Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til HifiKlubben.no

Det første store spørsmålet er om du skal gå for en høyttalerpakke eller en soundbar. Det kommer virkelig an på hvor mye plass du har til systemet, hva budsjettet ditt er, og hvilke andre enheter du vil koble til det. En høyttalerpakke gir deg ekte surroundlyd, ettersom høyttalerne plasseres rundt deg. Men et fullstendig surroundanlegg koster mer enn en soundbar / lydplanke og krever flere bokser på rommet ditt, inkludert en AV-mottaker. For mange er en soundbar / lydplanke det beste alternativet. Det er en enklere og mer elegant løsning, siden den kombinerer høyttalere og forsterkning til en mer diskret pakke. Mange lydfelt kommer med Dolby Atmos, som gjør en veldig god jobb med å replikere surroundlyd ved å plassere lyd over deg så vel som rundt deg.

Uansett hvilket surroundanlegg du vurderer, sørg for at rommet har nok plass for anlegget og at enheten din (feks spillkonsollen/4K Blu-ray-spiller/digitalbox) kan koble seg til anlegget.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Dali Oberon

Oberon 1s er et utmerket valg hvis du leter etter liten høyttaler av høykvalitet.

Hos den anerkjente lyd-nettsiden Whathifi.com har høytaleren fått en imponerende score på 5/5 stjerner. Her blir det nevnt at høytaleren har en fet og artikulert lyd, at den er god med stemmer og at byggkvaliteten er topp.

Anbefalte tester
Kjøp Dali Oberon (annonselenke)

Sonos Arc

Denne lydplanken fra Sonos er enkel å sette opp, pen å se på og er stand til å levere lyd av sjelden kvalitet.

Hos Whathifi.com har lydplanken fått en imponerende score på 5/5 stjerner. I deres anmeldelse blir det tatt opp at lydplanken har en imponerende Dolby Atmos og at lyden er dynamisk, detaljert og vektig. Videre har denne Sonos planken alle de vanlige smarte Sonos-funksjonalitene som du kan forvente fra et nytt Sonos produkt.

Anbefalte tester
Kjøp Sonos Arc (annonselenke)

Dali Katch One

Denne lydbaren er flott for musikk, enda bedre for filmer og ser bra ut i stuen. I 2019 vant den What Hi-Fi sin best i test pris.

Anbefalte tester
Kjøp Dali Katch One (annonselenke)

Sennheiser Ambeo soundbar

Denne lydplanken er dyr, ganske stor og litt upraktisk, men disse valgene er for å gi deg en overlegen lydopplevelse. Ved å bruke drivere av høyere kvalitet, er Ambeo lydplanken i stand til å produsere en sjelden lyd, og 3D-lydbehandlingen er helt overbevisende.

Anbefalte tester
Kjøp Sennheiser Ambeo (annonselenke)

Vanlige spørsmål om surroundanlegg / hjemmekinoanlegg

Hva er surround-lyd?

Surroundlyd bruker flere lydkanaler og en rekke høyttalere for å gjengi lyd. Dette blir ofte gjort får å oppnå et mer realistisk lydbilde.

Hva betyr kanalene?

Hvis du tenker på kanaler som høyttalere er det første tallet (f.eks. 5 i et 5.1-system) = antall høyttalere ".1" refererer til om systemet har en subwoofer eller ikke, så .1 i et 5.1-system betyr at det er en subwoofer. Så har mange også et tredje tall (for eksempel 5.1.2) og det betyr hvor mange Dolby Atmos-høyttalere som er i oppsettet. Så en 5.1.2 hjemmekino betyr 5 høyttalere, 1 subwoofer og 2 Dolby Atmos-høyttalere.