Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Bakeren og Kokken

Jerngryter er utrolig allsidige. Disse grytene kan brukes til mye som å lage supper, gryteretter, steke kjøtt og til og med bake brød. Livet ditt på kjøkkenet blir aldri det samme etter at du har skaffet deg en jerngryte. En jerngryte er ofte laget av et tungt, slitesterkt materiale, som ikke bare gir den god varmefordeling, men som også hjelper den med å holde varmen lenger.

Denne listen har blitt lagd basert på karakterer, anmeldelser og kundeerfaringer som vi har funnet på nettet.

Le Creuset Traditional jerngryte Vår favoritt!

Den ultimate jerngryten

Le Creuset er kjent for å lage gryter som kan vare i mange år, om ikke flere tiår. Deres støpejerngryter blir ansett som de beste i bransjen, og det er grunnen til at mange mennesker er villige til å forplikte seg til investeringen, og få angrer på kjøpet. Det er dyrt, men de er av eksepsjonelt høy kvalitet. De har en tykk konstruksjon av høy kvalitet som gir en jevnere varmefordeling enn konkurrentene, og jerngryten holder også lenge på varmen.

Le Creuset er et velkjent merke av kokekar, kjent for sine høykvalitets, holdbare og stilige produkter. En av deres mest populære gjenstander er deres støpejernsgryte, som er tilgjengelig i en rekke størrelser og farger.

Le Creusets støpejernsgryter er laget av støpejern av høy kvalitet, som smeltes og helles i en form for å skape ønsket form. Dette sikrer at grytene er sterke og holdbare, i stand til å tåle påkjenningene ved vanlig bruk på kjøkkenet.

En av de fremtredende egenskapene til Le Creusets støpejernsgryter er deres evne til å holde på varmen. Fordi støpejern er en dårlig varmeleder, tar det lang tid før det varmes opp. Men når den først er oppvarmet, holder den varmen veldig godt, noe som gjør den ideell for saktekokte retter som gryteretter, supper og braiser.

I tillegg til varmebevaring er Le Creusets støpejernsgryter også svært allsidige. De kan brukes på en rekke varmekilder, inkludert komfyrtopp, ovner, griller og åpen ild. Dette betyr at du kan bruke en Le Creuset støpejernsgryte til å lage en lang rekke retter, fra stekte biffer til stekte grønnsaker.

Le Creusets støpejernsgryter er også tilgjengelige i en rekke størrelser og farger, noe som gjør det enkelt å finne en som passer dine behov og matcher kjøkkeninnredningen. Grytene er også belagt med en slitesterk emaljefinish, som gjør dem enkle å rengjøre og forhindrer at maten setter seg fast.

Anbefalte tester
  • Businessinsider.com: "Le Creuset cookware is pricey, but its cast iron and stoneware pieces can last for years, if not decades"

Jerngrytene fra Le Creuset er noe du ønsker å vise fram på kjøkkenet. De kommer i mange ulike farger, så jerngryten er like flott å se på som det er nyttig.

En nedside med disse grytene er at de er tunge. Dette gjør at man må være litt ekstra forsiktig når man vasker dem.

Kjøp Le Creuset (annonselenke)

Staub jerngryte

Denne jerngryten er laget i Frankrike og er svært holdbare og vil vare i mange år. De beholder også varmen og får ut matens naturlige smaker. Den har en unik, innvendig matt tekstur som gir bra med bruning. Gryten har to lag med beskyttende emaljebelegg som gir varig glans og en dyp levende farge. Lokket er tettsittende som forhindrer at fuktighet slipper ut.

Anbefalte tester
  • Esquire.com: "Staub's cast iron beauty will churn out home-cooked goodness all winter long."

Designmessig har de en klassisk stil som passer godt inn i de fleste kjøkken. En av de unike egenskapene til Staubs støpejernsgryter er deres svarte matte emaljefinish på innsiden av gryten. Denne matte finishen bidrar til å skape en naturlig non-stick overflate, slik at maten lett kan løsne fra gryten uten behov for tilsatt olje eller fett. Nedsiden med dette er at det er litt vanskeligere å se fargen på maten enn gryter med lysere innsider.

Staubs støpejernsgryter et godt valg for alle som leter etter høykvalitets, slitesterkt og allsidig kokekar. Deres evne til å beholde varmen, allsidigheten og den unike emaljefinishen gjør dem til et toppvalg for hjemmekokker.

