Vi har fortsatt mye kjærlighet til den originale 'trådløse' - radioen. Selv om det er mange måter for oss å høre på musikk og lytte til nyheter er det ingenting erstatter den gode gamle radioen.

Med bruk av DAB-radio, internettradio og Bluetooth-streaming har radioen kommet langt siden den grunnleggende integrasjonen av nattklokken.

Det følgende er vårt utvalg av de beste DAB-radioene vi har vurdert. De gir deg tilgang til hundrevis av digitale radiostasjoner, i tillegg til en rekke nyttige funksjoner som Bluetooth og liveopptak. Vår oppsummering inkluderer budsjett- og premiumalternativer fra pålitelige merker som Pure og Roberts.


Argon Audio RADIO3 Vår favoritt!

Danske Argon Audio er kjent for å lage "hi-fi" der pris, brukervennlighet og design er i fokus. Denne radioen egner seg også veldig godt som radio for eksempel kjøkkenet eller hobbyrommet. Og med strømmemulighetene blant annet via Bluetooth, er det også en veldig fin radio for et barne- eller ungdomsrom. OLED-skjermen er en ekstra premium detalj.

Kjøp Argon Audio RADIO3 fra Hifiklubben (annonselenke)

JBL Tuner 2

JBL Tuner 2 FM bærbar FM-/DAB-radio leverer god lydkvalitet og den kan også brukes som bærbar høyttaler ved å koble den til en smarttelefon eller nettbrett via Bluetooth. Den har 12 timers spilletid og er IPX7-sertifisert, så den tåler noen vannspruter. Kjøpere av dette produktet har kommentert at den er lett å ta med seg, gir god lyd og er god til å motta signaler.

Kjøp JBL Tuner 2 FM fra NetOnNet.no

Roberts Stream 94i

Roberts Stream 94i

Stream 94i er en flott oppgradering av tidligere, utmerkede Roberts-radioer og inkluderer FM, DAB og internettradio, pluss Spotify Connect, wi-fi-tilkobling og USB-avspilling.

Byggekvaliteten er utmerket, den ser smart ut og har all funksjonaliteten du kan trenge i en radio. Det er en subwoofer på baksiden for å øke bassen, og to drivere foran som sammen gir god lydkvalitet.

Stream 94i er den komplette pakken, og det gjør det til en av de beste radioene på markedet.

Pure Evoke H2

Pure Evoke H2

Evoke H2 fortsetter det fine arbeidet i en rekke prisbelønte serier. Dette er ærlig talt den budsjett DAB-radioen du kan slå, og tilbyr et utmerket rimelig alternativ hvis du bare vil ha en enkel og flott lyd.
I tillegg til FM- og DAB-radio er det en 3,5 mm inngang for å koble til andre musikkilder, og en hodetelefonkontakt hvis du trenger å lytte i stillhet. Ideell for et soverom eller kjøkken, ettersom den har vekkerklokke og kjøkken-timer.

Det er ikke en bærbar radio ut av esken, men du kan kjøpe en batteripakke hvis du vil ha den funksjonaliteten. Tilgjengelig for litt over tusenlappen er denne radioen et skikkelig kupp.

Roberts Revival iStream 3

Roberts Revival iStream 3

Det har gått mer enn 60 år siden Harry Roberts tok en titt på konas håndveske og bestemte seg for å designe en radio lik håndvesken. Og det er en estetikk som fremdeles går sterkt i dag.

Integrerte apper for streaming av musikk skiller det fra andre konkurrenter, og den tilbyr også FM, DAB, internettradio og Bluetooth. Den har en full fargeskjerm, en 3,5 mm hodetelefonutgang og aux-linje, USB-inngang og knapper for forhåndsinnstillinger, avspilling og alarm. Det kan til og med være stemmestyrt når den er koblet sammen med en Amazon Alexa-enhet. Du kan også gjøre den til en bærbar radio hvis du legegr til seks AA-batterier.

Kombinasjonen av tilkoblingsmuligheter, klassisk design og fin byggekvalitet gjør dette at du får mye valuta for pengene.

Pure Move T4

Pure Move T4

Hvis du vil ha noe ryddig og bærbart å ta med deg på reisene, vil Move T4 være et godt valg for deg takket være et 15-timers oppladbart batteri.

Denne flotte bærbare radioen har FM- og DAB-radio, Bluetooth-streaming, alarm- og klokkefunksjoner og en hodetelefonutgang.

Høytalerne er ikke det beste på markedet, men det er mye bedre enn å bare spille fra høyttaleren på telefonen, og ideell for radio eller bakgrunnsmelodier.

Revo SuperConnect

Revo SuperConnect 

Til denne prisen er Revo langt foran andre DAB-radioer. Det er fullpakket med ekstra funksjoner, inkludert Bluetooth, DLNA-streaming og Spotify Connect, så du kan spille musikk fra omtrent hvilken som helst kilde.

Vi liker designen, det er enkelt å bruke, og lydkvaliteten er imponerende også med en tung, gripende lyd. Du må betale for de ekstra funksjonene, men hvis du vil ha en premium-radio med mye mer å tilby enn bare DAB, kan dette være et bra valg for deg.


Hva er DAB-radio?

DAB står for digital lydkringkasting og er i utgangspunktet bare en annen måte å kringkaste radiosignal på. Signalet sendes i form av en og nuller som deretter blir dekodet og omgjort til lyd av radioen din. Det trenger heller ikke sendes på noen spesifikk frekvens av frykt for overlapping med andre stasjoner.

Dette gjør at DAB-radioer kan hente lyd som er helt fri for forstyrrelser og kan ha flere radiokanaler som ikke er tilgjengelige med en tradisjonell radio.

Digitale signaler har også en tendens til å være mer pålitelige og bedre i stand til å trenge gjennom bygninger og høye trær, så det er mer sannsynlig at du kan få et godt signal på en digital radio enn en analog.

En annen stor fordel for digital er at du kan sende mer informasjon gjennom digitale kanaler. Radiostasjoner kan fortelle deg navnet på sangen du hører på og artisten, for eksempel, som er nyttig hvis du hører en melodi du elsker, men ikke husker navnet på.

Hva er DAB +?

Det er det samme som DAB, men bare en litt nyere versjon. Det har vært tilgjengelig over hele Europa en stund nå. Den lar bare flere stasjoner bli sendt og lydfiler av høyere kvalitet som kan deles, noe som betyr at du får en lyd av bedre kvalitet.

Er DAB-radio bedre enn FM?

Det kommer an på. Det er mye debatt om dette. Til tross for at DAB tilbyr mange fordeler, foretrekker noen FM. Og det er helt rettferdig fordi det er et argument for at FM gir lyd av bedre kvalitet, så lenge du har et godt signal. Det er fordi de fleste DAB-stasjoner sender med begrenset båndbredde, slik at kvaliteten svekkes.

Trenger du WiFi for DAB-radio?

Nei. Selv om noen nyere DAB-radioer, inkludert noen av radioene på denne listen, kan kobles til internett for å tillate deg å streame musikk fra Spotify eller online radiotjenester. Dette er imidlertid helt valgfritt, og hvis du ikke vil koble dem, trenger du ikke.