kan også føle seg klaustrofobisk under en vektdyne, eller bare foretrekker mer bevegelsesfrihet i sengen. Det kan også være vrient for dem med partnere siden det være vanskelig å finne en dyne som er behagelig for dere begge. Ønsker du å kjøpe et vektet teppe men din partner ønsker ikke kan du alltids sove med din vektdyne under den vanlige dynen på din side av sengen.

Hvem bør ikke bruke vektdyner?

I følge produsenter bør imidlertid ikke vektede tepper brukes til småbarn under 2 år, da det kan øke risikoen for kvelning. Rådfør deg alltid med barnelege før du prøver et vektet teppe. Videre bør vektdyner heller ikke brukes av de med astma (for det kan forårsake pustevansker om natten) eller de med klaustrofobi (som en vektet dyne kan utløse).

Hvordan vaske en vektdyne?

En vektdyne kan oftest vaskes i maskin ved 60 ° C. Du kan kaste et par håndklær inn for å forhindre at vaskemaskinen kommer i ubalanse. Men det er verdt å tenke på hvor mye vekt vaskemaskinen din kan ta og kanskje velge å vaske teppet for hånd. Det er også mulig å fryse teppet for å holde det friskt.