Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Bakeren og Kokken

Jerngryter er utrolig allsidige. Disse grytene kan brukes til mye som å lage supper, gryteretter, steke kjøtt og til og med bake brød. Livet ditt på kjøkkenet blir aldri det samme etter at du har skaffet deg en jerngryte. En jerngryte er ofte laget av et tungt, slitesterkt materiale, som ikke bare gir den god varmefordeling, men som også hjelper den med å holde varmen lenger.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Le Creuset Traditional jerngryte Vår favoritt!

Den ultimate jerngryten

Le Creuset er kjent for å lage gryter som kan vare i mange år, om ikke flere tiår. Deres støpejerngryter blir ansett som de beste i bransjen, og det er grunnen til at mange mennesker er villige til å forplikte seg til investeringen, og få angrer på kjøpet. Det er dyrt, men de er av eksepsjonelt høy kvalitet. De har en tykk konstruksjon av høy kvalitet som gir en jevnere varmefordeling enn konkurrentene, og jerngryten holder også lenge på varmen. Den har også en finish som tåler slitasje bedre enn andre jerngryter.

Anbefalte tester
  • Businessinsider.com: "Le Creuset cookware is pricey, but its cast iron and stoneware pieces can last for years, if not decades"

Jerngrytene fra Le Creuset er noe du ønsker å vise fram på kjøkkenet. De kommer i mange ulike farger, så jerngryten er like flott å se på som det er nyttig.

En nedside med disse grytene er at de er tunge. Dette gjør at man må være litt ekstra forsiktig når man vasker dem.

Kjøp Le Creuset (annonselenke)

Staub jerngryte

Denne jerngryten er laget i Frankrike og er svært holdbare og vil vare i mange år. De beholder også varmen og får ut matens naturlige smaker. Den har en unik, innvendig matt tekstur som gir bra med bruning. Gryten har to lag med beskyttende emaljebelegg som gir varig glans og en dyp levende farge. Lokket er tettsittende som forhindrer at fuktighet slipper ut.

Anbefalte tester
  • Esquire.com: "Staub's cast iron beauty will churn out home-cooked goodness all winter long."

Designmessig har de en klassisk stil som passer godt inn i de fleste kjøkken. Den har et svart innside som skjuler riper, men nedsiden med dette er at det er litt vanskeligere å se fargen på maten enn gryter med lysere innsider.

Kjøp Staub jerngryte (annonselenke)

Vanlige spørsmål om jerngryter

Hvordan vaske en jerngryte

1) Etter å ha brukt den nederlandske ovnen, la den avkjøles og fyll den med varmt vann, oppvaskmiddel og to spiseskjeer natron. Dekk til og la det sitte i ca 15 minutter.


2) Hell ut vannet og bruk en oppvaskskrubber eller svamp (bare ikke stålull), varmt vann og oppvaskmiddel for å fjerne eventuelle rester.

3) Gi den nederlandske ovnen en siste vask med oppvaskmiddel og varmt vann, og skyll den deretter ren.


4) La den stå i tørkestativet til tørk eller bruk bare et håndkle.

Del dette innlegget