Ris er den perfekte komfortmat for høsten. Det er varmt, luftig og mettende. På en kald dag er det ingenting bedre enn perfekt tilberedt ris med soyasaus. Og hvis du har rester, kan du alltid lage stekt ris. Med en riskoker slipper du å bruke tid på denne delen av matlagingen.

Fordelen med en riskoker er at det leverer perfekt ris med lite koketid. Men med så mange alternativer på markedet er det vanskelig å vite hvilken som er den beste riskokeren å kjøpe. Vi har undersøkt for deg og her er de beste og mest populære alternativene på markedet.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Hamilton Beach

Denne enkle modellen er blant de raskeste riskokerne i denne listen, og lager jasminris på rundt 35 minutter. Risen er ikke perfekt, men denne modellen er et flott alternativ for studenter eller deg som ønsker en rimelig modell.

Anbefalte tester

-> Kjøp Hamilton Beach her fra Bakeren og Kokken  (annonselenke)

Sage BRC600 The Risotto Plus™ Riskoker

Hvis du er glad i risotto er denne for deg.

Anbefalte tester
  • Trustedreviews.com: "This premium one-pot cooker saves on time and washing up. Superb, if you don’t mind the hefty price tag."

-> Kjøp Sage BRC600 her fra Bakeren og Kokken (annonselenke)

Severin Riskoker 3 liter - RK 2425

Severin riskoker er en høykvalitets og stilig utformet riskoker, som det er veldig enkelt å tilberede store porsjoner med ris. Hvis du leter etter en riskoker som du også kan tilberede grønnsaker, kjøtt og mye mer, og relativt store porsjoner ris å tilberede, vil du definitivt være fornøyd med denne enheten.

Anbefalte tester

-> Kjøp Severin her fra Bakeren og Kokken (annonselenke)

Hva er en riskoker?

En riskoker er en type kjøkkenutstyr som brukes til å lage ris. Mange elektriske riskokere består av en elektrisk plate innebygd i et skall og en indre bolle med non-stick behandling.En fordel med riskoker er at den registrerer hvor lenge risen trenger å koke. Når risen er klar, bytter den automatisk fra oppvarming til å holde varm modus. Store riskokere bør brukes til matlaging av store mengder ris, ellers vil det lett dannes en hard overflate i bunnen.

Hvilke funksjoner har riskoker ofte?
Riskokere tilbyr vanligvis forskjellige funksjoner. De er selvfølgelig primært for å sikre at risen blir kokt riktig. De fleste riskokere har også funksjoner som å varme opp ferdigkokt ris og holde den varm. De fleste modeller bytter for eksempel inn i en varmemodus slik at maten holder seg varm helt til resten av middagen er klar. I tillegg har noen riskoker også en oppvarmingsfunksjon. For å gjøre dette, legges den kalde risen tilbake i komfyren og varmes opp igjen.