Robotstøvsuger har blitt svært populært de siste årene. Hvorfor? Fordi støvsuging er en av de mest kjipeste oppgavene som vi alle må gjøre. Det er kanskje ikke like kjipt som å rengjøre toalettet, men det er sin egen slags tortur. Robotstøvsugere derimot blir aldri lei av å støvsuge, og de har ikke noe imot å jobbe hver dag. I de fleste hjem holder de gulvene ryddige - kjæledyrhår, smuler og annet rusk forsvinner før du merker det!

Vi har undersøkt flere nettsider og publikasjoner, og basert denne listen på deres tester og resultater.

1) Xiaomi Roborock S6 MaxV 6

Når en produsent bygger en robotstøvsuger med mer enn én funksjon, merker du ofte at det er et produkt som kan gjøre litt av alt, men ikke utmerke seg i noe. Dette gjelder ikke Roborock S6 MaxV. Denne smarte støvsugeren suger ikke bare gulvene dine, men mopper dem også.

I motsetning til sin forrige modell har denne støvsugeren forbedret sugekraft, teppegjenkjenning, muligheten til å endre planløsningen og mer. Enheten lager også mye mindre lyd enn før. Mappingsfunksjonen er også fin. Det er en av få enheter der du kan stille inn hvor mye vann som skal brukes til å tørke vanskelige flekker på gulvet.

Anbefalte tester

Dette er en fantastisk støvsuger med en konkurransedyktig pris, spesielt når du vurderer alle premiumfunksjoner. I tillegg kan enheten håndtere smarte assistenter som Amazon Alexa og Google Home, selv om disse funksjonene er noe begrensede.

Kjøp Xiaomi Roborock S6 her (annonselenke)

2) iRobot Roomba 960

iRobot 960

Roomba 960s feilfri navigering, stellrengjøring og avanserte funksjoner skiller den ut fra alle andre robotstøvsugere. iRobots merkevare Roomba har blitt like synonymt med Robotstøvsuger som Q-tips er med bomullspinner. Den Wi-Fi-aktiverte Roomba 960 er rikelig bevis for hvorfor. Den gjør en slitsom oppgave til noe du nesten kan se frem til. Med tre rengjøringsmåter og smuss-sensorer, holder den alle gulvflatene i plettfrie, og kameradrevet navigasjon og kartlegging fungerer utmerket. Den brukervennlige appen gir varsler og detaljerte rengjøringsrapporter. Muligheten til å kontrollere den med Amazon Alexa og Google Home stemmekommandoer er bare rosinen i pølsa.

Kjøp Robot Roomba 960

3) iRobot Roomba s9 +

iRobot S9 +

iRobot s9 + er den mest avanserte robotstøvsuger, men den vil være utenfor rekkevidde for mange budsjetter. iRobot har gjort det igjen, tatt robotstøvsuger til neste nivå ved å lage en annen modell som kan tømme sin egen søppelkasse. Et annet kraftig støvsuger i Roomba s9 + 's dokkingstasjon suger støv og rusk automatisk ut av robotstøvsuger når den parkerer seg, og lagrer så mange som 30 søppelposer fulle av skitt. Og det lagrer det hele i en filterpose, slik at ingenting slipper ut i hjemmet når du til slutt trenger å skifte sekk. Men som du sikkert har gjettet, kommer denne med en veldig høy prislapp.

Kjøp iRobot S9+ (annonselenke)

4) Ecovacs Deebot 600

Ecovacs Deebot 600 

Deebot 600 er en god renholder med appkontroll og Amazon Alexa-støtte til en budsjettpris. Ikke la den lave prislappen lure deg. Deebot 600 fra Ecovacs leverer flere av funksjonene som vanligvis bare finnes på robotstøvsugere som koster tusenvis mer, inkludert navigasjonskartlegging, en smarttelefon-app og støtte for smarte hjemmeenheter som Amazon Echo-serien. Her får du mye for pengene!

Kjøp Ecovacs Deebot 600 (annonselenke)

5) Neato Robotics Botvac D7 Connected

Neato Robotics Botvac D7 Connected

Med denne enheten får du mye valuta for pengene. Det fantastiske navigasjonssystemet lar brukere blant annet lage virtuelle barrierer på det detaljerte kartet. På denne måten kan du være sikker på at støvsugeren ikke vil gå og komme til steder der den ikke skal være.

Enheten ser vakker ut og smarttelefon-appen gir deg muligheten til å bruke flere rengjøringsmoduser. Appen holder også oversikt over de siste 20 rengjøringsøktene, og støvsugeren fungerer med Amazon Alexa, Google Home og IFTTT. I tillegg sikrer D-formen til denne støvsugeren at selv de lureste hjørnene blir rengjort ordentlig.

Kjøp Neato Robotics Botvac D7 Connected (annonselenke)

Hva er viktig å vurdere når man skal kjøpe en robotstøvsuger

Her er de viktigste attributtene du burde se etter:

Fullføring av jobben: Det er kjipt å jakte på roboten hvis den satt fast på ledninger, leker, møbler eller andre hindringer i løpet av rengjøringssyklusen. Ideelt sett skal den alltid gjøre hele jobben sin og parkere seg selv når den er ferdig.

Lytthet: Hvor mye en enhet bråker kan måles med desibel. De fleste modeller kjører på under 70 desibel, mens roligere modeller er på 60 desibel eller lavere.

Dimensjoner: En av de flotte egenskapene til en robotstøvsuger er at den kan rengjøre under senger og andre møbler som du kan ha problemer med å nå. Generelt sett er det mer sannsynlig at en liten og tynn robotstøvsuger kommer under lavere møbler uten å sitte fast. Man ønsker altså en ikke så altfor stor robot.

Vedlikehold: Robotstøvsugere krever regelmessig vedlikehold. For eksempel må enhetens søppelkasse tømmes etter hver rengjøring. Hver uke eller to bør du også rengjøre filteret. Og annenhver måned bør du bytte ut filter og børster. Man må altså se på hvor enkelt det er å rengjøre de forskjellige delene av roboten og hvor enkelt og rimelig det er å kjøpe reservedeler.

Appfunksjoner: Det som en gang ble ansett for å være en luksus-feature er nå en industri-standard. Det er altså snakk om Wi-Fi-tilkobling og smarttelefon-app. Noen populære funksjoner du kanskje ønsker er å regulere hvilke soner støvsugeren skal rense, "virtuell" styrespak for å kontrollere støvsugingen manuelt og kart som viser hvor robotstøvsugeren er hvis det setter seg fast. Man bør også sjekke hvor bra enheten går uten å bruke appen, siden du noen ganger ikke har tilgang til telefonen din.

Tepperens: Hvem har ikke sølt på teppene sine? Tepperens bør testes med ulike typer rusk, som for eksempel mel og kaffegrut.

Rengjøring av tregulv: Denne prosessen er den samme som tepperensingstesting, bare den er på tregulv.

Hjørnerengjøring: Du vil ikke ha en tomme støv som grenser til rommene dine. Du vil ha et vakuum som skal rense stedet ditt fra vegg til vegg. Derfor tester er hjørnerengjøring viktig å teste.

Guiden vår inneholder støvsugere som presterte bra i testene våre, har nyttige funksjoner som rettferdiggjør deres pris, og er designet for å gjøre rengjøre gulvene dine som gjør livet ditt enklere.