Kjøp Staub jerngryte (annonselenke)

Fordeler med jerngryter

Jerngryter er en type kokekar som er laget av støpejern, en type jern som har blitt smeltet og helt i en form for å lage en bestemt form. Jerngryter har blitt brukt i århundrer og er kjent for sin holdbarhet og evne til å holde på varmen.

En av de største fordelene med å bruke en støpejernsgryte er holdbarheten. Støpejern er et veldig sterkt materiale, og en godt laget støpejernsgryte kan vare i flere tiår eller til og med århundrer med riktig pleie. Dette gjør det til en utmerket investering for enhver hjemmekokk.

En annen fordel med jerngryter er deres evne til å holde på varmen. Fordi støpejern er en dårlig varmeleder, tar det lang tid før det varmes opp. Men når den først er oppvarmet, holder den varmen veldig godt, noe som gjør den ideell for saktekokte retter som gryteretter, supper og braiser.

I tillegg til deres holdbarhet og varmebevaring, er jerngryter også allsidige. De kan brukes på en rekke varmekilder, inkludert komfyrtopp, ovner, griller og åpen ild. Dette betyr at du kan bruke en støpejernsgryte til å lage en lang rekke retter, fra stekte biffer til stekte grønnsaker.

Når det gjelder å ta vare på en jerngryter, er nøkkelen å krydre den skikkelig. Krydder er prosessen med å påføre olje på overflaten av gryten for å lage et non-stick belegg. Dette bidrar ikke bare til å forhindre at maten setter seg fast, men det hjelper også til å forhindre rust og gjøre kjelen lettere å rengjøre.

Avslutningsvis er jerngryter et godt valg for enhver hjemmekokk. De er holdbare, holder godt på varmen og er allsidige. Med riktig stell og krydder kan en støpejernsgryte vare i mange år og bli et kjært kjøkkenredskap.

Ulemper med jerngryter

Selv om det er mange fordeler med å bruke en støpejernsgryte, er det også noen ulemper å vurdere.

En av de største utfordringene ved å bruke en støpejernsgryte er vekten. Støpejern er et veldig tett materiale, og som et resultat er støpejernsgryter veldig tunge. Dette kan gjøre dem vanskelige å håndtere, spesielt når de er fulle av mat. Dette kan være et spesielt problem for personer med begrenset overkroppsstyrke eller mobilitetsproblemer.

En annen potensiell ulempe ved å bruke en støpejernsgryte er at den ikke er egnet for bruk på visse typer koketopper. På grunn av vekt og varmebevaring anbefales ikke støpejernsgryter for bruk på glass eller keramiske koketopper. Dette kan begrense deres allsidighet og kan gjøre dem mindre praktiske for noen mennesker.

I tillegg krever støpejernsgryter regelmessig vedlikehold og stell for å holde dem i god stand. Dette inkluderer å krydre gryten regelmessig for å forhindre at maten setter seg fast og for å forhindre at det dannes rust. Hvis gryten ikke blir tatt godt vare på, kan den bli vanskelig å rengjøre og kan utvikle rust eller andre skader.

Til slutt kan noen oppleve at varmen til en støpejernsgryte kan være en ulempe. Fordi gryten holder så godt på varmen, kan det være vanskelig å kontrollere koketemperaturen. Dette kan gjøre det utfordrende å lage visse retter som krever nøyaktig temperaturkontroll, for eksempel delikate sauser eller visse typer bakevarer.

Avslutningsvis, mens det er mange fordeler ved å bruke en støpejernsgryte, er det også noen potensielle ulemper å vurdere. Disse inkluderer vekten på gryten, dens manglende egnethet for visse koketopper, behovet for regelmessig vedlikehold og stell, og utfordringene med å kontrollere koketemperaturen.

Vanlige spørsmål om jerngryter

Hvordan vaske en jerngryte

1) Etter å ha brukt den nederlandske ovnen, la den avkjøles og fyll den med varmt vann, oppvaskmiddel og to spiseskjeer natron. Dekk til og la det sitte i ca 15 minutter.


2) Hell ut vannet og bruk en oppvaskskrubber eller svamp (bare ikke stålull), varmt vann og oppvaskmiddel for å fjerne eventuelle rester.

3) Gi den nederlandske ovnen en siste vask med oppvaskmiddel og varmt vann, og skyll den deretter ren.


4) La den stå i tørkestativet til tørk eller bruk bare et håndkle.