For et par år siden var trådløse telefoner ikke helt pålitelige, men takket være framskritt innen Bluetooth høres de beste trådløse hodetelefonene like bra ut som de med kabler, og noen kommer med fine funksjoner som aktiv støydemping og innebygde AI-assistenter.

Disse trådløse hodetelefonene er svært nyttige å ha fordi nyere smarttelefoner, som iPhone 12 og Pixel 4 har fjernet AUX-inngangene for å koble til hodetelefonene. Dermed er det et must å ha trådløse telefoner hvis du har en nyere smarttelefon.

1. Sony WH-1000XM4

Bose Noise Cancelling Headphones 700
Sony WH-1000XM4

De siste tre årene har Sony 1000X-serien dominert markedet for trådløse hodetelefon på. De høres bra ut takket være en Sony's egenutviklede lydteknologier og holder minsker støy utenfra takket være Sonys stadig forbedrende støydempingsalgoritmer.

Selv om Sony WH-1000XM4 kanskje ikke er en enorm forbedring sammenlignet med fjorårets WH-1000XM3, er de fremdeles et snitt over konkurrentene på nesten alle måter: de høres bedre ut, de blokkerer støy bedre og har bedre funksjoner som Quick Attention-modus som slipper inn all støy utenfra uten å ta av hodetelefonene.

Disse imponerende Sony-hodetelefonene er funksjonsrike, og er gode reisefølger.

2. Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose Noise Cancelling Headphones 700
Bose Noise Cancelling Headphones 700


Bose har virkelig overgått seg med hodetelefonene 700. Det er spesielt den sofistikerte støydempingen som gjør dem til at av markedets beste hodetelefoner

Disse hodetelefonene høres fantastiske ut, med en levende, livlig karakter og velbalansert lydbilde og tilbyr den samme store støydempingen du forventer av Bose. De har ikke de samme funksjonene som WH-1000XM3, og batterilevetiden er også 10 timer mindre enn Sony-hodetelefoner til tross for at de koster mer, men de er fremdeles vel verdt å vurdere når du leter etter et par trådløse hodetelefoner

3) Bowers & Wilkins PX7 trådløse hodetelefoner

Bowers & Wilkins PX7 


Bowers & Wilkens PX7 tilbyr hodetelefoner har førsteklasses lydkvalitet. Støydempingen er også god, men ikke like god som Sony WH-1000XM3. Hvis du leter etter trådløse støydempende hodetelefoner og er villige til å betale litt ekstra er Bowers & Wilkins PX7 vel verdt å vurdere.

Med god støykansellering, mye forbedret lydkvalitet og et kult design er disse hodetelefonene noe av det beste tilgjengelig på markedet idag.


Hvordan fungerer trådløse hodetelefoner?

Svaret er Bluetooth, men hvordan det fungerer er enormt komplisert og kjedelig, så la meg forklare så enkelt jeg kan.

Se for deg to personer som står på hver side av en elv og vinker mot hverandre - det er hodetelefonene dine og musikkspilleren din. Music Player har noen tunge kasser som ikke flyter over elven. Så det bryter dem ned i små små enheter som flyter. Når de kommer til den andre siden, gjenoppbygger hodetelefoner dem nøyaktig som de var. Det er egentlig det som skjer med Bluetooth, bortsett fra at det i utgangspunktet er øyeblikkelig. Og den bruker radiobølger i stedet for en elv, som fører oss pent inn på neste spørsmål ...

Er Bluetooth-hodetelefoner trygge?

Du har sikkert hørt påstandene om at det er dårlig for deg å holde en telefon ved siden av hodet ditt, fordi radiobølgene går gjennom hodet og forårsaker kreft. Bluetooth bruker også radiobølger, så er det åpent for de samme beskyldningene?

Selv om påstandene om å holde holdetelefonen ved siden av hodet gitt hadde gitt deg kreft hadde blitt bevist (som de ikke har), har du fremdeles ingenting å bekymre deg for. En mobiltelefonsender og mottaker er mye kraftigere, og er designet for å sende signaler over en enorm avstand. Bluetooth er designet for å overføre og motta fra en avstand på 10 meter eller mindre. Signalet er så svakt at det ikke en gang er sammenlignbart. Så ikke bekymre deg for det.

Mister Bluetooth-hodetelefoner kvalitet over tid?

Vanligvis er mengden informasjon du kan overføre via Bluetooth mindre enn du får med en kablet hodetelefon. For å omgå dette reduserer Bluetooth lydkvaliteten slik at filen blir mindre. Men frykt ikke, denne "nedgraderingen" vil ikke være merkbar for de aller fleste. Hvis du har lyst på å høre hver eneste lille detalj i musikken din, kan du gå med en kabel.